reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dzieki za mile przywitanie:-) W gronie rzeczywiscie duzo razniej, nie wiem czemu ale mam potworna potrzebe komunikowania sie z innnymi przyszlymi mamami(nie tak jak w 1 ciazy)
Olusia66- fajnie masz ze mozesz tak sobie spokojnie pod kocyk uciec.. Moj lobuz nawet przy kompie nie da mi spokojnie 10 minut posiedziec, no ale takie sa uroki drugiej ciazy:tak: Wyleguj sie jak najwiecej!
Mam jeszcze jedno pytanie: nie wiecie kto zakladal ten temat? Bo moze moznaby bylo zrobic liste nas wszystkich z terminem porodu pokolei(mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi)

reklama
No bo kto zrozumie przyszłą mamę lepiej niż druga przyszła mama :-D Mamy w sobie tyle różnych uczuć i myśli, że "normalny" człowiek nie nadąży :))

Moja mama obkłada karpia startą włoszczyzną na dzień-dwa przez smażeniem. Ma wtedy zupełnie inny smak, jest dużo smaczniejszy i nie czuć w nim błota :)

A z tymi terminami to chyba będzie problem, bo miałam już 3 usg i każde podało inny termin. Stały jest tylko ten według ostatniej @, ale czy prawdziwy? :confused:

Oli09 już padła taka propzoycja od MamusiM. Powiedziałą, że zajmie się tym ale po świętach:tak:

Olusia Twój mąż ma rację:tak: Co prawda jeszcze w lipcu nie będzie dużo roboty bo maluszek większosc czasu śpi więc można sobie poleniuchowac (przynajmniej u mnie tak było) ale jak już zacznie byc bardziej aktywny to zapomnij o takim lenistwie aż do 7lat chyba:-D:-D:-D
Ja przed urodzeniem Marcela dwa ostatnie miesiące w domu byłam i starsznie się nudziłam. Każdy mi mówił odpoczywaj bo później już nie będzie okazji a ja sie denerwowałam że przecież na zapas nie da się odpocząc i już chciałam miec maleństwo obok siebie (nawet takie płaczące i nie dające spac po nocach:-D) ale teraz to chciałabym żeby wskoczył mi do brzucha spowrotem chociaż na jeden dzień:-D:-D

sylwia.m- Twoj szkrab ma zaledwie rok zobaczysz jaki badzie meksyk za pare miesiecy.. Z drugiej jednak strony to super ze bedzie taka mala roznica wieku choc na poczatku pewnie bedzie trudno ale pozniej wspolne zabawy i dzieci z glowy:-D U mnie bedzie prawie 3 lata wiec to juz troche duzo przynajmniej z poczatku

Dziękuję Dosia:-):-) No aniołkiem to on jest:tak: tylko czasami różki pokazuje:-D ale nie mam co narzekac. Jeszcze nie dał mi bardzo w kosc dlatego tak szybko zdecydowałam się na kolejną dzidzię. Marcelek od urodzenia nie jest bardzo absorbujący. Potrafi sam sobą sie zając i mama ma czas na BB:-D Moge przy nim gotowac, sprzątac, wszystko:tak: Ale czas tylko dla niego też oczywiście znajduję:tak::-D Codziennie o 19, po kolacji czytam mu bajeczkę i potem odkładam do łóżeczka i on sam zasypia:tak: co uważam za swój największy sukces wychowawczy:tak:

Oli09 zdaję sobie sprawę, że bedzie meksyk:-D on już teraz potrafi łobuzowac. Wali czymś w telewizor, patrzy się na mnie i się śmieje:-D Jak ja mu mówię, że nie wolno to tylko tak przysuwa sie do Tv patrząc na moją reakcję, ubaw ma wtedy niesamowity. Ale niech ma. W końcu na tym też polega beztroskie dzieciństwo:tak::-)

Jakbyście chciały zobaczyc więcej zdjęc to zapraszam do Marcelkowej galerii
Picasa Web Albums - Sylwia

jak sie tak napatrze na zdjecia tego Twojego szkraba to tak sobie mysle ze tez juz bym chciala takiego miec. u mnie w rodzinie to same kobietki sie rodza. jedna siostra ma 3 dziewczyny a 2 - dwie. czasem sie zastanawiam czy przelamie te babaskie pokolenie...

oli09 - ja też się z Tobą serdecznie witam :-) Wygląda na to, ze mamy wyznaczony ten sam termin porodu :-) Ciekawe, czy urodzimy właśnie 8 lipca ;-).
Listę, tak jak pisała sylwia.m zamierzam zrobić jakoś po świętach :-).

sisay
- myślę, ze będziemy pisać na liście terminy wg @ i drugi pod spodem wg USG (tego najświeższego). Ciekawe, która z nas urodzi faktycznie w terminie ;-).

sylwia.m - Twój Szkrab jest przesłodki :-). Zerknęłam tak na szybko do tej galerii z foteczkami Marcela. Normalnie mogłabym Go zjeść ;-).

Dziewczyny mam pytania o co chodzi z ta temperatura bo ja nigdy nie mierzylam ale dzisiaj jak poczytalam to zmierzylam i mam 37.5 no i co to oznacza?

reklama
Olusia ja nie chcę przepisu na karpia, nie cierpię karpia. Chcę na jakąś inną smaczną rybkę;-). Ostatnio słyszałam, że po rzymsku jest dobra, ale nie mogę w internecie znaleźć przepisu:-(.

Sylwia.m z tym odpoczywaniem to racja. Ja też się nie mogłam doczekać kiedy mi się córcia urodzi, a po tygodniu zastanawiałam się czemu mi się tak spieszyło;-). Powiem Ci, że dla mnie teraz jest łatwiej, z czterolatką, niż gdy miała roczek, dwa. Można pogadać, coś wytłumaczyć, nie trzeba nosić;-).

Do góry