reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Alusia ja to samo dziś zrobię, daisy mi to podpowiedziała. Skorzystam z Waszych rad i pomysłów.
No i zadzwoniłam do pediatry, powiedziała że na to wiercenie mam zrobić posiew z moczu. Już M poszedł po woreczki, jutro bedziemy pobierac i poleci do przychodni. Oby to badanie coś wyjaśniło.

reklama
Mój Jasiek też się tak wierci a mocz i kał ma ok ... Pediatra mi powiedział że może go boleć brzuszek i mam go przepoić wieczorem woda z glukozą?! Nie wiem czy dobra rade bo przecież to słodkie no ale tak mowi lekarz to co poradzić? :D:)

Dziewczyny ja też się zastanawiam czy nie przenieść małego do jego pokoiku.... Ale Wy przenosiłyście tak normalnie z dnia na dzień? Czy jakoś etapami? Nie wiem czy będzie umiał zasnąć w innym miejscu:confused:
A w ogóle to szukam jakiejś fajnej tuniki na allegro... Coś co by pasowało do leginsów i jakoś nic mi się nie podoba... Chciałabym coś bardziej oryginalnego, a napotykam ciągle na takie same oklepane...

ktoś pytał o opiekunkę- ja płacę 7 zł/godz.
Z inną rozmawiałam, to chciała 10.

Cześc ;-)
U nas nocki wracają do normalności :-) Dzisiaj pobudka była o 5:30, butla, i spanko.. tyle że do 7 a nie do 8 :dry: Ale mysle ze jak choroba minie to znowu mi Kacper bedzie super spał. Co do wiercenia to mały w ogóle się nie wierci. Jak sie go położy, tak śpi. Kręci jedynie głowką, raz na prawą, raz na lewą strone kładzie.. No i rączki daje to na bok to do góry. Ale tyłkiem to ani na milimetr się nie przesunie. Za to w dzien nadrabia, bo wiecznie pupcią szaleje :-) Wercipięta moja kochana...:-D

Olcia pytałam o to samo wczoraj ale nikt mi nie odpowiedział :p
Ja przeniosłam Jasia z dnia na dzień ale dałam mu jeść w sypialni i ogólnie bylo wszystko jak wcześniej bo uwaga ja używam suszarki żeby moje dziecie usneło ;D:) więc powoli i tego oduczamy a potem smoczek tylko aż się boje ... musze się dowiedzieć jak oduczyć dziecko od smoczka bo zwariuje ... :D:p

Witam , kobietki !
U nas noc masakra , mało ,że mały co chwilkę popłakiwał to jeszcze M mnie tak nastraszył ,że juz nie mogłam spać do 4 rano. obudził mnie o 00.00 i cały trzęsący się mówi mi ,że nie wie co się z nim dzieje , ale chyba go coś bierze, kurcze wzioł coś przeciwzapalnego i poszedł spać , a ja dalej jak nie śpię tak nie śpię tylko sprawdzam czy M oddychycha!
Rano mały dostał gorączkę i zarejestrowałam go do lekarza , sama nie wiem czy to przez przeziębienie czy przez ząbki bo mu kolejny się przebija! Niestety mamy dopiero na 17.50
Kochane kobietki dajcie mi jakieś lekarstwo na obudzenie się , bo ja ledwo dycham ! A przez te wasze wspomnienia porodowe jak zasnęłam to znowu leżałam w szpitalu z takim wielkim brzuchalem! Tylko nie wiem co urodziłam!

olcia85 ja przeniosłam tak z dnia na dzień :tak: Po kąpieli jest ubierany w piżamkę dalej u nas w sypialni, bo tam jest komoda z przewijakiem. Później idziemy do chłopaków pokoju, ja daję Adaśkowi ostatniego cyca, a Wojtek czyta chłopakom bajkę. Zazwyczaj Adam pada już przy cycu, ale np. wczoraj zasnął dopiero w łóżeczku. U nas nie było żadnych problemów. Ja spałam czujniej, bo bałam się, że nie usłyszę Adasia... no ale w sumie to słyszę każde jego stęknięcie.

Powiedzcie mi jak szykujecie mleko na noc... Czy grzejecie w nocy wodę? czy wlewacie gorącą do termosu? a może wlewacie do butelki i wsadzacie w te styropianowe pojemniki na butelkę dla dzieci? :confused: Ja nigdy nie karmiłam butelką, a co dopiero w nocy. Nie mam pojęcia jak to zrobić, żeby nie tracić czasu, tylko jak najszybciej podać młodemu mleczko... Proszę o rady!

Ja zagotowuje wieczorem wode ok.23 to jak daje znowu jeść gdzieś o 3/4 to dalej jest ciepła i znowu ją zagotuje i na rano znowu jest ok ;)) ;))

reklama
Ja potrzebuję tak żeby od 22 do 5 była ciepła... próbowałam wlać do butelki i wsadzić do tego syropianowego termosu... ale nie była zbyt ciepła, a jak dodałam mleko to już wogóle nie była :no:

Do góry