reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ala Mari tez sie strasznie ruszala juz w 20 tyg ale na przykladzie moje szwagierce to ona poczula pierwsze ruchy malej okolo 30 tyg:szok:i lekarz mowil ze wszystko ok, poprostu mala za leniwa:tak: Kurcze co za lekarze, jak ja chodze prywatnie to mnie nigdy sie nie pytal czy chodzilam do innego lekarza, bral kase i on i ja zadowoleni. Tylko z tego co piszesz to nawet prywatny jakis niekompetentny:cool: moj to normalnie aniol nie lekarz.

reklama
Alusia zrób może tak jak piszą w neiktórych poradnikach. Wypij np. szklankę soku pomarańczowego albo zjedz bardzo słodkiego batonika (mars, snickers), usiądź spokojnie i czekaj... mała na pewno się poruszy... a ty nie czujesz pewnie jej drobnych ruchów, bo sama cały czas w ruchu jesteś. Ona cały czas kołysana w twoim brzuszku pewnie sobie słodko śpi. Trzymaj się! Będzie dobrze!

alusia nie przejmujs ie moj robcio zacza sie rudzac dopiero pod koniec 28 tyg. tez sie balam, ze cos nie tak. ALe co wizyta u poloznej to bylo tetno normlne itd..na usg wyszlo ze bedzie malenki po urodzeniu najwicej 2,5 kg i moze miezyc z 40 cm..a tu niepsodzianka 3105 i 49 cm...

A co do czekaldy to sie przylacze jesli moge:-D...

Zobaczysz wszystko bedzie ok. A co do lekarzy Jelopow to szkoda gadac...chyba niektorzy sa po technikum a nie po studiach..jak wynikow nawet odczytac nie potrafia..

Acha a co do Ibuprofenu to mis ie tez w ciazy wziasc jednen raz..mialam migrene chyba z 4 dni a paracetamol juz nie pomagal. I nic sie nie stalo..

Ostatnia edycja:
Witajcie:-):-)

Alusia, po to jestesmy,zebysmy sie mogły zalic i wspierac, pisz do nas, ile chcesz
A co do ruchów małej, to wiesz mojej szwagierce córeczka tez mało sie ruszała, dopieir pod koniec ciazy i to była jej druga ciaza, macica była juz wieksza, a mała była malutka, i dlatego nie czula tych drobnych ruchów, a teraz Roksanka jest bardzo spokojna, czego np nie mozna powiedziec o Filipie, któy kopał tak mocno i teraz jest ruchliwy ze hooohooo. Takze badz dobrej mysli, niektóe kobiety pija, pala w ciazy, a rodza zdrowe dzieci, na pewno jesdna tabletka nie zaszkodziała Ewelince, Trzymaj sie kochana,
A moze w innej miejscowosci by sie jakis znalazł lekarz?

Aniu gratulacje zębola :-)
A Justysia jeszcze w tej szafie śpi?

mala wystawilam do ogrodka (niech posprzata troche:-D) a ja poszlam obiad robic, wracam by sprawdzic czy wszystko ok a w wozku siedzi wiewiorka:szok: Mari kompletnie to nie przeszkadzalo bo caly czas spala,:-D no i teraz wozek do prania bo caly usmolony od ziemi, dobrze ze malej nic nie zrobila bo one dosc agresywne sa.
matko juz jej wiecej samej nie zostawie na dworzu.
Justys hop hop!
witam Madzie i Weronike:-)

Wow Beatko, ale przygoda z ta wiewiórką, :szok::szok:
Mi kiedys do kosza od wózka wszedł kot nasz, a raz wskoczył do gondoli, ale wiewiórka, to nigdy:-D
A ja dzis drugi dzien podałam kasze na mleku modyfikowanym, i narazie nie ma zadnych objaw skazy, moze to juz koniec wstretnego nutramigenu

reklama
Alusia u mnie tez Oskar leniuch byl, mnie nigdy nie skopał, tak na maksa zebym az sie wiła z bolu. nieraz obserwowalam to u kolezankek a u mnie spokoj, byly jakies tam ruchy albo przeciaganie sie ale nic takiego gwaltownego. no i dzisiaj mam spokojne dziecko co przez pierwsze 4 miechy praktycznie spalo po 20 godzin na dobe, ale jest zdrowy, zobaczysz u Ciebie tez bedzie dobrze
no wlasnie Justysia chyba dzisiaj wolne od bb wziela

Do góry