reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Hallo :D
Dziekuje za mile slowka, nie nadrobilam was po mezus laptka kupil i mnie nie dopuscil wiecie jak to mezczyzni i ich nowe zabawki... A ta jeszcze jakas swirujaca bo pisze ten post juz 4 raz wrrrr

Iwon sto lat !!! Mam nadzieje ze cos postawisz :D!

Koncze bo zaraz to za okno wyfrunie

reklama
nie do wiary że nikt NIC nie napisał przez cały dzień:szok::szok::eek::eek::szok::szok:

u nas noc cudna bo Jula spała bez jęknięcia nawet ani stęknięcia od 20-7:30 :szok: tyle że ja i tak niewyspana:-D:-D:-D:-D poszłam spac o 12 bo film fakny oglądałam potem o 2 M wrócił z pracy i do 3 gadaliśmy zasnełam ok 4 a o 6 musialam dać małej mleko no i od 6 już nie zasnęłam więc spałam tyle co kot napłakał:laugh2:

byli dziś teściowie z babcią M , kupili Julce na roczek rowerek. Jutro wkleję zdjęcie małej a nowym nabytkiem. Teściowa przy mnie bała się małą na ręce wziąć i cokolwiek przy niej zrobić:laugh2::laugh2::laugh2: aż taka straszna jestem:laugh2:

idę się wypucować i do M zmykam:tak::-D
dobrej nocki !!!

ejjjjjjjjjjjj, a co tu takie pustki?:szok::angry::no::angry::szok:
ja dopiero pierwszy raz dzis zasiadłam do kompa, Filip dzis padł o 20.30, ale dużo był dzis na dworze,no i zaliczył pierwsza wywrotkę, obdarł sobie policzek:-(
potem na chwile pojechaliśmy do teściowej, była zadowolona bo Filip ja zaczepiał, gadał do niej i sie uśmiechał, ale ( zawsze musi byc ale) :baffled:poradziła mi iść do lekarza, w związku z tym , ze Filip nie ma jeszcze ząbków , bo może mięć za mało wit. d3? krzywice czy cos????Ja sie nie znam, ale lekarka mówiła,ze ząbki widać, tylko sie przebic nie mogą, i ze dzieci po nutramigenie maja później ząbki,
ja wiem,ze ona nie ma złych intencji, i w sumie wiedze która ma, ma z doswiadczenia, ale mnie i tak denerwuje, a bo oczywiście Filip był bez czapeczki i w krótkim rekawku, to tez jej się nie podobało..............:baffled:

Kochane miłóej majówki i wracajcie !!!! Bo pusto, smutno i źle bez WAS!!!

MAYLAH my tez zabkow nie mamy. Moga wyjsc nawet po 1r.z. I uwaga im pozniej tym,lepiej!!! -sa mocniejsze i mniejnarazone na prochnice. Do lekarza w sprawie zabkow mzoesz isc ja nie bedzie ani jednego jak skonczy15msc :-)

ejjjjjjjjjjjj, a co tu takie pustki?:szok::angry::no::angry::szok:
ja dopiero pierwszy raz dzis zasiadłam do kompa, Filip dzis padł o 20.30, ale dużo był dzis na dworze,no i zaliczył pierwsza wywrotkę, obdarł sobie policzek:-(
potem na chwile pojechaliśmy do teściowej, była zadowolona bo Filip ja zaczepiał, gadał do niej i sie uśmiechał, ale ( zawsze musi byc ale) :baffled:poradziła mi iść do lekarza, w związku z tym , ze Filip nie ma jeszcze ząbków , bo może mięć za mało wit. d3? krzywice czy cos????Ja sie nie znam, ale lekarka mówiła,ze ząbki widać, tylko sie przebic nie mogą, i ze dzieci po nutramigenie maja później ząbki,
ja wiem,ze ona nie ma złych intencji, i w sumie wiedze która ma, ma z doswiadczenia, ale mnie i tak denerwuje, a bo oczywiście Filip był bez czapeczki i w krótkim rekawku, to tez jej się nie podobało..............:baffled:

Kochane miłóej majówki i wracajcie !!!! Bo pusto, smutno i źle bez WAS!!!

:-D:-D:-D jakbym słyszała moją teściową i babcię M. Obie gadają że z Julką coś nie tak bo jeszcze zębów nie ma i że powinnam z tym iśc do lekarza. Do tego babcia M całować ją chciała w usta, o zgrozo myślalam ze ją strzele ... Zwróciłam jej uwagę, to poźniej odgryzła kawałek ciasta i ona Julce do buzi chce dać:szok::baffled::crazy: jak powiedzialam NIE bo jest w nim mleko i jaja a ona ma skaze (skłamałam bo sama jej daje moje ciasta) to powiedziała łeee a xyz dają już swojemu abc takie rzeczy. A co mnie ku.. obchodza inne dzieci jak ja mam swoje:eek: z tymi babciami i tesciowymi można oszaleć.

Dziś pierwszy raz moi rodzice wzieli małą na spacer i mowią, macie 3 h dla siebie. No to ja pranie, Marek po chleb pobiegł, teraz kończe robić obiad, sprzątać w kuchni i jeszcze musze sie zająć warzywami. Tak więc zero odpoczynku nawet jak Julki w domu nie ma:laugh2:

i wogole smutno mi, bo tu tak pusto:-(

Dzis to i ja wszystko zdarze poczytac taka produkcja:-)
Losiek dzisiaj wraca.. te 3,5tyg szybko zlecialo

Beatko to wesolo masz z rodzinka. Ja mam dobrze, bo moj tata zostaje z mala w ciagu dnia jak musze cos zalatwic. A na spacery zmala to jest pierwszy!! Tylko szkoda,ze moi rodzice nie chca z mala zostac na noc,zebym mogla gdzies wyskoczyc pobawic sie hehe :-)

Hej Kochane!
Mnie majówka mija bardzo rodzinnie i dlatego nie mam czasu do Was zaglądać.
W czwartej jedziemy do moich rodziców i wracamy dopiero we wtorek 11 maja, wiec równiez mnie nie bedzie.

Zosia od kilku dni dostaje mleko kozie zamiast Bebilonu. Odstawiłam tez kaszki z glutenem, kaszki ryzowe smakowe i obiadki słoiczkowe- gotuje sama- miesko, ziemniaczek, marchewka.
Wysypka z buzi zeszła prawie całkiem, plamy pod kolankami i na szyjce jeszcze sa.

To chyba tyle u nas.
A co u Was?:-)

U nas rodzinnie ale sprzątaniowo... tak jak mówiłam, w piątek zabraliśmy się za te listwy przypodłogowe i udało nam się skończyć :) (równo o 24:00 kończyłam myć ręce z kleju).
W sobotę o rana szlifowanie ostatnich łączeń i malowanie listew. O 16 wybraliśmy się do mojego brata.
Wczoraj od rana sprzątanie. Zaczęłam już pakować powoli meble w gabinecie - przy okazji chcę zrobić gruntowny porządek z papierzyskami męża, bo troszkę mu się wymieszały te dot. doktoratu i te dot. kreatywności (tj. firmowe).
Dziś w planie mam zrobić szarlotkę i jakąś lasagne. Przychodzi do nas pierwszy raz znajomy męża, z którym planujemy robić interesy ;P przychodzi z dziewczyną.

W związku z tym mam pytanie. Nei wiem czy mogłabym podać Lasagne ze szpinakiem? szpinak jest ogólnie uważany za "coś niezjadliwego dla normalnego człowieka"... no i nie wiem co z tym fantem zrobić.
Do tego chcę upiec szarlotkę. Przed podaniem bym ją podgrzała i podała z bitą śmietaną i polewą czekoladową (Gałkę lodów waniliowych też do takiego deseru się podaje??)

Mam nadzieję, że pomimo trwającego weekendu, któraś zdąży odpowiedzieć na moje pytania :D

Pozdrawiam!

Ewcik ja bym zrobiła ten szpinak:tak:

A co do szarlotki to bardziej bita śmietana mi pasuje niz lody.
Ja tez moge wpaść na te pyszności?
Miłego dzionka!

reklama
Witam po dłuuuugiej przerwie :-) u nas bez większych zmian, Bartek zdrowy, zęby idą jak szalone, jeden za drugim. Uczę się do egzaminów, szukam dobrego lokum we Wladysławowie na lipiec, chodzi o wakacjowanie :tak:
Do cieplej szarlotki jak najbardziej lody, a lasagne ze szpinakiem pyyyycha!!:-)

Do góry