reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam z rana:-):-):-)

Mój mąż jak byłam w pierwszej ciąży to bardzo się przejął. Codzinnie rano całował brzuch i witał się z nim. Niestety poroniłam i później już nie było tak samo:crazy: Przy kolejnej ciąży już nie robił tego a ja nie naciskałam.
Ale dba o nas i mi to wystraczy:-)
Mimo tego że jest odemnie młodszy ja wcale nie musiałam go namawiac. W naszą noc poślubną stwierdziliśmy, że odstawię tabletki. W sumie to była jego propozycja choc miał 22lata:-)

Dzisiaj kończymy 12 tydzień:-):-):-) To taki chyba przełomowy moment, niee:confused::-) achhh, ale się cieszę:-)
Teraz muszę już spadac bo śmierdząca sprawa czeka na mnie u Marcela w pieluszce:-D:-D

reklama
MamusiuM ja w to naprawdę wierzę.

Sylwia.m w sobotę do ciebie dołączę:-). Kucze już 12 tydzień, a dopiero test robiłam ;) .

ach, dziewczynki ja tez mam nadzieje ze kazda z Nas doczeka szczesliwego rozwiazania w lipcu.
wczoraj pokazalam mojemu m te reklame na dzien matki i znów sie poplakalam. a on smial sie ze mnie, ze za niedlugo zobacze mc donalda i bede plakac. zero zrozumienia.;-)

Witam serdecznie wszystkie szczesliwe mamusie! Jestem tutaj nowa wiec pare slow o mnie. Jestem mama malego lobuza(2l i 3 m) mam na imie Ola i mam 29l. Na razie bardzo niesmialo bo nie bylo jeszcze usg no ale miejmy nadzieje ze wszystko ok.. Ciaza nieplanowana , o ktorej dowiedzialam sie 1.5 tyg temu, wiec szok ogromny ale juz doszlam do siebie a na dodatek wrecz zaczelam sie zamartwiac czy wszystko ok? Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego szczesliwego grona. Bardzo spodobalo mi sie to forum i fajnie ze tak duzo piszecie. Na razie przeczytalam jakies 20 stron i fajne z Was dziewczyny! Ztego co wyliczylam i powiedzial mi lekarz planowany termin porodu to 08.07.09 Pozdrawiam

oli witamy w naszym powiekszającym sie gronie. a na pocieszenie powiem Ci ze kazda z Nas sie martwi, czy oby z naszymi fasolkami jest wszystko dobrze. ale najwazniejsze jest pozytywne nastawienie.
pozdrawiam

A ja zapomniałam wczoraj obejrzeć reklamę:-(.

Oli witamy. Niezłą niespodziankę miałaś. Fajnie, że już doszłaś do siebie.

Witaj oli09 moja imienniczko! Napewno wszystko jest dobrze:-)

Jejku ale dziś jest paskudnie!

Dosia24 - ja dziś mam podobnie, wogóle nie chce się nic! Wstałam wcześnie rano, zrobiłam śniadanko i spowrotem do łózia, potem się umyłam i co... znów poszłam się wygrzać i tak sobie wstaję co jakiś czas coś robię i zaraz wracam pod ciepły kocyk. Ale radośniej mi się robi jak pomyślę o maluszku i o tym, że jutro kolejny raz ją lub jego zobaczę!

W zeszlym tygodniu dzidzia miała 3,5 cm i była troszkę za mała na badanie przezierności karkowej i lekarz zaprosil mnie do szpitala na jutrzejszy dyżur i będziemy się oglądać! najchętniej to bym sobie bobaska codziennie podglądała co też tam robi;-)

Sam - hmm... przepisu na rybkę nie mam, gdyż niecierpię karpia i wogóle go nie robię, jest to jedyna potrawa, o którą poprosiłam rodziców. Ale wiem, że moja teściowa kupuje karpia zawsze pare dni wcześniej pływają sobie jeden dzień w wannie, teść zabija (brrr....), potem mrożą surowego (nie wiem jak długo, ale po to żeby nie czuć było tego syfku), po rozmrożeniu moczą go jakiś czas w dużej ilości soku z cytryny (aby pozbyć się zapachu) potem do galaretki gotują i dają bez skóry, a smażonego panierują i smażą.
Ale znalazłam fajną stronkę z przepisami na ciasta świąteczne - sama wybrałam 4 przepisy: Moje Ciasto - Boże Narodzenie
Polecam!!!

reklama
Sylwia.m - dziś mam, jak dla mnie "już" trzeci dzień leniuchowania (na szczęście nie z rzędu) i zaczyna dopadać mnie poczucie winy:zawstydzona/y: Ale mój mąż, który dziś siedzi jeszcze w domku mówi, żebym korzystała bo od LIPCA 2009 nie będzie już tak łatwo;-) Czy chciał dać mi coś do zrozumienia????:-D:baffled::confused:

Do góry