reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam się dzisiejszego brrr zimnego dzionka

faktycznie mało się ostatni na tym forum dzieje,
i nawet dmuchawiec dziś się nie odzywał??
ada gratuluję córeczki w brzusiu

reklama
W formie papierowej se lezy , ale w elektronicznej tez mam. Byłabym Ci dozgonnie wdzieczna gdybys rzuciła oczkiem:tak:. Buziak!

Aniu, czy ja tez mogę prosić o podesłanie tego "papierka".
Coraz to częściej myślę o czymś "na swoim". Pomysł jest.... tylko brak pomysłu na realizację..no i funduszy brak, hahahah.
Jak się to ma od strony formalnej??
Ewuś, Ty chyba tez jesteś dość dobrze zorientowana, prawda?

Napiszcie mi na maila jak się do tego zabrać?? PROSZĘ!!!!!!......:zawstydzona/y:.....:tak:......;-):tak:....

Wybaczcie Dziewczynki, że mnie nie ma znowu...
Okres zakupowo-zimowy się zaczął.
I w sumie na prawdziwa zimę mamy tylko buciki, kupione w CCC. Za kombinezonem poluje na allegro... Bo w sklepach to ceny jak z innego świata. :baffled:
Do tego znowu auto u mechanika wylądowało - tym razem hamulce nam poszły!!!:crazy:
I to był ostatni dzwonek by je zrobić.... inaczej nie było by fajnie na drodze. :no:

Idę pranko wieszać.... porządki przed zima zrobione to i prania więcej jest, heheh:-)

Buziole

P.S. Rany zaaaaaaaaapomniałaaaaaaaaam:-:)-D
POZDROWIENIA OD STOPI!!!!!:-):-):-)

A ja spać coś nie mogę ostatnio....
Witam nocnie. Ugotowałam jedzonko na jutro, i nie wiem co tu działać, jak sen nie przychodzi.
Ewa napisz mi na pw coś więcej na temat tych mocowań isofix, bo ja mam ale za siedzeniem pasażera a wolałabym na środku fotelik montować.... :tak:
Iwon no ja z pojechaniem do jakiegoś warsztatu też się zbieram, bo coś mi chyba prawa strona gorzej łapie, ale zebrać sie nie mogę.... No ale w sobotę skoczę sobie oponki na zimóweczki wymienić, bo śniło mi się że jadę sobie autem a tu nagle -7C:szok: No cóż trzeba się słuchać ostrzeżeń w snach....;-)
Adaa trzymam kciuki za dziewczynkę i dbaj o siebie kobietko, bo jeszcze trochę Ci zostało a w formie musisz być:tak:
OK zmykam, moze się uda zasnąć.... Buziaki

Cześć kochane!

Ja wczoraj pisałam...wyskrobałam długasnego posta, gdy nagle... wyłaczył mi się laptop:wściekła/y: Wkurzyłam się i juz drugiego nie napisałam.

Wczorajsza pogoda była całkiem do bani- ciemno, ponuro, deszczyk siąpił. W domu tak ciemno, ze musiałam światła mieć pozapalane we wszystich pokojach, zeby moje dziecko mogło sie bawic- Zosia jeździła samochodem z pokoju do pokoju cała zapluta od ciagłego brrrrruuummm. Moja córka na punkcie samochodów ma bzika- niby wiem, ze długo była nazywana Jasiem (9miesięcy:tak:), ale zeby az takie zamiłowanie do motoryzacji?:shocked2:

Też macie ten problem co ja? Moje dziecko od samoego rana otwiera wszystkie szafki i szuflad, wyciąga ich zawartość i kładzie na środku pokoju/kuchni/korytarza, albo chowa do innych szafek/szuflad. Ostatnio nie mogłam znaleźć swojego telefonu, szukałam wszędzie!!! Na szczęście zadzwoniła moja mama i znalazłam...w szafce z talerzami:sorry2:
Po prostu to wyglada ta, ze rano Zosię ubieram, nakładamy kapcie, po czym moje dziecko staje w rozkroku i ma mine pt: no dobra, to od czego dzis zaczynamy???:sorry2: I leci i wywala co sie da. Mam wrażenie, ze cały dzień zbieram po niej te rzeczy. Gadanie, ze nie wolno nic niestety nie daje:sorry2:.

Eh......

Ada współczuje dolegliwości. Ja tez czuje lekki ucisk, dokładnie taki jak w ciązy z Zosią. Mnie pomagały ćwiczenia, ale bolało mnie raczej tylko wieczorem i w nocy nie mogłam sie przekręcić na bok. Ćwiczenia naprawdę przynosiły ulgę- moze spróbuj delikatnie? Nie zaszkodzi, a może choć troszkę pomoże?

Iwonku- chetnie napisze Ci mailika, ale troszke póxniej, ok?

Kamilko wklejam link powtórnie:
KAPCIE PANTOFLE MARTA LEMIGO ROZMIAR 21 (19 - 26) (1240614626) - Aukcje internetowe Allegro
KAPCIE PANTOFLE MARTA LEMIGO ROZMIAR 22 (19 - 26) (1240614628) - Aukcje internetowe Allegro

My mamy takie, ale ten sam sprzedawca ma tez inne wzory.

i ja sie witam wczesmym (?) rankiem :-D
u nas pogoda beznadziejna:-( nic sie nie chce jak tak ponuro za oknem.dzisiaj mysle pojechac do tesciowki na weekend ale nie wiem jak D bedzie sie chcialo...

ANIU-KURDE!! a moj jonek byl przez 8 miesiecy dziewczynka i teraz lubi moimi lakierami do paznokci i innymi kosmetykami sie bawic:szok: no,no...
i u nas tez wszystko z szafek leci ,, a kupilam jakis miesiac temu nowa komorke a jakis tydzien temu zobaczylam jak jonathan ja moczy w kubku z kawa:szok::szok: myslalam ze zawalu dostane!! ale kurcze moja wina-sama zostawilam tam kom :angry::baffled: jak narazie to dziala wszystko...hhhmmmmm ale jak dlugo ??

No i skrobcie wiecej bo nie ma co czytac!!
ide po kawe :tak::tak:

to i ja się witam :-)

pobudkę dziś mieliśmy po 4, małej coś chyba znów się wyżyna. A było już tak dobrze :-D

Przed pracą zrobiłam spaghetti, dla Julki wątróbkę w sosiku, a że pogoda ładna dziś u nas to i miałam chęć robić cokolwiek. Po pracy chcę iść na spacer, więc liczę, że się pogoda nie zepsuje, bo wczoraj była straszna.
A jeszcze czytałam że u nas ma być niedługo nawet -30st :szok::szok::szok::szok::szok:

Coś mnie żołądek pobolewa, no i okres się spóźnia :wściekła/y: lepiej niech ta @ się zjawi bo już mi się cycki w stanik nie mieszczą :-D

Ania, Aga, moja mała też rozwala co popadnie, ale się zaczęła słuchać. JA zmieniałm ton głosu w momencie kiedy jej zwracam uwagę, a ona się zrobiła grzeczniejsza i taka wrażliwa. Wczoraj np byliśmy u mojej koleżanki (mieszka pietro niżej i ma synka 20 mcy) i jej synek pchnął małą jak ona siedziała, zrobił to niby nie mocno , ale ona się popatrzała na niego, na mnie i w bek bidula. Potem powiedziała coś do niego co zabrzmiało jak " IDIOTA" i go sama pacnęła. Zwróciłam jej uwagę że nie wolno bić, więc podeszła do niego zrobiła cacy i dała buziola. Tak więc coś tam rozumie. No i też dorwała mój tel, znalazłam go raz w pralce, raz w wannie, i raz o mały włos w ubikacji, już go miała wrzucać. Wogóle cwaniara jak chce coś zrobić, to bierze np opakowanie mąki i chowa się za wersalke czy fotel, wygląda czy ktoś ją widzi i się chichra.

Ma też nowe ulubione zabawy:

- mama Ciebie zje i na odwrót, podbiega do mnie i udaje że gryzie w szyję i się cieszy
- czytanie bajek i komentowanie tego co czytam
- zabawa w nianię i lekarza z miśkami i lalkami
- malowanie pisakami po takiej fajnej zmywalnej bajeczce
- zabawa we fryzjera, czesanie mamy , wpinanie spinek i wyrywanie włosów
- rwanie papieru toaletowego na drobne kawałeczki i rozrzucanie go po podłodze, a potem sprzątanie po 1 kawałeczku , wkłada je do pojemniczka, kładzie na stół albo biega do kosza na smieci z 1 kawałkiem

aa i dziś rano ważyłam moje dziecko i w ciuchach waży 8800, więc to chyba tak średnio co?

Agnieszka 24 to ja Cie przebije, moje dziecie wazy 14kg , nie wiem ile mierzy bo sie zbieram zeby to zrobic, ale cos ok 88-89 na moje oko.

Dmuchawiec ja mam dokladnie tak samo, wszystko wyciaga, roznosi po calym domu a ja chodze za nia i zbieram.A jak juz sie wkurze i mowie ze nie wolno to biegnie do mojej szafy otwiera i wywala mi ciuchy , no taki z niej lobuz ze juz mi rece opadaja, wogole sie nie slucha i tez caly czas wymysla co by tu zbroic.Albo biega dookloa takiego obracanego fotelu, czasami z predkoscia 100km\h , a jak ja na niego usiade zeby tego nie robila bo wkoncu sie uderzy to ona biegnie do szafki z butami przynosi jakies buty rzuca je na srodek pokoju i wie ze ja pojde je sprzatnac bo sa brudne, to ona wtedy z powrotem biegnie do fotela zeby tam biegac.Nie wiem skad ona ma ta energie, dala by mi jej troche bo ostatnio to u mnie wyczerpanie materialu hihi :)

reklama
Ufff...wróciłam...
Kupiłam dziecku zimowa czapę, szalik, rękawiczki i spodnie kombinezonowe. I więcej juz do żadnego sklepu nie idę- przyrzekam bo normalnie juz niewiele na koncie zostało:sorry2: Dlaczego wszystko jest tak drogie???:baffled:

Orzeszku- to ciesze się, że nie jestem sama:tak:

Beatko - moje dziecko na golaska wazy 8,3- no ale ona zawsze była najmniejsza na forum. Ciuszki kupuje na 80/86- bo Zosia choć szczuplutka ma długie ręce(jak tatuś:-D) i bodziak niby w tułowiu dobry, a rękawki tylko do łokci:-D. Spodnie od kombinezonu tez na 86 kupiłam bo nogi długasne, choć chude;-)

No i juz po drugiej i musze obiad pichcić. Pisać mi tu szybko, nie lenić się!!!!!!!!!! Bo karne odsetki bedę naliczać!!!:angry::-D

Do góry