reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Aga podobnie robimy. Tylko jak maly widzi aspirator to natychmiast odwraca glowe. Tak samo z kropelkami... Nawet nosek ciezko mu wytrzec. Wszystko na sile musimy robic :no: no ale robimy.. tylko mam wrazenie, ze pod odciagnieciu i zakropieniu tego kataru jest wciaz tyle samo... i ze g**no to wszystko pomaga. :confused:

Wilsonka a ile kropel na ta pieluszke dajesz?
Dzis wlansie pomyslalam o tym Olbasie... ale ponad 20zl kosztowal i go nie mieli, a omhalolu mam dwie buteleczki.

reklama
Maylah gorączki nie było, dzisiaj jest ok, może połkneła jakis włos albo cos jej zaszkodziło. Poza tym to z Twoim okiem chyba niezbyt ciekawie, oby się polepszyło

zajrzałam dziś do południa wrzucić na odpowiedni wątek filmik z Julą. Tutaj już mi czasu zbrakło. Dziś szalony dzień. Mycie okien, szorowanie podług, 2 prania, obiad dla nas i dla Julii. Do tego zakupy i spacer. Padam na twarz także zaraz kąpię małą dam butle i do spania. Ona i ja, bo M zapowiedział już ze on nie zamierza iść spać tak wcześnie, poczeka aż ja mocno usne i potem sie do mnie dobierze:-D:-D:-D

Uuuuuuuu Beatko no to będzie gorrrrąco, "na śpiocha" też jest fajnie ;-);-);-);-)

A nam jeszcze pediatra Amol poleciła do nacierania. Kiedyś słyszałam że katar czy leczony czy nie trwa tydzień. A może to początki jakiejś alergii? Odpukać...

Witam się wieczornie

widzę, że tu standardowo jak co weekend trochę puściutko
u nas też dziś w dzień czasu zabrakło aby was nawiedzić, jak co sobota sprzątanie w domku, jakiś obiadek, spacerek i tak jakoś zeszło,

mam do was pytanko: ile wasze dzieciaczki śpią w dzień?? wiem, ze ten temat był już kiedyś poruszany, ale nie mogłam tego znaleźć, bo moja dzisiaj chyba pobiła samą siebie, rano wstała o 4,50 i nie spała do 8.30, potem zrobiła sobie drzemkę godzinną, i jak się obudziła o 9.30 to aż do 19.45 nie chciała zasnąć, widziałam, ze jest bardzo zmęczona ale za nic nie chciała zasnąć, jak ją miałam na rękach to tuliła się i pawie zasypiała, a jak tylko ją odłożyłam to histeria nie z tej ziemi normalnie jakbym ją w ogień wkładała i tak przez cały dzień, po 19 kąpiel, po kąpieli dostała butlę i nawet nie zdążyła jej dopić bo zasnęła - taka już była zmęczona, i tak się właśnie zastanawiam o której mi jutro zrobi pobudkę??
Mojego M nie ma i nie wiem co robić, obejrzałam "Usta Usta" i może jakiś film w necie sobie zobaczę, może lampkę Martini sobie wypije na dobry sen, jak któraś ma ochotę to zapraszam
miłego wieczorku i udanej nocki

Hej

Ja sie zegnam, bo jutro ruszamy. najpierw samochodem do Niemiec... wiec trzymac kciuki, zeby Lena byla grzeczna :-) W srode samolot i fruuu lecimy na swieta w ciepelko.
Losiek wrocil z USA z torba ciuszkow dla malej (wikszosc na roczech, choc tez kupil za male ubranka hehe ), wiec mala obkupiona. pannica ma lepsze ciuchy niz ja!!!

Hej

Ja sie zegnam, bo jutro ruszamy. najpierw samochodem do Niemiec... wiec trzymac kciuki, zeby Lena byla grzeczna :-) W srode samolot i fruuu lecimy na swieta w ciepelko.
Losiek wrocil z USA z torba ciuszkow dla malej (wikszosc na roczech, choc tez kupil za male ubranka hehe ), wiec mala obkupiona. pannica ma lepsze ciuchy niz ja!!!
Stopi to życzymy udanej podróży :-)

aga_stanczyk byłam dzisiaj na spotkaniu z doradcą zawodowym... robiłam tam już chyba 5 testów, wszystkich nie pamiętam. Powiedz mi co się da wyczytać z takich testów - bo z tego co pisałaś studiujesz doradztwo zawodowe.
Ja się nei znam za bardzo na tym, ale w skrócie testy były takie:
TEST 1. Były podawane sentencje parami. Trzeba było wybrać tą sentencję, która wg. nas jest prawidłowa - najbliższa rzeczywistości. Nie jak powinno być tylko jak uważamy, że jest. Te zdania brzmiały miej więcej tak:
a. Wszystko co ludzie osiągają zależy w głównej mierze od szczęśliwego trafu.
b. Wszystko co ludzie osiągają jest wynikiem głównie ich ciężkiej pracy.
Tych stwierdzeń było sporo. Skąd mam wiedzieć, która odpowiedź jest dla mnie korzystna?
TEST 2. Było podanych 18 "rzeczy" i trzeba było je poukładać wd. ważności dla nas. Były to rzeczy typu:
- bezpieczeństwo narodowe
- Zbawienie
- bezpieczeństwo rodziny
- samorealizacja
- prawdziwa przyjaźń
- itp...
TEST 3. Było podanych 18 cech/wartości i też trzeba było je poukładać.
- czuły
- czysty
- pomocny
- logiczny
- inteligentny
- uprzejmy...
TEST 4. Zadania logiczne typu
- masz dwa słowa i masz dobrać trzecie na zasadzie:
* Państwo, Brzeg -> KRAJ
* Luzuje, bór -> PUSZCZA
- zadanie matematyczne
- zadanie z 4 punktami, które trzeba połączyć linią łamaną

Dla mnei to wogóle czarna magia... wiem że nie ma w nich prawidłowej odpowiedzi, ale jak się odczytuje takie testy to co one mówią o danej osobie? jak można to wykorzystać? Czy da się określić na tej podstawie czy dana osoba jest w stanie prowadzić własną działalność gospodarczą? Czy jest jakiś sposób, żeby rozkminić taki test, żeby wynik, był najlepszy?

Ewa bo ja chyba jakaś niekumata już dziś wieczorem jestem:
czy po wypełnieniu takiego testu ktoś oceni czy ty jesteś w stanie poprowadzić swój biznes??
czy taką rzecz można przewidzieć??

reklama
No ja właśnie nie wiem... dlatego pytam zorientowaną w tym temacie :)
Aaa... i jeszcze jedno pytanie... na ile takie testy są prawdziwe w procesie rekrutacji? przecież każdy chce wypaść dobrze i zaznacza to co uważa, że powinien zaznaczyć a nie to co czuje....

Dobranoc. Mąż mnie już wzywa!

Do góry