reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam sie kochane :tak:
ja w koncu usiadlam na dupke :tak: caly dzien cos do roboty i tu jeszcze maly urwis nie dal odpoczac...oczy w kolo glowy musze miec...

IZA u nas podobnie.tylko u nas dwa jajuszka...24 listopada mamy pierwsza operacje a nie skonczy sie tylko na jednej :-( obydwa sa ale wysoko w brzuszku i do tego woreczek niewyksztalcony...ale po tych operacjach ponoc ma byc wszystko tak jak byc powinno...jak bedziesz miala jakies pytania to pytaj...i nie boj sie operacji (chociaz tez portami trzese-przed narkoza, a to na dodatek nie tylko raz bedziemy przechodzic... )
najwazniejsze zeby maluszki byly zdrowe!!:tak:

ANIU mamy podobne kapciuszki ale pieski :-D i sa rewelacyjne!! wysokie i cieple i do tego fajnie sie zaklada a maly jako jedyne buciki nie sciaga z nog :tak:

a tak wogole to zaraz bede wcinac sernik na zimno :) pyyyycha!!

reklama
DOBRY WIECZÓR PAŃSTWU!!
A co tu taki cichacz??
Mnie teraz katar zaycha nawet olbajsu nie czuje.
Mężusz mi dzis tabletki do pracy przyniósł.

Mi dzieci bałagan narobili ,musze ich kpac i sprzatać i jeszcze nalesniki mnie czekaja chlopcą na jutro ,bo zostaja z babcią oby dwoje na rano idziemy ,pozniej na budowe wyruszamy.
Chłopaki co dzien nlesniki jedza no nieraz co drugi dzien.Tata rano im robi.
Mamy zamiar udezyc na LICHEN w niedziele ,ale co z tego wyjdzie to sie okaże .Oby ciepło było !:sorry:

ach, ten katar :wściekła/y:wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...........

kochane poczytałam przedtem co tam u was ale nie pamiętam za wiele

przede wszystkim do Vioreczki : super, że już jesteście w domku, i że razem jakoś dochodzicie do "normalności"
aga, iza i emama mam nadzieję, że wasi synkowie będą mieli jak najmniej zabiegów i że szybciutko wrócą do zdrowia

kolejnej przyszłej mamusi składam serdeczne gratulacje z okazji nowej dzidzi w brzusiu

Aga jak ty to robisz, że tak cały czas chudniesz co??
Ewa torcik widziałam wyszedł super, szkoda, ze brat nie dojechał, ale moze niebawem was odwiedzi,
kamlotka fajnie, ze w pracy ci się układa, no i przede wszystkim, że atmosferka jest w miarę przyjemna
Olcia85 i jak tam nocka?? przespana, mały nie męczył się za dużo??
Justysia twoim chłopakom zdrówka życzę
Beatka jeszcze dwa dni tylko zostały i będziesz się mogła trochę mężem nacieszyć
Beatka26 mam nadzieję, ze te kolejne nocki też pozwoliły ci się wyspać
lecę ale później jeszcze zajrzę

Witam wieczorową porą

Faktycznie dosyć cichuteńko tu u nas, no i przede wszystkim gdzie jest MAYLAH i inne ????????????? Pewnie nas podczytują ale czasu nie mają, zresztą ja lepirj się nie wypowiadam, bo też mnie nie było jakiś czas a do nadrabiania miałam dosłownei kilka stron.

Aniu ten pierwszy link mi się nie otwiera, może wkleisz inny? Z góry dzięki :tak:

Justysia Fajnie że masz niedaleko do Lichenia, tam jest pięknie, ja byłam tam tylko 3 razy.

adudz82 to fakt, przy tych naszych Maluszkach to ciężko posiedzieć przy komputerze

Czołem Lipcu,
My po wizytacji w Gdańsku:))
Było cudnie- pogoda świetna , relaksik z przyjaciółą jak się należało :) Karolina usatysfakcjonowana widokiem wielkiej piaskownicy i wielkiej wody ( nie chciała wracać).

Vioreczka cieszę sie, że wróciłyście teraz dojscie do ładu i składu Was czeka.
Agnieszka rzuć serniczkiem :)
Kamlotka - n nadrabiania nie było za wiele- mnie chyba z tydzień nie było a dałam radę.... ;)

Jak mi się nie chce pod prysznic włazić.... No cóż ale wszarza trzeba umyć i wysuszyć [otem te kłaczyska. Zmykam dorzucić do pieca i za wypranie włosów się biorę....:)
Jakby co to dobranoc...

Cześć dziewczyny :)

U nas bez zmian. Katar znów w nosie :/

Odwoziłam wczoraj Tomka do przedszkola. Pierwszy raz nie płakał podczas rozstania. Pani go od razu zagadała, a ja uciekłam :-D Dzisiaj jak na razie super bo w domu też nie było histerii, że nie chce się ubrać czy iść do przedszkola. Także może już się przyzwyczaił i pogodził z losem przedszkolaka ;) O tyle dobrze, że Tomkowi nie leci z nosa więc nie ma przerwy w chodzeniu do przedszkola. Nie daliśmy też za wygraną jak w domu był płacz, bo nie chciał się ubrać czy coś. Poczekaliśmy aż się uspokoił, ubrał i Wojtek zawoził go po prostu troszkę później a nie na 8.
Dziś dzień nauczyciela. Będzie gościnnie pani z muzyki i pan od religii :-) I dzieciaki mają dostać jakiś pyszny deser. Im więcej atrakcji tym lepiej :-D

U nas szaro buro i ponuro. Znowu mgła.

A! Wczoraj zakupiliśmy dla Toma fotelik, także Adamo wreszcie przodem do kierunku jazdy w Maxi Cosi Tobi. Dla Tomka wybraliśmy (a raczej pan nam wybrał ;-)) Cybex Free-Fix czy jakoś tak. Myśleliśmy o foteliku 9-36kg, bo ten kurdupel waży 13kg, ale pan powiedział, że w przypadku gdy dziecko ma 90cm to można kupować te 15-36kg i na wagę się nie patrzy.

Nie przesadzacie z tą ciszą?? :-D

Ja zaraz kłądę Adaśka spać i jadę zamontować do auta te haki, zeby można było montować fotelik z system Isofix. W sklepie koleś mówił, że to kupa kasy, więc zaczęłam od poszukiwań na allegro. Ale skończyłam na telefonie do autoryzowanego salonu Forda i koszt samego systemu wynosi 60zł (allegro 40 + koszty wysyłki) a montaż 40zł (zawsze można samemu, więc w ogóle się nie opłaca kupować na allegro, bo niby oryginalne ale może jakiejś śrubki brakować. Lece doprowadzić się do stanu użyteczności pozwalającego na opuszczenie czterech ścian!

no to ja cos naskrobie :)

rzeczywiscie pusciutko :( maluch moj juz 1,5 godzinki spi a ja sobie zdarzylam posprzatac wszystko lacznie z podlogami i praniem :) ale mialam dzisiaj kopa ;)
malemu wyszedl wlansie wczoraj 14 zebolek-na dole lewy kielek :) ale nie daje po sobie poznac...:) wesolutki jak zawsze...

ide sobie kawusie zrobic taka pol na pol z mlekiem i to na dodatek rozpuszczalna(sypanej nie lubie-za mocna) i znow zajrze czy ktoras cos naskrobala:)
aaaa i jak zawsze to nie wiem co na obiad-mezulek zaczal sie odchudzac i nie wiem co mam mu robic do zarelka :/

reklama
witam po dłuzej nieobecnosci.
nie było mnie troche bo mialam/mam male problemy zdrowotne, tzn macica tak uciska mi na kregosłup ze prawie nie potrafie chodzic, dretwieją mi nogi, no i strasznie bola plecy, bylam najpierw u internisty ale ona nie zapisala mi zadnych lekow wlasciwie bylam w gabinecie 2 minuty, bo powiedziala ze jak jestem w ciazy to nie moge nic, a apap mi na to nie pomoze nie moge miec rentgenu nic, tego samego dnia mój lekarz gin, przyjechal do swojego gabinetu i przyjal mnie po 21, i zapisał mi relanium bo to rozkurcza wszystkie miesnie biore to raz dziennie na noc no i nospe 3 razy dziennie i dzieki temuu jakos zyje, chodz nie powiem mam czas problem wziasc malego na rece, niby lekarz mowil zeby wziasc kogos sobie do pomocy ale w praktyce to nie relane bo wszyzscy pracuja nikt urlopu nie dostanie,
a poza tym dalej spodziewam się dziewczynki lekarz nie wypatrzył się siusiaka i oby tak juz zostalo ;-)

oj dziewczyny ale tu u Was cicho..
Vioreczka- super ze jestescie juz w domu!! Ty też musisz odpoczywać ,

Do góry