reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam nocnie....
Mąż i Córcia śpią, męża chyba rozkłada jakieś choróbsko, bo go w klatce bolało i promieniowało w stronę ramienia, chyba o takin bólu pisała Ewcia, nie? Czy to objawy grypy? Ja jescze tak nie miałam.

Popijam Reddsa, wiem że przy moim kaszlu nie powinnam, ale temp pokojowa, no i tak mi sie pić chciało po sosie czosnkowym własnej roboty że nie mogłam mu sie oprzeć

Adudz Z pewnością będę częściej zaglądać :tak: I mam nadzieję że Wam się nie znudzę. Mała jeszcze kaszle, niedawno to miała takie ataki jak zasypiała, trochę się rozgrzewała i się zaczynało, teraz tego już nie ma, jedynie to w ciągu dnia, teraz to już taki "odrywający" się kaszel
Vioreczka mirjmy nadzieję że najgorsze już minęło, teraz na pewno będzie już tylko lepiej:tak:

Wkońcu przyszedł kombinezon, teraz będziemy mieli porządny i ciepły, Tchibo rozm 86/92. Jest naprawdę fajny, można go zamkiem połączyć w jednoczęściowy. Jest używany, ale wygląda jak nowy, bo na nowy to by mnie było stać, bo kosztuje ok 260zł, a tak dałąm ok 150 i jestem zadowolona, powinien być dobry również za rok. Kombinezon TCHIBO TCM 86/92 stan bdb!!!! (1379047947) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy zdjęcia w tych moich aukcjach Wam się wyświetlają? Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro Będę wdzięczna jak to sprawdzicie, bo coś mi się wydaje że zdjęcia się nie pokazują, a tak przy okazji znacie jakąś stronkę gdzie można porobić galerię na aukcję?

reklama
Kamila mi się zdjęcia niestety nie wyświetlają, :no::no::no:
wyświetla się tylko to jedno, które masz na samej górze przy tytule aukcji, czyli np ubrana lal, ale poszczególnych ubranek nie można zobaczyć

PS. a kombinezonik bardzo fajny

Adudz dzięki, będę musiała normalnie przez allegro wstawić a nie przez jakieś strony, kiedyś nie miałąm z tym problemu, wystawiałam i przez aukcjonera i przez inna stronę i obie działały a teraz nic

.............................
Dołożyłam zdjęcia przez allegro

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry Kochane
Przepraszam, żę się nie odzywałam tyle czasu ale nie miałam jakoś głowy bo mam troszke problemów. Jeden to z rodzicami którzy ciągle traktują mnie jak dziecko i non stop mają pretensje do mnie. Jak do nich jade to czuje się jak 12latka która dostanie zaraz opieprz bo ma złe oceny w szkole ;/ powiedzcie mi czy Wasi rodzice też wymagają od Was żeby zadzwonić w Sylwestra pare minut po półnopcy? Bo moi tak i sie śmiertelnie obraźili że nie zadzwoniłam eh ... szkoda gadać.
Druga sprawa to mój maż. Troszke cichych dni było miedzy nami bo ja miałam jakieś tam swoje urojenia... wydawało mi się że mnie zdradza no ale na szczęście to tylko moje wymysły.
Trzecia sprawa to wracam w poniedziałek do pracy i to od razu na 11 h ;/ maaasakra. Boje się jak diabli no ale co zrobić. No i do tego jeszcze sprzedaliśmy nasze auto znaczy bardziej moje i nie bede miałą jak dojechać do pracy. Tak więc w sobote rano jedziemy do Łowicza po Passata :)
A co u Olusia. Śmieszek mały i kochany. Odkryłam przyczyny budzenia się w nocy :) on się poprosu nie najadał z mojej piersi a jak dostanie butle o 23 to potem do 4 śpi i potem cyc, o 5 cyc i o 6 cyc i koniec spania :)
Zębów też brak, przesuwa się do przoduy i to tak dość ostro. Nawet już zdażyło mu się podniesc na kolankach ale zaraz zachaczył brodą o ziemie :D Do siadania też się nie wyrywa i nie wiem czy sie martwić?

A co u Jasia? Biega, krzyczy :) Teraz akurat wybijają mu się 3 ale jest grzeczny i nawet nie marudzi . Zaczyna już coś tam mówić. Mama, tata, baba,dziadzia,dzidzi, Olo, Ala. Niby mało no ale mam nadzieje że nie za mało ;)

Ada Kochana Moja !! Ja trzymam za Ciebie mocno kciuki. Bądz silna :) powodzenia życze. Żebyś wytrwała tak długo jak trzeba ! :-)

Vioreczka oj przykro mi że Sylwestra spedziliście w szpitalu ale dziecko najwazniejsze ;) zdrówka Wam życze :)

No i wpadłam na chwilkę jeszcze w piżamie, zmykam zaraz ubierać się i robić inhalację Tosi.
Alusia super że się odzywasz, dawno cie nie było, a co do rodziców moi też tak mieli, do czasu kiedy zauważyli że jesli są zbyt zaborczy to się przestaje do nich odzywac no i im przeszło. Mama powiedziała ze w nic się nie bedą wtrącac i teraz jest sielanka.

Aniu mam pytanie czy ty też masz już wrażenie że jesteś jak za mocno napompowany balonik? Moja mała raz układa się miednicowo raz poprzecznie i czasami mam wrażenie że albo biodra albo żebra mi rozsadzi. Łobuzica jest i rozrabia, kopie, a jak zastanawialiśmy sie nad imieniem to przy niektórych tak mocno że góry i doły miałam na brzuchu:-D A łóżeczko zdecydowanie chicco bardziej mi się podoba, ja szukam jeszcze takiego które będzie trochę szersze niz standart, takie ma Tosia i bardzo sobie chwalę, ale nie mogę znależć opcji bez bajerów, a z bajerami trzeba dać 200 zł więcej:wściekła/y:

Kamlotka kombinezon super, też chciałam taki, ale bałam się że cieżko będzie dobrać rozmiar, bo co firma to inaczej i w końcu kupiłam w sklepie.

Ewa czyli już z wami lepiej skoro Adamo w domu? Zdrówka życzę trzymajcie się

Ojej ale tu cisza!

Uspalam malego, powtorzylam slowka na dzisiaj, zagladam na BB i lece prasowac... Problem w tym ze mi sie tak strasznie nie chce, za to okropnie chce mi sie spac :dry: Chyba przez ta pogode, bo jest 5 stopni i pada.

Jeszcze relacja z przedszkola- bylo fajnie ale jakbym sie miala rozstac z malym to byloby ciezko, w koncu on jeszcze taki maluski ;-) Rosna nam te dzieciaczki... Bawil sie ladnie, sprzatal wszystko (widac ze tylko z mama siedzi :-)) przytulal dzieci, glaskal, odnosil misia do lozeczka, budowal z klockow. Wszystko byloby dobrze gdyby nie jedna dziewczynka ktora nie chciala sie do niego przytulic- wyszarpal ja za wlosy krzyczal i chcial ja zbic, zrobil awanture jakich malo. Tak wiec ogolnie mi sie jego zachowanie bardzo podobalo, martwia mnie tylko jego ataki agresji i zlosci. Myslicie ze z tego wyrosnie?

Alusia fajnie ze u was dobrze, ja tez mialam bardzo kontrolujacych rodzicow, polepszylo sie jak wyjechalam, ale tobie az tak radykalnych ciec nie radze ;-)

Kamlotka mi sie tez kombinezon bardzo podoba, wogole lubie rzeczy z Tchibo

Dmuchawcu jak widzisz jestem w mniejszosci, pozatym musisz patrzec na praktycznosc lozeczka a ten szerszy bok otwierany rzeczywiscie wydaje sie dobrym rozwiazaniem

Vioreczka duzo zdrowka dla Tosi

Dziewczyny prosze sie odmeldowac! :tak:

Witam
Oj, cichutko tu u nas....
Co Dziewczynki porabiacie, że Was nie ma? Zresztą sama niedawno nie miałam zupełnie czasu, wiem jak to jest, praca, dom, dziecko, mąż ;-)

Aniu dzięki za info, chyba są dostępne w aptece? Co? Dzisiaj zapytam, to dam znać czy kupiłam
Vioreczka też byłam niepewna co do wymiarów, ale sprawdziłam na stronię gdzie sprzedają taki nowy i jest dokładna tabela z rozmiarami i były bardzo dokładnie podane, także sprawdzałam na przykładzie kurtki którą już mam. Ogólnie jestem zadowolona, a jak za rok nie będzie dobry, to trudno, najwyżej sprzedam, ale wydaje się że powinien pasować

Wczoraj tu nie zajrzałam, bo najpierw troche posprzątałam, potem tak mnie głowa rozbolała, że :szok: Tatuś kładł Małą spać, a ja leżałam i się męczyłam, miałam tylko polopirynę s i nie pomogły 2 tabletki, które wzięłam. A to wszystko przez @@@@@@@@ !!!!! Ale przeżyłam, najgorsze minęło, następny ból już za miesiąć :wściekła/y:

Cześć matki wariatki! Odmeldowuje się :-) dzisiaj mam zero humoru, nic mi się nie chce ale to przez @ i pogodę. Ale jeszcze brzuch mnie nie boli więc aż tak źle nie jest. Mały teraz śpi a jak wstanie i zje to idziemy na spacer. ALUSIA moi rodzice też czasem się wtrącają ale wystarczy że zwrócę im uwagę że jestem dorosła i jest ok. Albo po prostu zignoruje niektóre ich zachowania, pogadają, pogadają i przestaną :-D tak, tak... Czasem ich po prostu olewam. Mój kacper też niewiele mówi. Woli rozrabiać. Ale już zauważam poprawę. Mowi: mama, mamusiu, mamo, tato,tata,baba,papa, ja ciem (chcę). I jeszcze wiele innych niezrozumiałych dla mnie słów. Kacper jest bardzo ruchliwy, może to jest powodem że mówienie aż tak go nie interesuje? Wpadne później bo brat teraz jest u mnie :-) miłego dnia!

reklama
Patra no to witaj w klubie @ :-D
Ania pytałam w aptece, w jednej nie miała pojęcia o co chodzi, w drugiej wiedziała ale nie było w tej chwili, kurczę szkoda, bo już nic nie pomaga, syrop który kupiłam dwa cdni temu to też do niczego :no:

Do góry