reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ja tez się witam i zaraz zmykam :-)

Kamilko mi też się wczoraj zawiesiło BB jakis error wyskoczył:cool:
U nas nocka znosna, ale skonczyło sie na tym,ze Filip spał od 4 z nami, bo płakał strasznie, meczy go ten aktarek i kaszelek jeszcze:no:

Iwonko, ale sliczny looK:-)

Olcia zdrówka dla Mateuszka, oby mu przeszło i to bbył ząbek, tak jak mówiłas, ze zawsze po przeziebieniu wychodzi. A co do wyjść, to moze postaw meza przed faktem dokonanym, ze wychodzisz, takie wyjscie na basen to o k 15 zł, a on jak idzie na piwko pewnie wiecej wyda, co:-p

Smigam lekcje do szkoły szykowac posrów jęków Filipka ,:-p:-p:-p on całyc za do mnie rączki wyciąga

reklama
HEJKA.
Ja jeszcze w pizamie,a raczej my ,siedze jeszcze w wyrkach.
Julek sie obudził o 7.00 i smiał sie i gadał ,a mi sie spac chciało.Udało sie usnał na chwile,wedrowniczek o dziwo nie przyszedł ,ale za to LuLEK sie wiercił.
Karol mi dzis oznajmił,ze jak wybuduje domek to chce kure:eek::eek::eek::eek::szok::szok::szok::szok::szok::szok:.

LALUSKA mialas racje przelewu nie ma jeszcze.:-p

OLU ja tez jak lump chodze pociesze CIE,ale chociaz na basen pojade 1 raz w tyg.
TRZYMAM Kciukasy za MATIEGO ,zeby nic powaznego.

KAMILKO U nas tez słoneczko ,ale wyczówam przez okno lekki wiaterek.

IWONKO WITAM.
CO ZA SPOJRZENIE !!
A mi sie juz wczoraj wydawało że zmieniłaś awatarka ,bo niechcący klik łam na górne wątki bez komentarzy ,ale myślałam ,że źle widzę,
A jednak nie tak zle ze mną jeszcze było :-p.
Chyba fryzurke zmieniłaś ,hmmmmm....??!!

Heloł. Melduję, że mąż mnie nie upił, nocka minęła spokojnie, a Młody ucina sobie drzemkę. Za chwilę biorę się za przesadzanie kwiatków:)

Justyś sprawdź maila :)

Ostatnia edycja:
Hej

To BB dzis szaleje, w ogóle nie widziałam nowych postów:no:
Ja niestety musiałam odwołać lekcje dzis, bo mama a jakis pokaz, Tomek nie zdąży wrócic z pracy, a Filip ma taki wstretny katarek ,z e nie chce zeby mama go brała ze sobą. Wlasnie zauwazyłam,ze jest lekko zielony ten katarek, a był normalnie ciknący przezroczysty. Juz sie boje :sad:Wogóle on jak widzi fride, albo syropki to sie drze strasnie, dzis połowe syropku zamiast do buzi, wylądowało na piżzamce, tak szalał, ja juz nie wiem jak mam mu te leki dawac, jak jestem samam w domu? Bo jak jest M. to mi pomoże go przytrzymać. Głowa mi dzis pękka, od tego jego pisków, czuje sie jakbym mu krzywde wyrzadzała, a ja chce mu przeciez pomóc odciagnąć ten katar,któy jest wodnisty, i ma go na całej buzi wysmarowany, fujjj. Macie jakies pomysły?

czesc
noka przepsana wmiare tylko raz obudzil sie moj wampirek na picie.
u nas tez ze zdrowiem krucho. cos mnie teraz bierze,a Oskar nadal strasznie kaszel, tak mu charczy jak oddycha, chociaz juz nie ma goraczki i kataru.
Olcia ja tez nie mam na nic czasu, po pracy do domu, teraz nawet na spacer nie mozemy wyjsc,wiec juz lodowka powoli świeci pustkami,a juz o innych zakupach nie wpomne. od urodzenia Oskara jeszcze ani razu nie bylam na takich "bezstresowych" zawsze szybko w biegu, bo zawsze cos.

dziewczyny czy tez moze dostajecie do domu taki miesiecznik chyba sie nazywa "twoj maluczek" ?czy jako tak. bo mi juz chyba 4 raz przysylaja a ja nie zamawialam zadnej prenumeraty

mayla ja tez mam ten problem, i niestety na sile czyszze nosek, a syrop to mi w poniedziale zwrocil, az rece opadaja,ale zapinam go do lezaczka i mu daje,naszczescie chcociaz 1 mu teraz nawet smakuje

Ostatnia edycja:
Madzia ja mojemu smykowi syrop podawałam taką strzykawką-dozownikiem, która jest sprzedawana razem z nurofenem dla dzieci. Z łyżeczki mały nie chciał nic brać, zawsze mi porozlewał, a ta strzykawka zadziałała, potem nawet antybiotyk tak mu dawałam. A co odciągania Fridą-mój dostawał szału, i niestety musiałam robić to na siłę, darł się przy tym strasznie. Aaaa przypomniałam sobie, że mój M. znalazł dobry sposób na katar-dawał Małemu do powąchania otwartą torebkę z pieprzem, mały kichał bardzo i wszystkie gile wylatywały :)

Asiu, bede musiała z tym pieprzem spróbować:-) dzięki
próbowałam mu na spiąco odciagnac, ale jak tylko poczuł "powietrze" to sie zacząl wiercic,a nie chciałam go budzic, niech spi, bidulka.
Cholera a ja nie mam nurofenu tylko ibum, a tam łyzka jest, chyba kupie zwykla strzykawkę, bo poscieli to nogdny nie dopiore, ani piżzam

Basiu, a byłas u lekarza z Oskarkiem, bo to charczenie u naas tez jest i ja sie bałam ze oskrzela ale na szczescie jeszcze czyste, choc cos mi babla mowila o jakims sluzie, ale juz nie wiem, w kazdym razie mamy syrop który rozrzedza wydzieline,zeby sie łątwiej kaszlało no i mamy brac przezz dwa dni syropek Ibum, zebybo on jest przeciwzapalny,zeby nie dposuscic do zapalenia

maylah moja mama byla we wtorek z Oskarem u lekarza, i mowil ze jeszcze nic nie ma na oskrzelach ani plucach, dopiero 2 dzien dostaje syrop wykrztusny na kaszel (tylko nie pamietam jak sie nazywa-a teraz w pracy jestem)jakis dziwny 2 razy dziennie po 5 kropel daje. i 2 syrop(tez nie pamietam nazwy)ale to juz na katar-na ulotce przeczytalam ze na jakis alergiczny. tylko ze u nas nie ma goraczki a ten ibum to chyba tez na to jest.
jak do jutra mu sie nie poprawi to ide ponownie.
a z ta skrzykawka to moze warto wyprobowac.

reklama
My mamy

1. Eurespal, inna nazwa pneumorel, dwa razy dziennie po 2,5 ml, to na rozrzedzenie tej wydzieliny,zeby latwiej sie kaszlało
  2. Loratan, raz dziennie po 3 ml, to na kaszel prawdopodobnie alergiczny
  3. Ambrosol dwa razy dziennie po 3 ml
  4. no i Ibum dwa razy dzinnie przez dwa dni,zeby nie doszło do zapalenia, bo u nas tez nie ma gorączki, troche dziwne, ze nam to każe dawac, ale kobieta chyba wie co robi:tak:
Mam nadzieje,ze pomoze, jak nie to w pon mamy przyjsc na osuchanie
Zapytam sie o te dozowniki, a jak nie dzadza to kupie strzykawke;-)

Filip juz nie spi, ale narazie jest grzeczny i nic mu nie cieknie z noska

Do góry