reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Dzieki za mile przywitanie:-) W gronie rzeczywiscie duzo razniej, nie wiem czemu ale mam potworna potrzebe komunikowania sie z innnymi przyszlymi mamami(nie tak jak w 1 ciazy)
Olusia66- fajnie masz ze mozesz tak sobie spokojnie pod kocyk uciec.. Moj lobuz nawet przy kompie nie da mi spokojnie 10 minut posiedziec, no ale takie sa uroki drugiej ciazy:tak: Wyleguj sie jak najwiecej!
Mam jeszcze jedno pytanie: nie wiecie kto zakladal ten temat? Bo moze moznaby bylo zrobic liste nas wszystkich z terminem porodu pokolei(mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi)

reklama
No bo kto zrozumie przyszłą mamę lepiej niż druga przyszła mama :-D Mamy w sobie tyle różnych uczuć i myśli, że "normalny" człowiek nie nadąży :))

Moja mama obkłada karpia startą włoszczyzną na dzień-dwa przez smażeniem. Ma wtedy zupełnie inny smak, jest dużo smaczniejszy i nie czuć w nim błota :)

A z tymi terminami to chyba będzie problem, bo miałam już 3 usg i każde podało inny termin. Stały jest tylko ten według ostatniej @, ale czy prawdziwy? :confused:

Oli09 już padła taka propzoycja od MamusiM. Powiedziałą, że zajmie się tym ale po świętach:tak:

Olusia Twój mąż ma rację:tak: Co prawda jeszcze w lipcu nie będzie dużo roboty bo maluszek większosc czasu śpi więc można sobie poleniuchowac (przynajmniej u mnie tak było) ale jak już zacznie byc bardziej aktywny to zapomnij o takim lenistwie aż do 7lat chyba:-D:-D:-D
Ja przed urodzeniem Marcela dwa ostatnie miesiące w domu byłam i starsznie się nudziłam. Każdy mi mówił odpoczywaj bo później już nie będzie okazji a ja sie denerwowałam że przecież na zapas nie da się odpocząc i już chciałam miec maleństwo obok siebie (nawet takie płaczące i nie dające spac po nocach:-D) ale teraz to chciałabym żeby wskoczył mi do brzucha spowrotem chociaż na jeden dzień:-D:-D

sylwia.m- Twoj szkrab ma zaledwie rok zobaczysz jaki badzie meksyk za pare miesiecy.. Z drugiej jednak strony to super ze bedzie taka mala roznica wieku choc na poczatku pewnie bedzie trudno ale pozniej wspolne zabawy i dzieci z glowy:-D U mnie bedzie prawie 3 lata wiec to juz troche duzo przynajmniej z poczatku

Dziękuję Dosia:-):-) No aniołkiem to on jest:tak: tylko czasami różki pokazuje:-D ale nie mam co narzekac. Jeszcze nie dał mi bardzo w kosc dlatego tak szybko zdecydowałam się na kolejną dzidzię. Marcelek od urodzenia nie jest bardzo absorbujący. Potrafi sam sobą sie zając i mama ma czas na BB:-D Moge przy nim gotowac, sprzątac, wszystko:tak: Ale czas tylko dla niego też oczywiście znajduję:tak::-D Codziennie o 19, po kolacji czytam mu bajeczkę i potem odkładam do łóżeczka i on sam zasypia:tak: co uważam za swój największy sukces wychowawczy:tak:

Oli09 zdaję sobie sprawę, że bedzie meksyk:-D on już teraz potrafi łobuzowac. Wali czymś w telewizor, patrzy się na mnie i się śmieje:-D Jak ja mu mówię, że nie wolno to tylko tak przysuwa sie do Tv patrząc na moją reakcję, ubaw ma wtedy niesamowity. Ale niech ma. W końcu na tym też polega beztroskie dzieciństwo:tak::-)

Jakbyście chciały zobaczyc więcej zdjęc to zapraszam do Marcelkowej galerii
Picasa Web Albums - Sylwia

jak sie tak napatrze na zdjecia tego Twojego szkraba to tak sobie mysle ze tez juz bym chciala takiego miec. u mnie w rodzinie to same kobietki sie rodza. jedna siostra ma 3 dziewczyny a 2 - dwie. czasem sie zastanawiam czy przelamie te babaskie pokolenie...

oli09 - ja też się z Tobą serdecznie witam :-) Wygląda na to, ze mamy wyznaczony ten sam termin porodu :-) Ciekawe, czy urodzimy właśnie 8 lipca ;-).
Listę, tak jak pisała sylwia.m zamierzam zrobić jakoś po świętach :-).

sisay
- myślę, ze będziemy pisać na liście terminy wg @ i drugi pod spodem wg USG (tego najświeższego). Ciekawe, która z nas urodzi faktycznie w terminie ;-).

sylwia.m - Twój Szkrab jest przesłodki :-). Zerknęłam tak na szybko do tej galerii z foteczkami Marcela. Normalnie mogłabym Go zjeść ;-).

Dziewczyny mam pytania o co chodzi z ta temperatura bo ja nigdy nie mierzylam ale dzisiaj jak poczytalam to zmierzylam i mam 37.5 no i co to oznacza?

reklama
Olusia ja nie chcę przepisu na karpia, nie cierpię karpia. Chcę na jakąś inną smaczną rybkę;-). Ostatnio słyszałam, że po rzymsku jest dobra, ale nie mogę w internecie znaleźć przepisu:-(.

Sylwia.m z tym odpoczywaniem to racja. Ja też się nie mogłam doczekać kiedy mi się córcia urodzi, a po tygodniu zastanawiałam się czemu mi się tak spieszyło;-). Powiem Ci, że dla mnie teraz jest łatwiej, z czterolatką, niż gdy miała roczek, dwa. Można pogadać, coś wytłumaczyć, nie trzeba nosić;-).

Do góry