reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dzień dobry:-)
My z Alankiem troche sie bawimy a troche pracujemy,musze sterte ubran uprasowac:tak:ale najpierw jakies sniadanko.
Ania napisz proszę na kulinarnym jak dzemik z dyni robisz bo jak kupię to moze i dzem bym zrobiła przy okazji.:tak:
Miłej niedzieli słoneczka:-)

reklama
ależ dziś piękny dzień :-):-):-)

nawet jak jest zimno , ale za oknem świeci słonko to ja mam chęć góry przenosić. Jak pada i jest szaro i buro to lipa.

Wczoraj przyszła moja najmłodsza siostra (15lat) i została na noc, więc było wesoło. Julcia przespała całą noc, no i UWAGA UWAGA !!!
JA JESTEM PIERWSZY RAZ OD PORODU WYSPANA !!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

oby takie noce zdarzały się częściej :-D

Ciasto upieczone, zrobiłam wiewiórkę. Na obiad rosołek, bo tak mnie naszło na niego, do tego makaronik własnej roboty, suszy się jeszcze. Kurczak się piecze. Jeszcze tylko ziemniaki obrać, zrobić surówę i koniec pracy w kuchni. Po obiedzie mamy gości, ciocięz mężem i 4 dzieci, plus moja mama i siostra.

Marek wziął Julcię na spacer, więc jeszcze popatrzę na allegro co tam mogę wystawić .

Miłego dzionka :-)

Hej dziewczyny!

Właśnie wsadziłam do pieca większy biszkopt. Wyciągnę ten i do pieca pójdzie drugi :-) coraz więcej przyjemności sprawia mi pieczenie :tak:
Mąż kupił wczoraj nalewkę z wiśniami, mam nadzieję, że torcik będzie dobry - bo oczywiście nie umiem się trzymać jednego przepisu. Zawsze coś z drugiego wezmę, albo sama wykombinuję :sorry:

U nas dziś słoneczko śliczne. Pół mieszkanka już mam wysprzątane. Jeszcze tylko ogarnąć salon, umyć podłogi na dole no i kuchnia, ale to na końcu :-)

Kurcze głupio tak, że ten mój brat nie przyjedzie :no: Gdyby nie to, że on przyjeżdża nie robilibyśmy żadnej imprezy niespodzianki, bo moja mama zapowiedziała właśnie w tym roku, że nie obchodzi urodzin, tylko imieniny... i żeby każdy członek naszej rodzinki się zadeklarował co obchodzi bo jakby każdy chciał obchodzić urodziny i imieniny to 2-3 imprezy w miesiącu by były...

A my tu jej imprezę niespodziankę szykujemy :no::no::no:

A ja sie witam wieczorkiem :)
Joni jeszcze nie spi :O:O - normalnie o tej porze juz dawno chrapie...ale mamy goscia wiec...hmmm....

u nas dzien swietny :) i pogoda superkowa:) a was cos tu malo dzisiaj.
E-MAMUSIU - no to rzeczywiscie z tymi jajeczkami problem nie maly.. moj ma juz 24 listopada pierwsza operacje :(
Ide ale zaraz wracam ;)

i ja dzisiaj pierwsza :)

dzionek przesuper i pogoda sliczna-ide na silownie...nie mam pojecia co na obiad zrobic...jakies pomysly??ale nie zupa bo moj musi miec miecho ;) i zeby nie bylo duzo roboty ;):)

Dzien dobry :-)
Ja sobie wciągam śniadanko,Alan podjada chlebek z szyneczką a w między czasie demoluje dom:tak:
Miłego dzionka mamuski:-)I prosze mi sie to meldowac po koleji:tak:

Witajcie kochane wróciłam:-)
Nie miałam netu w szpitalu przez 2 tyg :-( i nawet nie mogłam podejrzeć co u was już nie mówiąc o pisaniu.
U nas już wszystko dobrze Tosia odżyła jak tylko zobaczyła dom, ja i mąż cali szczęśliwi że możemy wreszcie z naszym maluszkiem we własnym mieszkanku posiedzieć :)
Co do wiadomości szpitalnych operacja była bardzo długa i bardzo ciężka( opinia operujących) trwała 4 godziny, ale udało się uratować śledzionę, za 3 miesiące jedziemy ją skontrolować czy funkcjonuje prawidłowo. Teraz właśnie K pojechał z małą do pediatry po skierowanie na badanie krwi bo jak wyniki wyjdą dobrze odstawiamy antybiotyk:-) Niestety ja nie pojechałam bo zamiast porannych wymiotów mam poranne zawroty głowy- strasznie uciążliwa sprawa, ale nic to nie dam się tak łatwo:-D
Wczoraj wieczorem sąsiedzi zaprosili nas do siebie na sushi, a mała bawiła się z ich córeczkami i tak się zaaferowała, że nawet wstała na nogi i zrobiła kilka kroków:tak:
Dobra zmykam bo w domu 2 miesięczny kurz leży, pełno toreb z bagażami wszędzie, czas się rozpakować i wrócić do normalności.

Nooo to się napisałam... teraz jak posprzątam to ponadrabiam zaległości na bb i wreszcie będę mogła z wami popisać a nie tylko się nad sobą użalać:-)

Vioreczka, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszymy że z Tosią już dobrze:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) no i gratulacje dla niej za to że jest taka dzielna i za pierwsze kroczki !!!

Nocka super, mama wyspana, ale z dylematami zawodowymi :-D, nie będę Was zanudzać. Jak się coś zmieni to dam znać.

Pogoda u nas dziwna, chyba będzie padał śnieg, bo niebo tak właśnie wygląda:baffled::confused:

Julka odwiedziła już mamusię, teraz tatuś ją nakarmił i położył spać. Po pracy marzy mi się spacer z Julcią, ale zobaczymy jaka będzie pogoda.

reklama
Hej dziewczynki!

Vioreczka dobrze, że już w domciu jesteście! :-D

A ja od rana w kuchni, a jeszcze śniadania nie zjadłam :-( ale za to już mam prawie gotowe lasagne z mięskiem i druga ze szpinakiem. Tzn zostało zetrzeć ser i poprzekłądać warstwy.
Zaraz na odpowiedni wątek wkleję moje firaneczki w salonie i kuchni, bo chyba jeszcze nie wklejałam :D To mi powecie czy mogą być ;-P

Do góry