reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Wróciłam...ufff....masakra...Sniegu po pachy, mrozik ze ho ho, ale sie umeczyłam!
Na poczcie kilometrowe kolejki, Zosia płakała-ehh, szkoda gadać. Teraz zasypia, a ja sie zaraz biore za szorowanie ,mojej kuchni:tak: Bardzo ta kuchnie lubie, ale okropnie sie zasyfiła od lata:sorry2: Wczoraj okno umyłam, a dzis kafelki, szafki itd. Trzymajcie kciuki:-)

Stopciu- ja nawet tego linka nie otwieram:no: Nie chce sie całkiem zdołowac.

reklama
Tomi wrócił z przedszkola bardzo wesoły :-) ja go nie zamęczałam pytaniami jak było itd. Najpierw dał mi zaproszenie na jasełka, później wyciągnął z kieszeni cukierka, którego dostał od Pawła (bo Paweł miał urodziny)... teraz konsumował pierniczka w czekoladzie, którego dostał jako podwieczorek w przedszkolu i pytam czy u nich w przedszkolu na choince też są pierniczki. Powiedział, że Michasia też robiła pierniki. I malowała taką masą. I Marta robiła, i pani kucharka. Na to ja "i dzieci robiły?" potem ustaliliśmy, że robiły dzisiaj jak on był w przedszkolu, później spytałam czy on tez robił, a on na to "Tak, też robiłem. I ja mamo nie płakałem w tym przedszkolu wiesz? i jutro też nie będę płakał. Jutro już było?" Oczywiście strasznie się ucieszyłam i wycałowałam coby widział jak jest mi wesoło jak on nie płacze.
A pytanie "czy jutro już było" wzięło się stąd, że chciał się upewnić, czy dobrego słowa użył, bo ma jeszcze problem z określeniami wczoraj/jutro... jeszcze nie dawno wszytsko było i będzie wczoraj :-D

BEATKO uwazaj na lapke!! nie podnos ciezkich rzeczy a ni Julci tez nie!
Z tym wstawaniem to ci kochana wspolczuje :O:O o 3 rano :O:O no bym chyba zwariowala po tygodniu... a taki Espumisan mozna dawac malym dzieciom?? :O

Aguś jest taki w kropelkach dla maluszków :-)

Wróciłam...ufff....masakra...Sniegu po pachy, mrozik ze ho ho, ale sie umeczyłam!
Na poczcie kilometrowe kolejki, Zosia płakała-ehh, szkoda gadać. Teraz zasypia, a ja sie zaraz biore za szorowanie ,mojej kuchni:tak: Bardzo ta kuchnie lubie, ale okropnie sie zasyfiła od lata:sorry2: Wczoraj okno umyłam, a dzis kafelki, szafki itd. Trzymajcie kciuki:-)

Stopciu- ja nawet tego linka nie otwieram:no: Nie chce sie całkiem zdołowac.

Ania, czy Ty kochana chcesz wcześniej na porodówce wylądować? okna?? no ja w sumie też szorowałam, ale kurcze w drugiej ciąży bym się bała już chyba tak szaleć :-D

Stopi, widziałam wczoraj na onecie jakiś reportaż o chłopcu 1,5 rocznym, który po szczepieniu też się pochorował, ale obejrzałam kawałek łzy mi pociekły, podziękowalam Bogu że mam zdrowe dziecko i poszłam spać. Ja nie mogę oglądać takich rzeczy bo zaraz ryczę. A jeszcze w ciąży oglądałam całe dnie RATOWAĆ MALUCHY na chyba zone reality. Co ja się naryczałam no i oberwałam po uszach od M za oglądanie takich smutasów w ciąży.

hello!!
melduje się czwartkowo.
jestem happy bo mam fajną zieloną anty depresyjną czystą ściane(ciekawe jak długo:confused:)i ładne kwiatuszki nad drzwiami ,Tomek mowi ,że ze mną nie trzeba rzadnych szablonów kupywać:-D.
nie moge sie napatrzec taka czysta:szok::szok::szok::szok::szok:i małe przemeblowanko ,kocham to poprostu ,nie ma za dużego pola manewru w 12mkwadratowych,ale łóżeczka zamieniłam i jest SUPERRRRR..tylko dojscia do szafy nie mam hihihi.

Domka pierniczkowego nie robiłam ,ale za to torcika sernikowego na te dwa latka męża dzisiejsze .;-):-)

Dentysta zaliczony w koncu nie mam rowu tektonicznego w zębie;-)

Bylismy w tesco kupiłam chłopaką laptopy pod choinke i z głowy jeszcze chrzesniaką jakąs bluzke jak spotkam ,lalki już mam .
Tyle kasy poszło ,aż nam brakło i musiłam odłożyć reszte może i dobrze bo to takie chwyty marketingowe,no oprócz karkówki.:-(
Szkoda mi jej :-:)-:)-:)-(.

Jula wymyty pije mleko ciekawe czy zasnie:confused:.
oj ,chyba nie bo wstał :szok::dry:

Jutro pracowity dzien przedemna ,krokiety BIG,BIG MEGA DUŻO,tort,firanka sprzątanko,i dorobic karteczek muszę.

EWO WISIOR Pierwsza klasa. Też bym chciała.
i juz nie trzyj bo nic z niego nie zostanie do świąt.

AGA ,A ja to czekam cały czas na wiadomosc od CIEBIE o dwóch kreseczkach i nie moge sie doczekać.:tak::tak::tak::-);-)

jeszcze miałąm cos napisać i zapomniałam
acha

STOPI jak tam pierniczki robiłaś??

moje małe dziecko to taki łobuz ,chce któraś wyporzyczyć chodz na jeden dzień plissss...
rzuca galaretką ,wyrzuca wszystko do śmieci dzis szwagier szklanke wyciągnał ja przed chwilą chochelke,na drabine włazi ,wszystko wysypuje ,bije :szok::szok::szok::szok::szok:a do tego sie kłóci .
:wściekła/y:
Nąsladuje mnie jak ćwiczę ,a to ,że rzuca butelką jak sie napije to standard:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

JUSTYSIU w koncu sie kiedys doczekasz...napewno ;);)
ide spac kochane :)
do jutra:)

do jutera miłych snów,a na męzulka nie czekasz??!:-)

Przedemną jeszcze wader bo fitnes z kompa zrobiony.Kupiłam sobie dziś tableteczki ,aby waga zaczeła spadać mam nadzieje,że ruszą ją .Pani w zielarskim mówiła ,że teraz bedzie leciało:-)no zobaczymy.

moje dziecko jeszcze nie śpi tzn. dwa ,ale te starsze nie grozne ,a młody jeszcze kloka zrobił.

A jakby co to HAGISY W TESCO sa po 55.50zł 106 sztuk i wiecej , im mniejsze tym wiecej
Tych do 9kg było 126 bodajże my mamy juz wiecej kg to jest ich chyba 106.
kupiłam sprawdze czy dalej beda przemakać bo pampersa w tesco drogie prawie 60zł paczka.

to MIŁYCH SNÓW życzę WY pewnie na drugi bok sie już obracacie!!!
ide wadera zrobić bo mi sie bardzo oczka kleja ,mam nadzieje ,że podczas wygibusów nie usnę .

MELASZEK A TY MOGŁABYŚ SIE RAZ NA TYDZIEN ODEZWAĆ BO ,AŻ WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no::no::no:

reklama
Ja sie dzis zszokowalam, bo to tym reportazu na forum dzieci neiszczepionych pojawily sie nowe mamy , u ktorych dzieci stwierdzono poszczepienna gruzlicze zapalenie kosci ... Czyli wystarczyl taki reportarz w TV i okazalo sie, ze wiecej takich przypadkow.

A w Dzien dobry TVN ogladala ktoras dzis wywiad z dr i reni jusis??? wlasnie o odmawianiu szczepien zaraz po pordzie.

BEATKO
podrzuc mi link z tym reportazem z onetu, bo to dla mnie bardzo wazne!!! dziekuje

ANIU ja wiem, ze nie wolno Ci sie dolowac i denerwowac w tym stanie, ale mysle, ze warto zastanowic sie czy szczepic dziecko od razu po porodzie, czy jesli juz sie chce zaszczepic to te pierwsze szczepienie wykonac troche wczesniej... Poprostu to moze uratowac to zycie dziecku... taka jest prawda.. nie zrozum mnie zle , ale jak na forum dzieci nieszczepionych co chwila pojawia sie nowy rodzic , u ktorego dziecka wystapil nop poszczepinny to ja rycze jak glupia..nie pisze tego, zeby przekonywac Cie do czego i straszyc.

Do góry