reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hej Żabeczki:-):-)

Wczoraj juz nie zdążyłam Wam nic odpisać , wybaczcie :confused:

Dziś u nas ślicznie na dworze, slonce swieci, ale temperatura 0 stopni, i jeszcze snieg od wczoraj :-( A tydzien temu wstawiałam wam fotki mojej wiosny, a tu dupa blada.:zawstydzona/y:

Niutka -gratulacje 7 zabka, my tu chyba z Filipkiem na szarym koncu bedziemy, bo zabka nie ma, ale lekarka mówiła,że dzici na nutramigenie pozniej zabki mają, ale widac ze sa pod dziasłami, wiec ok

Dżastina, dzięki że o mnie pamiętałaś, o fryzurkach, muszę Ci powiedzieć,że kapitalnie Ci w tej fryzurce, którą wkleiłaas z tą grzywką i pasemeczkami, super!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:!!! A ja bym chciała włąśnie jakis kolorek, nei wiem czy pasemka, czy cos,, cosik zmienic

Aguś, widzę męzuś sie postarał z tym sniadankiem superancko, mój M, czasem mi do łózka kawusie przynosi w moejej ulubionej filizance, bo ja sniadan z reguły nie jadam, wiem, ze to nie zdrowe, ale nie mam rano apetytu

Aniu, wstawiaj foteczki, a te ciuszki to dla Ciebie czy Zosi?

Annie ja wlasnie piję kawkę ,załapie sie jeszcze na czekoladkę,hmmm?

Beatko, wiesz ja gdzies czytałam ,ze wlasnie dziei koloo 8 m-ca zaczynja tesknic, i wlasnie ten lek separacyjny to moze byc prawda, moja mama tez zauwazyłą ostatnio,ze jak jade do szkoły, albo na basen i ona sama jest z Filipem, to on jest smutny, nie chce sie bawic, a nawet ostatnio zrobił podkuwkę do płaczu, ale jak zostaje z tatusiem, to mojego braku nie zauwaza jak narazie

reklama
Maylah ciuszki dla Zosi, rzecz jasna! Sobie to nie pamietam kiedy cos nowego kupiłam:no:Tylko nie mam kiedy wstawic bo mi mała zasnac nie moze. Przyzwyczaiła sie do zasypiania przy cycku, a teraz go nie chce i mamy problem:baffled:

wiecie co ale guła ze mnie :-(
zaczęłam sprzątać mieszkanko a mała się bawiła, i nagle zaczęła marudzić, no to dałam jej herbatkę, bo pomyślałam, że pić jej się chce, bo zjadła wcześniej chrupasy, a ona butle w kąt i w płacz, tak się rozpłakała, że :szok: no po prostu tragedia, no to wzięłam ją do łóżka położyłam się z nią i myślałam, że zaśnie, a tu d...pa blada, płacz i płacz, a głupia matka zamiast spojrzeć na zegarek i domyślić się, że córcia najnormalniej w świecie jest głodna bo to była pora kaszkę to na siłę próbuje ją uspokoić, och normalnie głupia jestem, jak już się kapnęłam (po pół godziny płaczu) to zrobiłam jej butlę i wypiła szybciutko i zasnęła, biedna Monia to jej dzisiaj niezły dzień mama zafundowała, :-( :-( :-(

może załapie się na jedną czekoladkę od Ani to poprawi mi się humor, bo zła jestem na siebie,

Ja dzisiaj tez latam ze szmata ale rzucam czekoladki dla maylah do kawki i dla adudz na lepszy humor lapcie kobitki :tak: A ja lece dalej na miotle zrzucac kalorie :-D

Hej.. Juz sie zameldowalam tam gdzie trzeba, ze jestesmy :-) :-)

Dziewczyny , ostatnio ktoars z Was pisala o zmianie wlosow z ciemnych na jasne. Jaka farbe mozecie polecic??? Ja nie mam teraz tyle kasy ,zeby tym razem isc sciagac kolor i chyba musze sama w domu zrobic... A musze koniecznie zmienic, bo na gorze ciemne, na dole rozjasnione troche od slonca i farba zjechala...

A ja jeszcze dzis nie zaczełam nawet sprzatac,tylko obiadek ugotowałam.Pewnie po nocy ze ściera bede latac,lenia mam i dupska mi sie nie chce ruszyc.To chyba przez ten mój podły chumorek,mi sie dziewczynki wasz wczorajszy nastrój udzielił,nie wiem pełnia bedzie czy co ze my takie podminowane.A mój Artur złapał tego wirusa żoładkowego w poniedziałek i jeszcze go trzyma,co zje to za pól godziny całuje muszle.Alanek jest zaszczepiony na Rota ale mam nadzieje ze mimo wszystko nie zarazi sie od taty.Własnie siostra mi napisała ze wpadnie za godzinke,fajnie bede miała sie na kim wyżyc bo chłopaków moich juz mi szkoda.Dobra nie smece moze rusze to dupsko i pozmywam po obiedzie chociarz.
STOPI fajnie że juz jesteś

Stopciu jak tam podróz mineła? Lenka była grzeczna?

Ja właśnie skonczyłam sprzatac- tzn jeszcze tylko podłogi mi zostały- odkurzanie i zmywanie i pranie poskładać, powiesiec nowe, kwiaatki podlaci i umyc lustro:-D Czyli jeszcze nie skonczyłam właściwie...

Wklejam wreszcie te ciuszki+ kapelusik polarkowy na 1,5 roczku i Zosia w kapelusiku
P1090298..jpg P1090300..jpg P1090302..jpg P1090296..jpg P1090295..jpg P1090294..jpg P1090293..jpg

dmuchawcu, śliczne te ubranka, a Zosia w kapelusiku wygląda obłędnie :cool2::happy2:

zmykam piec karpatke na jutro. M wrocił wcześniej z wykładów, więc zabrał Julke na drugi spacer. Ze mną nie pospała zbytnio i była marudna.

Ciekawe jak dziś noc będzie wyglądać:baffled::confused:

Ta zielona sukieneczka jest THE BEST:-):-):-)
, śliczne ubrnaka, a u nas nie ma takich łądnych ciuszków:-(

BTW zauwazyłam że mi się suwaczek sam zmienił, przeciez on był turkusowy na początki:baffled:;-)

reklama
Z tym dwuklikiem to racja... jak się dwukrotnie kliknie na +Odp włącza się okno zaawansowanej edycji :-) Nie pamiętam, która to pisała, ale bardzo dziękuję!!!!!!!!!!!!

Dmuchawcu - ciuszki piękne. JA nie pamiętam kiedy ostatnio cokolwiek kupowałam dla moich chłopaków do ubrania :no: poza rajtkami to nic nei kupuję. Adam ma po Tomku wszytsko, a Tomi dostaje od babć, cioci, wujków itd...

A co do zakupów, to byliśmy w tym LeroyMerlin... i nic nie kupiliśmy... mamy dylemat jeśli chodzi o tapetę. Znaleźliśmy 2, które nam sie podobają i nie wiemy, która lepsza :no:
Firanki też oglądaliśy... i znów nic nie wybrałam. Jak wybrałam ten materiał, który ma byc w kolorze/ze wzorem to nei umiałam do tego dobrać gładkiej organtyny... albo kolor nie ten, albo się mieniło na inny odcień... pewnie jakby było uszyte to by nie było widać różnicy... ale mój maż mnie "wspierał", bo oczywiście nie mógł wyrazić swojego zdania i tylko mówił "ty decyduj" :wściekła/y::angry:
Chciałam też kupić doniczki, brązowe z jasnym wzorem - oczywiście takie sobie wymyśliłam, więc nigdzie takich nei znajdę :no:

Czemu to tak jest, że jak ja sobie coś wymyślę, to w żadnym sklepie nie mogę tego znaleźć?? :confused: płakać mi się normalnie chciało jak wychodziliśmy ze sklepu z niczym :-(

Drugi raz pisze tego posta, bo za pierwszym razem Mozzila przestała mi funkcjonować i się zamknęła :no::no:

Ale ogólnie humorek dziś dopisuje (może tego nei widać po tym poście, w którym same czerwone buźki są :-D), ale jest OK. Dzieci w miarę grzeczniutkie.

U Adika ząbek już jutro chyba się przebije, bo już jest dosłownie na wylocie :tak: Tomi dziś pomazał mi kredką świecową ścianę - ale w gabinecie, który jest do malowania więc mu wybaczyłam ;-):-p

Mężulek cały dzień dziś z nami był... troszke popracował po obiedzie, ale zdążył się pobawić z dziećmi :tak: Teraz poszedł na piłkę, ja położyłam dzieci (juz jakieś 30 min temu) i jestem z Wami! Piszcie!!!

Do góry