reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Dobra Dziewczyny,

lista poprawiona - kolejność wg terminów porodu OM :-). Na dzis koniec z kombinowaniem, czas spać, bo jutro do pracy :dry:.

Co do zakupów, to tak. Jeśli chodzi o ubrania dla mnie, to ja jeszcze mieszczę się w moje dotychczasowe ciuszki pod wieczór odpinam jedynie guzik przy spodniach ;-)). A jesli chodzi o ciuszki dla dzidziusia, to strasznie mnie korci, ale staram się omijać dziecięce sklepy z daleka. Jeszcze jest troszkę czasu :-).

Nic, mykam do wyrka. Miłych snów i dobrego początku następnego tygodnia.

Ja jutro mam wizytę kontrolną i moze zobaczę swoje maleństwo na USG. A jak nie, to to na 100% zobaczę Je we wtorek, bo mam USG genetyczne :-) :-) :-).

reklama
mamusiaM, ze tez Ci sie chce wciąż poprawiac ta liste;) musimy Ci jakies czekoladki wyslac:-D zmartwilyscie mnie tym, ze na kazdym USG termin porodu inny....u mnie nijak nie da się ustalić według OM, dosc skomplikowana sytuacja. A chcialabym wiedziec przyblizona date kiedy urodze:baffled:

Witam w poniedziałkowy poranek mąż w pracy dziecko w przedszkolu a ja wkońcu odpoczywam.A co do zakupow to sobie narazie nie musze wchodze jeszcze w te z przed ciazy a dla dzidzi jeszcze nie kupuje dopiero zaczne cos kupowac pozna wiosna a pozatym mam jeszcze rzeczy po corce

Witam z pracy, laba niestety się skończyła:-(.

Monia odpoczywaj. Czyży mąż bał się ukłucia??;-)

Iwon ja mam do kupienia tylko kilka rzeczy. Resztę mam po małej. Muszę kupić łóżeczko, bujaczek i chyba kupie fotelik, taki z rączką. Mam fotelik od 0-18 kg, ale montowany na stałe. Są to większe zakupy, więc poczekam na lepszą aurę za oknem;-).

MamusiuM ja też bardzo dziękuję za listę. Szkoda, że tabelka nie daje się ładnie wkleić. Mam nadzieję, że nie napracowałaś się za dużo przy niej.

Agorana ja zamierzam pracować tyle, na ile mi sił starczy. Oczywiście jeżeli wszystko będzie dobrze z dzidzią. O zwolnieniu myślę na koniec maja. W związku z tym z lekarką na ten temat jeszcze nie rozmawiałam. Wiem, że jeżeli jest coś nie tak do daje zwolnienie bez zastanowienia. W sytuacji, gdy ktoś po prostu chce, to nie wiem, jak się zachowuje.

kochanus, data porodu wg USG jest zmienna, gdyż to urządzenie określa ja po wymiarach dzidzi. A dzidzia na początku ciąży może rosnąć szybciej, w połowie może zwolnić, a na końcu znów przyspieszyć (to tylko tak przykładowo). Dlatego teraz to chyba nie ma co się sugerować tą datą. Pod koniec ciąży będzie pewnie już wiarygodna.

Ja za 2 godzinki mam wizytę kontrolną :-). Ciekawe czego się dowiem :-).

Miłego dnia Kochane Lipcóweczki :happy:.

witam:-)
Monia
ja nie miewam bólów brzucha ale może dlatego ze biore 2 razy dziennie nospę więc nie powinno boleć, i jesli cię boli to możesz też brać, nospa w ciąży jest bezpieczna

co do listy to myślę że data z OM jest lepsza bo stała a ta z usg może się zmieniać po każdym badaniu i trzeba by ciągle poprawiać

Iwon

ja na razie z zakupami dla dziecka czekam na usg czy będzie wszystko dobrze i wtedy moge coś ewentualnie kupowac jak mi coś wpadnie w oko ale prawdziwe zakupy planuje koło maja-czerwca, a dla siebie dresy już kupilam-siedzę w domu więc dresy są jak najbardziej na miejscu bo wygodnie i muszę zakupić nowe staniki bo te co mam to cisną, ale nie było okazji do kupienia wcześniej
mamusiaM
według mnie to nie są jakies tajne informacje, zwłaszcza że takie dane to akurat u mnie w profilu widać i każdy kto chce i tak zobaczy
powodzenia na wizycie:-)
agorana
większość preparatów na rozstępy jest od 4 miesiaca więc nie wszystkie z nas mogą je już stosować, ale podobno skuteczna jest oliwka i można ją stosować od początku, ja ją planuję zakupić ale jeszcze nie zdążyłam:zawstydzona/y:
a co do skuteczności, często jest tak że co jednej pomoże na drugiej nie zrobi najmniejszego wrażenia, podobno jak się ma skłonności to nawet najdroższe cuda nie pomogą, chyba chodzi głównie o to aby skórę masowac i natłuszczać
co do zwolnienia, mam podobne zdanie do Aniki, jesli musisz to idź ale jesli praca nie jest ciężka i nic dziecku nie szkodzi to skazywać się na siedzenie w domu z lenistwa to trochę głupota,
w twoim przypadku jeśli uważasz że praca może zaszkodzić dziecku to może lepiej nie ryzykować
Natalia
czujesz ruchy?? ale super:-):-):-):-)

w którym miejscu brzucha dokładnie jest dziecko?? może to głupie ale nie wiem:sorry2: tak poniżej pępka czy jeszcze niżej?

a mnie dopadły przykre dolegliwości, nie dość że chyba znowu mam grzybicę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: gdzie 2 tygodnie temu się skończyła!!!! to już drugi dzień z kolei podczas wizyty w toalecie zauważam krew na papierze, na 100% procent nie jest to plamienie z pochwy i boję się że to początek hemoroidów, zwłaszcza że ostatnio miałam kilka dni zaparcia....
przepraszam za szczegóły ale martwi mnie to.... dobrze że jutro ide do gina to mam nadzieję że coś pomoże...
tylko się załamię jak się okaże że jest urlopie i będę musiała iść do innego, ale może nie....

A co do zwolnienia ja zaniosłam 10 grudnia zaswiadczenie ze jestem w ciazy to moja pani personalna kazala to tego zaswiadczenia zwolnienie przyniesc bo ona nie ma dla mnie stanowiska pracy (a pracuje w super markecie) i wiec jestem na chorobowym od 11 grudnia

Czesc dziewczyny! Ja tez od samego poczatku jestem na zwolnieniu. Lekarz sam zaproponowal - nie ze wzgledu na znajomosci (bylam u niego po raz pierwszy) tylko na charakter wykonywanej pracy. Szczerze mowiac chcialabym juz wrocic - nudzi mi sie w domu i czuje sie jak na wagarach - ale wiem, ze to bardzo glupi pomysl i moglabym tego zalowac do konca zycia. A jednak mam wyrzuty sumienia, ze niektore z Was pracuja a ja nie.
Ciuszki ciazowe juz dawno kupilam i np w spodniach nie chodze - jednak sa za duze. Ubranek dla malenstwa staram sie nie kupowac i tez omijam te piekne wystawy szerokim lukiem ... tzn staram sie omijac... przed swietami skusilam sie na dwie pary body... wiecej grzechow nie pamietam ;)

reklama
Ja jestem zdania, że lepiej nie ryzykować, jeżeli coś sie dzieję, albo charakter pracy jest specyficzny to trzeba brać zwolnienie i nie ma co mieć wyrzutów sumienia. Dziecko najważniejsze. Branie zwolnienie na zasadzie, bo jestem w ciąży też mi się nie podoba.

Robaczek współczuję dolegliwości.

MamusiuM czekamy na relację z wizyty.

Do góry