reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam mamuski
ostatnio w pracy normalnie szok jak nigdy taki nawal pracy.no ale wkoncu mi za cos placa:-D:-D:-D co do angielskiego to na rok sie wstrzyamalam, narazie bede puszczala Oskarowi piosenki dla dzieci po angielsku. chcialam zeby mialy mial kontakt z dziecmi. a ze u nas zlikwidowali zlobek to lipa i musi czekac az bedzie mial przynajmiej 2,5 roku.tak sie cieszy jak jakies przyjda do nas albo my gdzies w odwiedziny, normalnie az raczkami z zachwy tu macha i gada po swojemu.
gabiaz bardzo chetnie, tylko musimy ustalic jakis termin. a nawet mam kumpele w Jezioranach, chodzilam z nia do technikum
niuta nie tylko Ty masz mala wiercipiete, moj Oskar tez masakra.wszedzie wejdzie, wszystko wyciagnie ale ostatnio robi troche postepy jakby zaczol sie sluchac.:-)
dziuuula co do bialych płytek blyszczacych, to w pracy mam ale czarne i po 4 latach staly sie w miejscach "bardziej uzywanych" takie matowe i brzydko to wyglada. ja mam u siebie w kuchni tez bezowe meble i taka jakby "drewniana" terakote, natomiast na scianie takie duze biale a pomiedzy nimi brazowy cienki pasek.tez wczesniej chcialam takie male kwadraciki na siatce ale wygodnictwo zrobilo swoje tzn.od czasu do czasu trzeba wszystkie fugi i kafelki wyszorowac no i chyba krew by mnie zalala jakbym miala ta drobnice czyscic. no ale czasem dla efektu warto sie przemeczyc:-Dco do ciemych mebli to mysle ze przy reszcie np.bialej byly by nawet spoko

reklama
dziula jeśli chodzi o kuchnie to bardzo dużo propozycji i różnych rozwiązań można znaleźć na stronie Cztery Kąty Kuchnia: projekty kuchni, aranżacje kuchni, wystrój kuchni - Cztery Kąty
Kuchnia w kolorach biały czarny czerwony mogła by być nawet w ciemnym pomieszczeniu ale pod warunkiem, że i blaty i fronty będą jasne i najlepiej z połyskiem, a tylko akcenty w kolorze czarnym i czerwonym - takie jest moje zdanie. Ale przy takim rozwiązaniu większość powierzchni masz białych - kto to będzie pucował co 10 minut? :/

My właśnie ze spacerku wróciliśmy. Dziś u nas słoneczko pięknie świeci i w słońcu gorąco, a jak zawieje to brrrrrrr zimnica... Zaraz dam Adamowi drugie śniadanie i spać. Obiad z wczoraj mam, więc dziś laba :D

Dziuula- rozumiem Cie doskonale, bo mam ten sam problem- mała, ciemna kuchnia. Co prawda okno jest, ale przez to, ze to parter, a przed oknami drzewa, to swiatła jest naprawde mało:-(

Ja mam na scianie jasno bezowe małe kafelki(optycznie powiekszaja pomieszczenie;-)), boki szafek w tym samym kolorze, a fronty zielono-pistacjowe jasne bo chciałam kolorowo:sorry2: Podłoga kwadratowe wieksze płytki w3 jasnych - takich rozmytych kolorach- bez, brzoskwinia, pistacja. Ściany tam, gdzie nie ma kafli sa białe, tylko na jednej(przy stole mam tynk- kornik w kolorze jak te brzoskwiniowe kafle na podłodze.

Ale dzisiaj bym zrobiła jeszcze inaczej- fronty mebli dałabym bezowe, kafelki o ton ciemniejsze lub jasniejsze tez bezowe i takie kafle na podłoge plus do tego ciemniejsze akcenty w dowolnym kolorze (do bezu pasuje wszystko). Bo światło jest ważne:tak: Nie sądziłam, ze az tak.No i nie dodałam najwazniejszego- my zrobilismy ciemno-zielone błyszczace blaty i to był najgorszy z mozliwych pomysłów!:no: Kuchnia wygląda fajnie, ale nadal jest ciemna.

Ogólnie wszystko zrobiłabym matowe,, choc wiem, ze połysk odbija swiatło, ale błyszczące jest niepraktyczne!!!!! Wiec odradzam. Wszystko na tym widac.

Przykładowe:

z czarnym paskiem 1.preview.jpgangielska 2.preview.jpgz6698969X.jpgimages.jpg

NA pierwszym zdjęciu mój okap, a na ostatnim moje fronty :) tylko, że ja mam dół też jasny, za to u góry 2 witrynki przeszklone mają ciemne ramki + ciemne blaty i ciemne skrzynie. Podłogę mam beżową, z połyskiem ale nie gładką - i taką właśnie polecam. Wszystkie matowe są trudne w utrzymaniu, jak tylko kapnie woda od razu ślad jest bardzo widoczny. Między meblami mam jasne beżowe małe kafelki z delikatnymi dekorami (takie jak ma Dmuchawiec w swojej kuchni :D).
Ale szczerze powiedziawszy teraz między szafki dałabym albo poziome dość długie kafle, albo jakąś płytę... gdyby cała kuchnia była bardziej nowoczesna może zdecydowałabym się na jakąś delikatną dekorację ze zdjęcia - ostatnio gdzieś coś takiego widziałam...
Tu np do połowy jest płyta w kolorze blatu Opole, Opolszczyzna - dom, nieruchomości, wiadomości, informacje.

Ja jestem z matowych kafli podłogowych bardzo zadowolona- choc moze sukces tkwi w tym, zeby nie były gładkie, jak pisze Ewa. Moje sa w takie jakby ciapki i nic na nich nie widać. Odradzam wszelkie rowki- takie płytki mam w korytarzu i dostaje z nimi szału:angry: cięzko je w tych rowkach wyczyścic.
Zadowolona jestem tez z tych płyteczek na scianie - zawsze mi się takie podobały:tak:

I jescze wazna kwestia- fugi na podłodze- u mnie sa zdecydowanie za jasne. Ciemne tez odradzam:-D Myslę, ze idealne byłyby takie ni to jasne, ni to ciemne- bezowe:-D

Witam ,witam .
u nas cieplusio,mąż zwiał do pracy ,chlopaki jedza obiad i zaraz uciekamy na dworek.
Nocka była ahhhh....:-);-).Nad ranem spalismy w czwórke na wersalce2 osob. czesto tak bywa.
Jak śledzie w puszce:rofl2:.
Rano zaliczylismy lasek ,ale grzybów cos u nas nie ma kurde:wściekła/y:.

dziula ja bym na Twoim miejscu położyła terakote na podłoge w stylu piaskowca.
Duże kwadraty nieci nierówne ,chropowate.
nie umiem tego opisać , sróbuje coś znalesc pozniej bo teraz mój bahorek mały mi nie daje .:wściekła/y:
Jadł zue i jest cały z ogórkowej i wszystko wkoło,teraz siedzi na ławie i jakis zapach jakby z pampersa mi dolatuje i probuje łapać kompa.
a na sciane jasne płytki małe ,ale nie te maleńkie.

Melduję się ze zyje, juz mieszkamy na nowym mieszkaniu, i jest ok, tylko kacper ma ciezkie noce, aa i ogolnie jakos wolno mi czas płynie M wraca ok.17 wiec nudy..

jestem teraz u mamy a wlasciwie juz wracamy,czekam na ten zasilacz do lapka to bede sie czesciej odzywac :)
papa:*

hej laski

zęby mnie dobijają, ostatnia czwórka idzie, a tu już widać trójki w natarciu, jak można się domyślić - sraczka i nieprzespane noce, jedyne co mnie pociesza, że już bliżej niż dalej do końca wyrzynania...
wybaczcie więc że znów więcej mnie nie ma niż jestem...

Hej
a u nas dziś nawet ładnie było dopiero późnym popołudniem spadł deszczyk.
Moje dziecko rozrabia na maxa, biega piszczy, zjeżdża na ślizgawce głową w dół, włazi też od strony zjeżdżalni.... łobuz...
Basieńka to któregoś pięknego dnia.......:) Ale w Jezioranach tylko jeden nieduży plac zabaw...chyba....
Adaaa zazdroszczę własnego mieszkanka:)

A tak w ogóle to tłumy dzis przeogromne;)

reklama
Czesc

DZIULA

A ja powiem tak.. to mit, ze na blyszczacych frontach wszystko widac.. ja mam biale (kolor ma tu znaczenie) , cdosc ciemna kuchnie) i nic nie widac!!! a ja jestem balaganiara i sporadycznie szafki przecieram.na bialych blyszczacych frontach w ciemnej kuchni nic nie widac i sa bardzo praktyczne przy dziecku. Blyszczace blaty ciemne sa niestety ciezkie w utrzymaniu, ja mam ciemny ale matowy ... i jest latwy w utrzymaniu.
Co do podlogi tez mam biala, ale matowa, bez wzorkow i jest super latwa w utrzymaniu i uwaga mam biale fugi i jak ktos chce to te z nimi nie ma problemu (polewam je octem co jakis zca si brud znika sam :-) ) Choc wolalabym miec biala duza z polyskiem terakote. a jak ktos chce ciemne fronty z polyskiem to wystarczy odpowiednio swiatlo ustawic w kuchni (tak,zeby nie bylo skierowane na fronty) i slady palcow sie na nich jzu tak nie rzucaja :-) :-)

Do góry