reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Hmmmmm....zauważyłam ciekawa rzecz- niektore z nas piszą duzo i obszernie(ja:-D), a niektóre zaledwie kilka zdań- jak Vercik:tak:. A mimo to wiemy tak samo dużo o Verciku, jak i o tych, które piszą wiele....Interesujące, nieprawdaż?;-)

Miłego kawkowania, Weroniczko!

Dmuchawcu bo u mnie z rana ciezko z wena do pisania..i zlozeniem zdania \, zeby ktos je zrozumial..

Dopiero kolo poludni sie rozkrecam, ale wtedy wszystkie spacerujemy i co i nic sie tutaj nie dzieje, a wieczorem to zmeczenie i juz sie nie chce pordukowac..hehe

A u nas jeszcze poszukiwania przedszkola... myślałam, że to mit, że przedszkole trzeba rezerwować dwa lata wcześniej - ale się myliłam... chciałam Tomka od września posłać do przedszkola. Myłąłąm najpierw o przedszkolu znajomej... ale poczytałam na necie - i zaczęłam się wahać. Wszyscy piszą o tym, że dyrektorka ma bardzo dużo do powiedzenia, mówi bardzo ciekawie i sensownie - ale nie przekłada się to nijak na jakoś oferowanych usług :/ ... U niej miejsce jest dla nas... ale teraz się zaczęłam zastanawiać czy chcę tam posłać moje dziecko... W sumie trzebaby dowozić Tomka do centrum (dowieźć na 8 jeszcze bez problemu, tylko kto go odbierze o 13? to jest jednak ponad 10 km... musiałąbym jeździć z Adamem autobusem po niego... trochę lipa)...
Myślałam też o przedszkolu tutaj na naszym osiedlu, byłam wczoraj zapytać i już mają 23 dzieci i więcej nie przyjmą, ale mam przyjśc we wrześniu to może coś się zwolni... Jeszcze teściowa ma zapytać w Sośnicowicach to najbliższe miasto ;) "w drugą stronę"... bliżej niż do gliwic, tylko, że autobus nie jeździ, więc pozostaje moja mam lub teść do odbierania - chyba, że dorobię się jakiegoś małego autka to wtedy, będę mogłą po niego śmigać...

Już sama nie wiem co z tym fantem zrobić. A do przedszkola chciałabym go posłać, żeby nauczył się przebywać w grupie, pobawił z rówieśnikami... wydaje mi się, że to ważne w rozwoju takiego malucha. A jak idziemy sobie od tak do piaskownicy i są tam dzieci z przedszkola, to one się bawią razem a on tylko patrzy jak dzieciaki szaleją... one się znją umieją się bawić razem... śmieją się wygłupiają.... fajnie tak...

No nic.... nie smęcę, bo wy jeszcze nie w temacie przedszkola ;)

Miłego dnia... ide sprzątać i nastawić jakąś zupkę, a jak Adamo wstanie to na spacer.

Ja nie mam problemu z przedszkolem.... ode mnie jest rzut beretem widac je z balkonu i jeszcze mama pracuje w nim jako pomoc nauczycielki wiec miejsce mamy zaklepane :) czekamy tylko jak Adulka skończy 2 latka :)
dzis Adulka spadła nam z łóżka ja poszłam zrobic mleczko a mój szanowny małżonek był tak spiacy ze nie zauwazył jak mu dziecko spadło.....usłyszałam tylko z kuchni wielki huk i płacz byłam strasznie zła na męża ale dobrze ze adulce sie nic nie stało.........

Miłego dnia :)

Dzien doberek!

To fakt, pogoda taka piekna ze az zal przed kompem siedziec, zreszta z malym rozrabiaka to wiecie jak jest... Wczoraj bylo pelne slonce i w cieniu 20 stopni :-D Do tego otworzylismy sezon grillowy (zostaly jeszcze szaszlyczki z indyka, reflektuje ktoras?), skosilismy trawke i wyrosl mi pierwszy zonkil :-DWiosna wiosna :-) Dzisiaj mialo padac a tu znowu sloneczko wiec niedlugo wyruszamy.

Aga co do zebow to mojemu wyrosly dolne jedynki jakby w V, narazie nic sie z tym nie robi, i nie nalezy sie przejmowac bo jeszcze wszystko sie moze zmienic (szczeka rosnie, zabki sie pchaja). Koryguje sie dopiero jak dziecko ma zabki do piatek wlacznie albo po 3 roku zycia.

Dmuchawcu jak nas nie ma to nic, ale co bedzie bez Ciebie? Smutno i pusto :-( My wyjezdzamy na swieta do Polski w przyszly piatek, po swietach zaraz sie przeprowadzamy wiec z czasem bedzie krucho.

hejka moje drogie. U nas noc super, od pukać od paru tyg jest super, Jula śpi od 20-21 do 7-8 a dzis do 6:50 ale zjadła i od 9 spi więc juz 1,5h.

Mama nieco wyspana, tata gorzej bo na 6 do pracy na 12h, mój bidulek:-(

U nas kropka z dziąsła znikła więc to chyba nie ząbek:-(

Pogoda cudna, Jula wstanie , zje deserek i idziemy na spacerek do parku kaczki pokarmić.

Poźniej z pracy wkleję kilka karteczek na prośbę Ani.

No i pewnie obejrzę w pracy KSD a wczorajszy odcinek 4 usta usta to mnie do łez rozbawił.

Wogole Julce się poprzestawiało coś. Chodzi spać nie o 20 tylko bliżej 21, bo pada na buziolka juz o 17 i musi isc spac. Więc mamy 3 spacerki .

oho właśnie się budzi więc lecę ratować małą zrobić jej deserek i czas na spacerek :-):-):cool2:

Witajcie mamuśki, wpadam jak zwykle na chwilke , bo Maks mi zasnął na spacerku i teraz śpika sobie przy otwartym oknie , ja korzystam z tego i pije kawkę! My jesteśmy prawie cały dzień na spacerku, bo małemu to bardzo odpowiada i jak tylko widzi ,ze mam kurteczkę w ręku to aż chopsia pupą!
Oczywiście musimy robić przerwy na am , bo teraz ma jeszcze większy apetyt i co chwilkę by jadł!

A musimy się pochwalić , dajemy ładnie cześć!
Co do ubioru to ja nadal nie wiem co mu mam ubierać , dałam mu dwa cieńcie długie rękawki tzn body i bluzeczkę , na ta cieniutką kurteczkę i bawełniana kamizelkę!Nie jest spocony to chyba ok!

My już po spacerku... może nie był zbyt długi, ale Tomi na rowerze się już troszkę zmęczył. Do tego wracać na "sikundę" trzeba było ;)

Tomi się najpierw pohuśtał na oponie, potem pozjeżdżał na zjeżdżalni, potem pobawił się w piaskownicy, pojeździł karetą, pohuśtał na koniku, poźniej pojechaliśmy na rowerku w koło osiedla i spotkaliśmy 3 inne wózeczki, w których siedziała Zosia, Lenka i ... :/ zapomniałam... ale też laseczka :) A! już wiem! Ewelinka :)

Tomi podrywa Zosię :) Zosia w czerwcu będzie miała 2 latka... Tomek specjalnie dla niej, jak tylko sobie zażyczyła dzwonił dzwonkiem u kierownicy swojego rowera ;P

A co do ubioru, Adam miał body z długim rękawem, cienką bluzeczkę z długim rękawem i na to cienka kurtka, czapa, rajstopki i spodnie sztruksowe.
Tomi miał dziś dres, pod dresem koszulka z krótkim rękawem i cienka kurtka. Czapa.

reklama
Wlasnie... co do ubioru... Wiem, wiem... ten temat byl wielokrotnie poruszany, ale ja wciaz mam watpliwosci, czy aby nie za zimno go ubieram... :baffled:
Od dzis jezdzimy w spacerowce. MA body z dlugim rekawkiem, ciensza bluze i gruba pluze z podszyciem misiowym. NA dole rajstopki, jeansy i buciki.

Jak wiatr wieje przykrywacie dzieciaki kocykiem?
Czy ubieracie jeszcze rekawiczki? :-)

Swoja droga mam beznadziejna spacerowke. W ogole mi sie nie podoba... ale moge pomarzyc, ze kupimy nowa :confused: Ta ktora jest, jest od babci. Wiem... sama wybieralam, ale glownie patrzalam na gondole [bo duza] a spacerowka.... bleee. Tzn wizualnie mi sie nie podoba strasznie. Kobiety... wiecznie niezadowolone :-D

Slonecznego dnia. U nas +20!!!! :-D Cudownie jest.

Do góry