reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dmuchawcu gratulujemy zębola! u nas jeszcze nic nie wyszło :no: chyba będziemy ostatni :zawstydzona/y: ale pewnie uda nam się to nadgonić :tak: bo przeciez do końca życia bez zębów nie zostanie :-p

Daisy to się ciesz, że możesz wyjść, a mała całymi godzinami za tobą nie płacze... bo gdyby było tak jak piszą inne mamy, że jak odejdą na pół metra to jest ryk... oj wtedy byłoby cieżko :tak:

reklama
w koncu jakieś mamuśki się pojawiły.
Aniu gratulujemy ząbka! Coraz mniej bezzębnych maluszków. Ciekawe kiedy u nas co nieco się pojawi :confused2:
A zapomniałam się pochwalić :-p w końcu odkryłam co jest przyczyną ulewania u Kacpra. Witamina C!. Odstawiłam mu w niedziele i zero rzygania :szok: I w koncu tesciowa przestała truć że on tylko rzyga i rzyga i rzyga.. Też mi się to nie podobało. Starałam się odkryć przyczyne i proszę, udało się :-p I powiem wam że teraz to inne dziecko! On był, owszem, wesoły, rozrabiaka etc. Ale teraz :szok: Szaleje na całego. Też go to ulewanie męczyło. A teraz to gada non stop, pełza jak torpeda, śmieje się na całego, i jeszcze większy żarłok się z niego zrobił. W poniedziałek całą miche pomidorówki z mięchem wmucił, wczoraj buraczkową tak samo. W trakcie jedzenia 2 razy mu się porządnie odbiło. Małżon mówi nie dawaj mu już bo pewnie ma dość że się tak mu odbija, a ja do niego, no to patrz na małego i moja ręka z łyżeczką zawisła przed Kacprem. A ten złapał łyżeczkę i wsadził sobie do buzi bo matka się ociągała. Więć dośc na pewno nie miał :cool: A wczesniej to na siłe mu wciskałam zupki, o on się strasznie wiercił i wyginał. A teraz spokój..
A Kacper dzisiaj sam wyszedł z nosidełka, dosłownie się z niego zsunął :confused2: W parę sekund.. Szalony jak mama.. ;-)

Witam przy porannej kawce wszystkie mamusie. Pamiętam, że jeszcze pół roku temu nie wiedziałam że istnieje cos takiego jak kawa bo nie była mi potrzebna. A teraz? Hmmm. Muszę wypić po śniadanku bo inaczej nie daję rady.

Alusia co do mojego koloru włosków to ja zafarbowałam na naturalny brąż z pasemkami bo wcześniej byłam szaro burą blondyna z mega odrostami. Bleeee

Ewa-odnośnie pytania o studia na Politechnice. Pytałam z ciekawości bo okazało się że Kasiurek też studiował i po myślałam że może gdzieś się spotkałyśmy. Co do doktoratu to miałam okazję zacząć w tym roku na zarządzaniu ale ze wzg na Małgorzatkę olałam. Moja promotorka i szefowa katedry... proponowała mi, ale zrezygnowałam. Bardzo brakuje mi nauki.

Adaa, biedny Kacper. Moja w ciągu 2 dni schudła 100gram jak miała trzydniówkę i teraz waży 6100, czyli mało. A co Twoj M studiuje na polibudzie? Bo mam zajefajną płytkę z toku studiow, z gotowcami:p

Dmuchawiec, coś mi się wydaje że ta moja Was tą trzydniówka zaraziła bo potem czytałam posta że Twoja gorączkuje i chyba ktoś jeszcze się załapał. Moja miała sraczkę przy tej trzydniówce ale nie wymiotowała.

Co do picia-ja lubie piwo i wino. A mój M whisky i wino no i Lecha:p Jak kiedyś nadał mi setke whisky to wole nie opisywać jak mi zaszumiało. hehe

I co do karmienia małej. Zdecydowałam że karmie ja w dzień mlekiem modyfikowanym, kaszką i obiadkiem a w nocy cyc. I tak funkcjonujemy od tygodnia. Mała musi się przyzwyczać bo w zasadzie za miesiąc wracam do pracy.

No prosze jak dziewuchy szaleja noca, jakies balangi przy alkoholu se urzadzaja:-D
U nas nocka oki, pobudka o 2 na butle i spala do 7. Wymeczylam ja na calego i teraz padla. Ciekawe ile pospi.
Alusia mam nadzieje ze to nic takiego i ze pojechalas do lekarza to sprawdzic
Dmuchawcu (gulonku) gratulacje 1 zebolka!
u nas bezzebnie ( a juz sie ostro zapowiadalo), Ewa nie wy bedziecie ostatni:-p
Patra to teraz Kacper funkcjonuje jak z nowymi bateriami Duracell:-D, dobrze ze haftowanie sie skonczylo:tak:
Daisy to sie ciesz ze nie ryczy jak cie nie ma, jak Ewcia mowi. u mnie nawet jak z ojcem zostanie to ryk bo mamusi nie ma:szok: A Adulka napewno teskni:tak:

:rofl2:Witajcie moje kochane uzależniacze :-D:-D:-D
nocka nawet ok, małej coś sie odwidziało i jak zanseła o 19:30 to 20:20 juz nie spała. Wariowała do 21:40/. W między czasie poswięciła łożeczko mleczkiem, tak mocno że nie obyło się bez zmiany pościeli i ochranicza.
ale za to spała do 8 z przerwą na mleczko o 3.

Patra no to Kacperek mały spryciarz
Daisy podobnie jak Twoja Adulka, moja mała tez pełza/raczkuje do przodu:-) mam z wczoraj 2 filmiki, może uda mi się wkleić jakoś. Ale taka dumna z niej jestem hihihi:rofl2:
Ewa, mogę wiedzieć jakie masz wykształcenie że się zajmujesz KPiR?
Dmuchawcu, gratki dla Zosieńki :tak: u nas zebów ni widu ni słychu. Wogole jakby nie miały iść:eek:
Alusia daj znać jak wrocisz ze szpitala

mykam, aniołka musze skonczyć kolorować i wstawić w ramkę. Aaa no i popracować bo przecież jestem w pracy:-D:-D:-D kocham moją pracę, takie słodkie lenistwo przez 9 mcy w roku:-D:laugh2::laugh2:

Kurcze tak długi pisałam posta że przede mną 3 kobitki zdazyły napisać

Ostatnia edycja:
:no: Byłam i już wróciłam ... Ale jak zwykle nic się nie dowiedziałam bo USG mi nie zrobią bo musieli by mnie przyjąć na oddział :wściekła/y: tak więc zadzwoniłam do swojego gina i mam wizyte w piątek rano ... :wściekła/y:
Powiedzieli że mam brać nospe i magnez x3 dziennie i wziąść cieplą kąpiel to powinno rozluźnić ... Ah ta nasza służba zdrowia :wściekła/y::wściekła/y:
Jeszcze mała bardzo mało kopie ... :no: Jakoś naprawde mam złe przeczucia .. Ale nie zawracam Wam głupotami głowy :no:

Wilsonka to chyba zrobie tak jak Ty. Tylko ja mam włosy o kolorze mysim więc nie wiem czy znajde taką farbe ale musze coś ze sobą zrobić bo nie moge patrzeć na siebie ... :-(

Patra to bardzo się ciesze że problem z ulewaniem Was wreszcie opuścił ;-) A co do wariowania Kacperka ;-) to ciesz się bo takie żywe dziecko to skarb ;-)

Aniu gratuluje ząbka ;-) Teraz już będzie tylko lepiej i może Zosia nie będzie tak krzyczała jak mama pójdzie zrobić siku albo pod prysznic ;-)

Uciekam dziewczyny bo mam podły humor. Będe Was podczytywać ale nie będe chyba pisać bo nie chce psuć humoru żadnej z Was.
Miłęgo Dnia ;-)

Witam sie i ja. Noc bardzo dobrze. Ani jednej pobudki. Wstalismy jakies 30 minut temu. Maly wciagnal juz cala butle. Teraz sie bawi a mamuska pije kawe.

Alusia to nie sa zadne glupoty. Na tylek chcesz? Musisz byc dobrej mysli, idz wez ta kapiel i rozluznij sie. NApewno pomoze.
Dmuchawcu gratulujemy zebola, u nas jeszcze nic nie widac:confused2:

Ostatnia edycja:
Beata26 jeśli chodzi o moje wykształcenie to studiowałam ma Akademii Ekonomicznej w Katowicach.
Zaczynałam na wydziale Zarządzania (kończyłam na wydz.Informatyki i Komunikacji, bo takowy utworzyli niedawno);
Kierunek: Informatyka i ekonometria;
Specjalność: Informatyka Ekonomiczna.
Także nie wiele wspólnego z KPiR, no ale wpisac te kilka faktur do KPiR i ewidencji Vat to raczej nie problem :tak:

Alusia zrelaksuj się, jak JAsiek pozwoli to faktycznie weź sobie ciepłą kapiel i do tego tabliczka dobrej czekolady - myślę, że magnez z takiej czekoladki lepiej się wchłonie niż z tabletek :-p a na pewno lepiej zrelaksuje :tak:

reklama
czesc mamuski
Aniu gratuluje ząbka. u nas tez nie ma jeszcze zabkow i jakos nie zanosi sie zeby wyszły.
Patra co do tego spanka to ja czasami mysle ze dzieci maja jakis cykl np. moj maly normalnie odkad skonczyl 2 miechy ladnie przesypia cala noc ale co jakies 1,5-2 miesiace zaczyna sie budzic w nocy na poczatku o 2, pozniej o 3 i tak dalej z dnia na dzien coraz pozniej i po tygodniu albo 2 znow wracaja przespane nocki.
Alusia tez proponuje w miare mozliwosci duuuuuzzzoooo odpoczynku
Daisy super ze mala dobrze znosi ta rozlake, bo chyba te dzieci z 27.07. takie grzeczne są:-):-):-) u mnie pomijajac wieczory od 19 do 20, grzie maly strasznie marudny jest ale znalazlam sposob- sadzam go na kanapie kolo mnie i bawi sie zabawkami, bo o lezeniu juz nie ma mowy tylko by siedizal i podciagal sie za rece

dobra uciekam bo musze troche dluznikow poscigac

Do góry