reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
vercik jak się mały spocił to powinna gorączka zacząć spadać. Możesz podawać ibuprofen i paracetamol na zakładkę, bo one się nie sumują. Mały ma jakieś inne objawy chorobowe? czy tylko gorączka, miał trzydniówkę?

Stopi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DZobacz załącznik 225993:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ta moja synowa cudowna jest :elvis:

Iwonko pewnie ,ze jest cudowna. Ale takich numerow zwlaszcza dzis mi nie potrzeba :-D:-D:-D:-D:-D Ona czeka jak osobiscie pozna swojego narzeczonego!!!!!!!! :tak::tak::tak::tak:

BEATKO mam nadzieje,ze ci humorek nasza historia poprawila :-) A tesciowa to ja nie wiem .. chyba kosmitka jest :confused:

AGA STANCZYK waga imponujaca!!!!!!!!!!!! A do Warszawy wpadasz czasem ???

Ewciu dostal 3 raz od rana nurofen dla dzieci w dawkach 2,5 ml..

E-mamo - nie mial trzydniowki, ma katar i chyba mu zeszlo juzna oskrzela...bo co jakis czas pokasluje...

Cos mi sie wydaje, ze bez antybiotyku nie damy rady..moj brat dostanie jutro piekny rachunek na uregulowanie bo my placimy jeszcze 100 procent za leki..

Hej. Ja tylko wpadłam Wam się przypomnieć, jakoś nie mam weny do pisania, chociaż milion myśli się kłębi w głowie. Wczoraj rano zmarła ta ciocia o której Wam pisałam... ubierałyśmy ją z mamą jak jeszcze była ciepła. Masakra, nie chcę takiej starości i takiej śmierci. Przepraszam, że wpadłam z takim tekstem ale musiałam to napisać...

vercik jak kaszle to jedźcie na pogotowie. Ty chyba teraz jesteś w Gdańsku prawda? Tutaj panuje epidemia zapalenia płuc. Nie chcę Cię straszyć ale u nas w domu wszyscy chorujemy non stop od Walentynek. Teraz na koniec sieknęło jeszcze mojego malucha. Jak z tą gorączką, spada? Ile waży Twój synek? Może dawka 2,5 ml jest za mała? Na mojego 10kilowca mogę dawać nawet 3,5 ml Ibumu.

Vercik ja jestem zwolenniczką paracetamolu w czopkach więc go bym podała... nurofen co prawda działa również przeciwzapalnie, ale tak jak pisała kiedyś nasza farmaceutka Daisy, przy lekach podawanych doustnie nie mamy pojęcia w jakim stopniu się wchłania substancja czynna (jak po jedzeniu, to wchłania się słabiej). Jak podajesz w czopku masz pewność, że wchłania się cała dawka (no chyba, że dziecko szybko się jej pozbędzie :/)... jeżeli maluch faktycznie nie wygląda za ciekawie to ja bym pojechała na dyżur (moja przychodnia jest całodobowa i zawsze jest pediatra, więc jak coś się dzieję, nie muszę od razu jeździć do szpitala).

stopi69 bywamy czasen na woli w okolicach Górczewskiej, parku Moczydło. Zimą to tak od wielkiego dzwonu ale wiosną pewnie będę częściej. No i marzy mi się żeby pokazać Bartusiowi Łazienki (choć tam już był) Krakowskie, Saski... uwielbiałam tam spacerować. Summa sumarum czekają nas długie spacery, niech tylko zrobi się cieplej :-)

dzieki dziewczyny...
malemu juz lepiej spadla mu goraczka po drugiej dawce
e-mamo maly wzy ok.9,5 kg

?bhyt. j fghtfyh

a to od robercika przeslanie hehe

my na dzisiaj konczymy do jutra

reklama
Do góry