reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

:-DPatrycja jak Tobie wygodniej. Bo ja będe sama bo pojade prosto od lekarza więc będziesz jedną z pierwszych która dowie się co mi powiedział ;-)
W razie jak kawka to przywioze ciasto :-D tylko jakie lubisz ? :-)

reklama
No i jestesmy po spacerku i zakupach:tak:Zosia jeszcze w chuscie sobie chrapie, mieszkanie sie wietrzy, coby dziecku nie było za goraco.

Alu kupuj chuste koniecznie! Aj, jak ja miło wspominam te czasy, kiedy Zosik malutki tak sie we mnie wtulał słodko. Mmmmmmmmmm.....bo nosiłam ja od samego poczatku:tak: Taka mała żabka moja słodziutka:tak:
Tu miała niecały miesiac:
Zdjęcie011a.jpg Zdjęcie012a.jpg Zdjęcie0014.jpg
Tu 3 miesiace gdzies:
Zdjęcie0026.jpg

A tu juz ponad 4 i to inna chusta- kółkowa, bardzo ja lubiłam w niej nosic, ale, kurcze nie mam innego zdjecia z ta chusta:crazy:. Tutaj w domu sobie z Zosia sprzatałam:
zdjecie 167.jpg

Annie ulge przynosi podobno jeszcze ssanie kostki lodu (zawinietej w pieluszke tetrowa) ale to pewnie chwilowa ulga :-(.

My sie tez meldujemy, noc kicha, malemu zabki ochuczaly budzil sie do piatek co godz. w koncu dalam nurofen i spalismy do 9.30 ale i tak jestem zmeczona..

Co do spodni to z tych przed ciazy sie mieszcze ale oponka wychodzi. Bylam zmuszona kupic 2 nowe pary po porodzie i te teraz sa za duze hehehe. Ja za to mam problem taki, ze wszystki sa dla mnie za dlugie, W pasie ok ale jesli chodzi o nogawki to masakre

My mamy zaklejone na tasme wszystkie szafki i szuflady. Dzisiaj poszlam umyc mu butelke po mleku a on juz w przed pokoju a normalnie nie bylo mnie z 2 minuty.

witam u nas noc masakra...
bylam z samego rana u lekarza z malym bo ma okropny kaszel, ale lekarka powiedziala ze to taki dobry kaszel, bo sie wszystko oczyszcza, wiec fajnie,aa i zmienilismy antybiotyk bo tego kacper nie chcial pic taki byl gorzki, a nie chcialam zaszczykow.
W ogole pisalam na takim forum zdrowotnym i odpisala mi babka i potem dlugo pisalysmy na gg, jej dzieci tez bardzo czesto chorowalo najstarszy mial naw3et sepse, i ona mi powiedziala ze nie wiedziala co robic bo srednio co 2 tyg, byly chore, az wkoncu natrafila na taka metode oczyszczania organizmu z toksyn ktora ponoc uodparnia organizm , a ze skladniki (aloes, sok z cytryna, olej z pesetek winogron) nie powinny zaszkodzic to zaczela podawac to swoim dzieciom, i ponoc od tego czasu jjej dzieci nie byly ani razu chore, (tylko po 4 miesiacach gdy nastepuje detoksykacja organizmu to n.p wystepuje katar czy wysypka)
ona to znalazla na atej stronie
Nie piszemy, że piszemy prawdę. My piszemy prawdę. | Wydawnictwo BIOSŁONE i wiecie co ja to najpierw sproboje na sobie, a na next zime jesli bedzie ok, to zaczne podawac to malemu bo te skladniki mu nie zaszkodzą,
poza tym kupilam dzis malemu tran

co jeszcze wczoraj na wieczor u mnie bylo takie tapniecie ze wszystko tak sie trzeslo, masakra ja sie tak wystraszylam, pode mna jest zasypana kopalnia co jakis czas cos sie dzieje ale nie az tak bardzo jak wczoraj.

a co do raczkowania moj tez nie raczkuje on nie cierpi byc na brzuchu, ale nasze maluchy maja jeszcze czas, poza tym teraz jak on ma cokolwiek robic jak jest wycienczony..:(
dzieci i z siedzeniem i z raczkowaniem maja czas nawet do roku, kazde rozwija sie po swojemu.I nie ma sie czym martwic

Alusia - to w takim razie nie moge doczekac sie wiosny :)

Ostatnia edycja:
Aniu śliczny widok :tak: Kupie sobie na lato :tak: akurat jak się Ewelinka urodzi ;-);-)

Ada no tak myśle gdzies pod koniec marca wpadne w Twoje okolice bo potem to niestety mąż mi autem nie pozwoli jeździć :tak:

My już po pierwszej porcji obiadku i chyba wybieramy się spać :-D a ja posprzątam w tym czasie chociaż wolała bym się położyć :-D:-D:-D

A co do chorób Ada to tak jak Ci pisala mój S był chory non stop do 3 roku życia i lekarz pow że jak przeżyje te 3 lata to potem już będzie tylko lepiej no i tak jest ... Mąż wogole nie choruje :-D:-D

A te zębole tych naszych maluchów to widze straszne utrapienie .. U nas narazie cisza i spokój ... Wydawalo mi się że mu wychodzą gorne ząbki ale lipa ... :-D:-D

Aniuuu jesteś?

niutka- dziekuje za kawke. pewnie juz wystygla:-( nieszkodzi.
maly sie obudzil jakis czas temu i musiałam go przewinac, nakarmic, napic i lekarstwa dac. teraz siedzi u mnie na kolanach i jeczy co chwile. znowu ma 39 st. :-(

Dziewczyny , co do chusty to ja teraz z niej dużo więcej korzystam , bo mały nie daje mi nawet obiadu podgrzać , więc ja go do chusty i razem gotujemy czy odkurzamy! Mam też dwa nosidełka , ale w ogóle z nich nie korzystam!
Alusia ,ja tak spacerowałam nad morzem z dzieciaczkami , Stasiu za rączkę a Maks sobie w chuście spał, no i kręgosłup mnie nie bolał w przeciwności do nosidełek!

czesc mamuski
jak sie ciesze ze juz dzisiaj czwartek, jutro piatek no i weekend z moim skarbem.
jak piszecie i zachwalacie te chusty to az zaluje ze sobie teraz takiej nie sprawilam odrazu, bo teraz Oskar wazy z 10 pewnie wiec troche ciezkawo by bylo mi. a ostatnio jak gotuje obiady po powrocie z pracy to maly w lezaczku juz powoli szlu dostaje.caly czas chce zeby kolo niego siedziec, a on sam sie bawi,albo za rece podciagac i wtedy chce wstawac, no i nawet maly postep zrobil-lewa noga jak do chodzenia zaczol do przodu stawiac:-):-):-) tylko nia do przodu chce isc, smiesznie to wyglada.pewnie mańkut jak rodzice bedzie.
piszecie ze wasze dzieci tez jeszcze duzo rzeczy nie robia. moj tez leniuch ale sie nie przejmuje taki jego urok.
dziewczyny czy to mozliwe zeby kawa z 1 rozpuszczalnej zmieniala smak mleka?

reklama
Ah ... Ale teraz przeżyłam :-( Położyłam Jasiulka spać do łóżęczka i jak zwykle okno otwarte i włączone radio (zawsze tak śpi) i sobie sprzątam a nagle słysze ryk wchodze do pokoju a Jasio oczy otwarte i cały się trzęsie dosłownie telepocze się ... Ale napewno nie z zimna bo był rozgrzany :-(
No to go biore na ręce i probuje uspokoic ale nic nie daje... Dałam mu w końcu przeciwbólowe i tak przez 15mniut mocno go trzymałam przytulonego na kolanach a on cichutko płakał ... Kurcze :-( Co to mogło być? Może mu się coś śniło ?

Znowu go uspałąm ale znowu to samo ... Nie kłade go już :-(
Tylko czy on wytrzyma mi teraz do 19 ...

Do góry