reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hej kochane Mamuśki!:-)

Powracam na żywot lipcowy po przerwie prawie 2 tyg. (z mini wyjątkami dietetycznymi:):))
Przyznaje się szczerze, że przeczytałam tylko 5 ostatnich stron.... tak więc na bieżąco nie jestem, przepraszam! :sorry2::sorry2::sorry2:

I mam BIG prośbę do WAS:tak:;-)
Mogę prosić o oddanie głosików na Dominikową puszkę kaszek:
BoboVita

buziaki

reklama
witam się w deszczowy poranek,
nocka ok, mała już po butli mleka, ja już po kawce, więc teraz pora na zabawę, idę jeszcze tylko prane puścić i będziemy się bawiły
wam miłego dnia życzę, i mam nadzieję, że u mnie się rozpogodzi i że będziemy mogły wyjść na spacerek,

Tylko pięć?:sorry2:
Iwonko popraw się:tak:

Oj jaka różnica miedzy wczoraj a dziś:-) Zdumiewajaca. Wracam chyba do siebie:-D Jestem dzis wesolutka, ze hej!

Szkoda tylko , ze pogoda brzydka, słonka brak, moze nawet popada?:sorry2:
Aja MUSZE pójsc do banku z małą.

Dzięki za wszelkie rady co do Zosi.
Beatko tez sie zastanawiałam nad AZS.
A powiedzcie mi, bo głupieje, lepiej pójsc do alergologa czy do dermatologa?
Pupa po wczorajszej pielegnacji i wietrzeniu wyglada całkiem dobrze, buzia w sumie trez, ale smarowałam ja non stop kremem.

Cos moja maruda chyba potrzebuje uwagi. Zmykam sie bawic. Pa!

hej matki wariatki
U nas poranek bardzo słoneczny, jeden spacerek juz zaliczony. Teraz mały śpi na balkonie. Zaczęło się chmurzyć wiec nie wiem czy zaliczymy drugi spacer, a by wypadało odwiedzić tą nieszczesną skarbówke :baffled:
W ogole to Kacper znowu złapał jakiegoś wirusa. Na prawej nóżce ma brzydkie krostki, byłam z nim wczoraj u lekarza i to ma wirusowe. Daje mu calcium dla dzieci o smaku bananowym i mam smarowac to przez tydzien pudrem płynnym Aflofarm. Jejku ze on musi tak łatwo łapać te cholerstwa. Aha mam mu na wzmocnienie dawac tran dla niemowląt. Podaje go któraś z mamusiek swojemu maluchowi? Lekarka poleciła mi norweski Moller`s, ale jaki wybiore to ode mnie zalezy :dry: Tak jakbym się na tym znała..
kamlotka trzymaj sie kochana. Rób tak jak dyktuje serce. Głowa do góry, musisz być silna!
dmuchawcu a może odwiedz obu specjalistów? Co dwie głowy to nie jedna ;-)

My juz po spacerku i po zakupach.
Zdążyłysmy uciec przed deszczem. Teraz mała spi na balkonie.

Patra, tran podawała Adddaaa. Prewentic. Słyszałam, ze jest bardzo fajny.

hellooooo, ale u nas pogoda:baffled: wieje i leje. Nici ze spacerku. Noc hmm..... do 2 spoko od 2:20 -5 masakra. Jula płakała i się wierciła , chyba dziąsła ją bolały. Przed 5 dałam mleko bo już głodna była , jakby spała to by tak głodu nie czuła i zjadłaby spokojnie o 6 i spała do 8 a tak lipa. Spała do 7 a ja łącznie 4,5 h więc padał na buzie.

Do tego dziś miałam usg i się okazało że mam spore kamienie w przewodzie jakimś tam i mam mieć laparoskopie lub nawet operacje pod narkozą :szok::szok::szok: do tego 3 dni w szzpitalu:szok:

No i powiediał że mam coś na jajniku o średnicy 20mm a ja że to pewnie pęcherzyk graffa bo mam mieć jajeczkowanie. A gościu nie był co do tego pewny i kazał mi przyjść za 3 tyg na kontrol jajników. Dobrze że tak spanikował bo lepiej mnie przebadał. A ja jestem przekonana że to pecherzyki były a nie torbiele w końcu przez 3 lata się naoglądałam moich pęcherzyków:-D

miłego dnia kobitki

Iwonko , głosik oddany. Sama miałam brać udział w tym konkursie ale mi się nie chciało medytować jaką puszkę zrobić:-D

no u nas niestety dalej pogoda brzydka pada i wieje, więc na spacerek z małą nie poszłam, moze później babci uda się wyjść chociaż wątpię
ja już pomału uciekam do pracy więc papa

Właśnie zdiagnozowałam u swojego dziecka rumień zakaźny (najprawdopodobniej) - u Tomka. Tyle, że pasuje bardziej do innego opisu, który znalazłąm w internecie niż ten, który wstawiła Beata.
BArdziej mi pasuje taki opis:
Rumień zakaźny
Chorują najczęściej dzieci w wieku od 2-12 lat, wczesną wiosną. Na twarzy pojawiają się wypieki, a następnego dnia wysypka na ramionach i nogach. Trzy dni później wysypka jest również na palcach u rąk i nóg, tułowiu i pośladkach. Przyczyną rumienia jest prawdopodobnie parwowirus ludzki. Choroba trwa od 3-10 dni, czasem wysypka może się pojawiać do 3 tygodni. Nie da się zapobiec rumieniowi, nie daje powikłań.

Na razie mamy piękną wysypkę na nogach i jednym barku (najpierw zobaczyłam na nogach, bo miał krótkie galotki, a jak zaczęłam czytać opisy to zajrzałam pod rękawki i ujrzałam wysypkę na ramieniu)... W innych opisach przeczytałam o tym, że wysypka nazywana jest koronkową. Ogólnie plamy są duże, wypukłe, bieleją przy dotyku i faktycznie wykończone koronką ;-)

Jutro się chyba wybierzemy z tym do lekarza tak proforma... poza tym dziecku nic nie jest. Ciekawe czy Adamo się zarazi :baffled::dry:

-----------------
Kurcze Tomi miał straszną wysypkę po spaniu... a teraz jak się "schłodził" to jej już prawie nie ma :/ dziwne... ale też gdzieś wyczytalam, że wysypka przy rumieniu zakaźnym zwiększa się właśnie przy ciepłej kąpieli i na rozgrzanym ciałku... ale czy przy 'schłodzonym' może całkiem zniknąć? hmmm... ciekawe czy się jeszcze coś pojawi...

reklama
Mam już 9 miesiączków oraz jednego kasownika do biletów :-):-):-)

Załączniki

• IMG_5372.jpg
    IMG_5372.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 27
  • IMG_5395.jpg
    IMG_5395.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 36
Do góry