reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam po bardzo długiej nie obecności ostatnio pracowałam na 2 zmianę a wiecie rano zaprowadziłam Wiki do przedszkola później sprzątanie gotowanie a około 12 zaprowadzałam Zuzię do moich rodziców a teraz weekend mam wolny więc do was pozwoliłam sobie zajrzeć a tu Zuzia zaczęła krzyczeć że już chce jeść obiadek

zajrzę jeszcze do was później i może nadrobię w czytaniu

reklama
Witaj słonce :-)dawno cie nie było,no ale przy dwójce szkrabków i jeszcze praca to napewno czasu ciągle mało.Ja siedzie w domu z jednym malcem i za dziewczynami nieraz nie moge nadazyc jak duzo pisza.Pozdrawiam.

Ewa- mam pytanko znasz w gliwicach jakas super restauracje z dobrym jadlem w przyzwoitych cenach i z fajnym klimattem ;-)???

hej dziewczyny ja tylko na chwilke. mam pytanie jak dzieci maja trzydniowke to wysypka moze byc na calym ciele? bo Mari wysypalo, ma krostki na brzusiu, pleckach i troszke na twarzy i czerwone placki na glowce miedzy wloskami. Nie wiem czy to normalne czy powinnam isc do lekarza? tak poza tym mala nie ma goraczki od wczoraj, biegunki tez ale jesc nie moze z butli :no: probuje zaciagnac ale jakby ja bolalo i je z lyzeczki. sama juz nie wiem czy to zabki wyjda czy nie. ja tam na dziaselkach nic nie widze ale ona mi nie da tam wogole zajzec.
kurcze te pytanie to chyba nie na ten watek:/ sorki Iwon

Beatko to pewnie trzydniówka jak wysypało małą... a dodatkowo i ząbki mogą się pchać, bo do końca życia bezzębna nie zostanie ;-):rofl2: taki już los naszych maluchów, że muszą się pomęczyć z tymi ząbkami :tak: i nic nie poradzimy na to.

Mój Tomi miał wysypkę po trzydniówce, z tego co pamiętam, na brzuszku i na pleckach, ale była bardzo drobniutka i nie jakaś masakryczna. Gorączke przy trzydniówce miał ogólnie nie za wysoką. Jednego wieczoru doszło do 39 w uchu, a tak to ok.38 (tyle pokazywał termometr, nie wiem czy się coś od tego odejmuje czy jak :-p)

Beatko
jak niuńka już Ci nie gorączkuje a dostała wysypki to raczej na pewno przechodzi trzydniówkę, a z wysypką to pewnie jak z innymi rzeczami- różnie u różnych dzieci. Moja "młoda" bardzo wysoko gorączkowała przez 3 dni, ponad 40stopni, ale potem miała malutką wysypkę, na brzuszku, szyi i plecach.

Ewa jak się mierzy temp. w uchu to nie odejmuje się nic, ważne żeby nie mierzyć w tym uchu, na którym dziecko śpi bo wtedy może być wskazanie wyższe nawet o 5 kresek.

J sie waitam tylko na chwile, ja dalej chora i chyba bede musial sie przejsc do lekarza, bo jak kaszle, to mnie tak cos ciagnie w klatce piersiowej ze szok, normalnie dzis w nocy myslalam ze wyzione ducha, mmaa nadzieje,ze to nie zapalenie oskrzeli, ktorego nie mialam zreszta od 20 lat :-)
!

kurcze to tak jak u mnie, nie chorowałam od uuuuuuuuuuuu??? od mega dawna...
A teraz mnie rypie w oskrzelach :zawstydzona/y: jakbym połknęła kłębek szpilek:no:

Oby do wiosny, :confused2:

Hej dziewczyny.......

u nas wszystko wporzadku nie chorujemy i dobrze zyjemy...........
płakac mi sie chce jak pomysle ze w poniedzialek wracam do pracy........boze jak to bedzie.
W Walentynko-urodzinki dostalam od meza zlote kolczyki koła czuje sie w nich sliczna...... pomijajac wielka dupe i oponke na brzuchu........wiem wiem..........

wczoraj bylam na fitnesie i wczesniej wykupilam karnet na 8 wejsc ale zrezygnowalam.....nie mam czasu i szkoda mi go bo chce byc tylko z corka.......
od czasu do czasu pójde z mezem na silownie ja sobie pobiegam na bierzni i takich tam maszynach i tez mi wystarczy.........

Adulka dzis spala tylko 2xpo 30 min. i teraz padla po kapieli i po butelce....martwie sie troszke bo na mleku napisane jest 3xpo 210ml... a moja je góra 3xpo100ml...wydaje mi sie ze malo.wcisne jej czasem z raz dziennie cyca na 3min...madra jedna woli butelke bo latwiej leci:-)

pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki..........

Cześć dziewczyny. Ale żeście naskrobały od wczoraj. Ja ze swoją rodzinką jestem u Mamy, ale dopiero teraz dorwałam się do lapka :) Odwiedziła nas dzisiaj rodzinka, między innymi żona kuzyna, która jest w 5 m-cu ciąży-powiem Wam że jak ją zobaczyłam to zatęskniłam do tego stanu:)
Mój Mały pierwszy raz dorwał jakiś katar:( sączy mu się z noska, echh bidulek.

Justysia ja się piszę na te klocki, baaardzo mi się podobają:)
daisy26 strasznie Ci współczuję tego powrotu do pracy, chociaż z drugiej strony na pewno bardziej docenisz chwile spędzone z Malutką :) A co do ruszania się-ja zaczęłam chodzić na aqua aerobic. Fajne zajęcia, nie ma zakwasów, bo mięśnie nie są tak obciążone w wodzie, a i samopoczucie lepsze:) więc polecam.
Nie pamietam co komu jeszcze odpisać, bo za dużo naskrobałyście, postaram się dzisiaj wieczorkiem zaglądać częściej:)

Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia Alusia

ZGŁOŚ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALE TO JUUUUUUUUUUŻ!!!!!! :crazy:

A ja pokłociłam się z mężem :eek: Ech te chłopy...
Mały juz słodko śpi a ja chyba zaraz dołącze do niego...
Mam parszywy humor,.....

Ada zalezy co znaczy super knajpa z fajnym klimatem :-D

Może zaczne od najdroższej w jakiej byłam to chyba Spichlerz, ul. Wiejska.
dalej:
  • Chata Polaka - ul. Kozielska (dania polskie, dziczyzna, ale ceny jednak wysokie)
  • Stek Chata - ul. Daszyńskiego (Ostropa) (Przeróżne steki i potrawy z grilla, bardzo smaczne, ale na dwie osoby 100zł trzeba zostawić)
  • Sorrento - ul. Powstańców/Młyńska (potrawy wloskie, makarony, lasagne)
  • Gazdówka - ul. Dworcowa (Potrawy rodem z Zakopanego)
jak sobie jeszcze coś przypomne to napiszę... a teraz zabieram się za ciasteczka dla męża ze wskazówkami :tak: kurcze czasu mi brakło na wszystko, więc chyba dopiero jak pójdzie spać uda mi se wszystko przygotować :no: tylko żeby nie wiedział, że ja to robię, będe musiała upozorować, że ja tez się kładę i dopiero jak zaśnie wstać spowrotem do liścików... o ciastkach wie, ale nie wie, że w jednym z nich będzie wiadomość :-D

Miłego wieczoru!

reklama
Patra chyba zleje twojego mężulka denerwowac cie w taki jutrzejszy dzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale moze ładnie cie bedzie w nocy przepraszał.......... wykorzystaj to!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry