reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

dziendobry:-)
kurcze jeszcze nawet nie skonczylam czytac co napisalyscie:szok: szok, czasami tak sie zapedzicie:-D
Makro ja zaczelam dawac butle w dzien, od drugiego karmienia, bo te ranne bylo jeszcze na cycusiu no i nocne bo w nocy mleko jest wartosciowsze wiec tak to trwalo przez jakies dwa tyg potem juz zaczelam na noc karmic i calkowicie. Co do pokarmu to zanikal sam, nie przestalam gwaltownie karmic wiec nie mialam problemow, po tyg wogole mi nic nie lecialo. A co do ilosci mleka to tak jak pisalo na opakowniu, w zaleznosci od wieku maluszka, ale moja mala wypijala malutko, tak stopniowo wypijala wiecej i wiecej, teraz tez czasem wypije mniej a nastepnym razem wiecej wiec ja sie tym nie martwie ze niby nie wypija tyle co powinna bo przybiera na wadze prawidlowo.
Penderynka zgadzam sie z Olcia bo maz cos napomknal ze dzieciaczki maja miekki i wiotki przelyk stad czasem dziwne odglosy i charczenie i od sliny kaszelek

reklama
Czyli zostaje mi tylko czekać cierpliwie te 2 tygodnie i zapierdzielać do lekarza :tak:
U innych ginów to kolejki nawet miesięczne są :wściekła/y:

Właśnie miałam się zbierać z małym na zakupy, patrzę za okno a tu słoneczka już nie ma tylko czarne chmurzyska... Jak się pogoda nie poprawi to mężulowi nie zostanie nic innego jak zjeśc wczorajszą fasolke po bretońsku :-D

A własnie cioteczki. Kiedy macie zamiar nauczyć maluszki pić z kubka- niekapka? Może niektóre z was juz z niego korzystają?

Patra a może jakieś ciepłe okłady, ja nalewałam gorącej wody do butelki plastikowej i owijałam to w ręcznik i przykładałam do brzuszka, jak miałam takie bóle miesiączkowe, co do nadżerki, to moja mama miała stopień 3 b, czyli już bardzo blisko raka, ale ona właśnie żadnych bóli nigdy nie odczuwała, zrobili jej konizacje, czyli ucięli kawałek szyjki,i nadżerka się cofnęła,
Oby ten ból już nie powróćił

Witam Mamusie i Pociechy :rofl2::-D
Ale miałam do nadrobienia, ale dałam rade większośc podczytac... :tak::tak:

Córcia spi już ponad 2 godziny, a Mamusia po BB buszuje :-D

Jeśli chodzi o proszek to od początku używam Vizir, vanish też jak trzeba. Piersi moje też różnią sie wielkością :eek: prawa ma zawsze trochę więcej mleka i zawsze przystawiam na przemian. U nas z kupka takich problemów nie ma bo kupka tylko z raz na tydzień jest, ale raczej "nieuciekająca" :rofl2:

Pogoda też do niczego, raz pada, raz świeci słońce.... :cool2:

Uciekam jakiś obiadek zgotowac :sorry: A musze niestety zrobic coś z niczego :eek:

Myślę że juz niedługo będę sprawdzała jak mała reaguje na pranie w "dorosłym" proszku, tak żeby do roku spokojnie prać w normalnym proszku razem z naszymi rzeczami.

Dzień dobry!
czytałam w jakiejś gazetce dzieciowej, że nie powinno się prać ubranek niemowlęcych z naszymi ze względów higienicznych, niestety nie pamiętam czy było napisane od kiedy już można :zawstydzona/y: ja piorę od ponad miesiąca w proszku persil sensitive (bo żel był strasznie drogi) płuczę w lenorze i jest ok, tylko zawsze nastawiam ekstra płukanie.
pozdrawiam.

witam w ten wtorkowy brzydki dzien.
Mały teraz spi ale ogólnie caly czas marudzi przez te ząbki masakra mam już dwa żele - bobodent i dentinox n i jak narazie zaden nie pomaga tylko czopki,a tez nie chce dawac z a duzo, a dzis niestety zaraz po włożeniu zrobił kupkę,ale mu nie wkladalam juz drugiego bo nie chce przedwakowac,
poza tym jest tak okropnie za oknami,że az plakac sie chce. i spac
po poludniu umowilismy sie ze znajomymi ale jakos mi sie nie chce ale lepsze to niz siedziec w domu;-)
a co do zaprzestania karmienia- ja karmilam ponad 3 miechy - chodz maly juz wczesniej znał smak butli bo go dokarmialam, i jak zaprzeestalam karmić to jak czułam ze piersi sa twarde to odciagalam tyle by byly miekkie, nawet po kilka razy dziennie.. trwalo to z 2 tygodnie.. czesto musialam robic masaz pod prysznicem i pilnowalam zeby nic sie tam nie zapchało,jak bolało to odciagalam masując bolace miejsce ku sutkowi... troche męczarni z tym bylo nie powiem... bo mialam duzo pokarmu

Ale produkujecie!
Normalnie trzeba byłoby cały czas siedziec przy komputerze, zeby nadarzac:tak:
Juz nawet nie wiem co komu odpisać.
Vercik dzieki za link, problem w tym, ze ten szampon jest z dziegciem:-(, a to strasznie smierdzi:szok:okropnie wręcz. A Ty uzywałas tego szamponu? Pomaga?
Justysia duzo zdrówka dla Maluszka!!!
To tyle zapamietałam, musze chyba zaczac sobie zapisywac:tak:

Zosia juz mniej wiecej spakowana, nawet nie wyszło tego tak duzo jak sie spodziewałam. Nie pakowanie jednak mnie martwi najbardziej - to Zosi pierwsza tak długa wyprawa, nigdy u dziadkow nie była. A to po 1sze daleko, a Zosik w foteliku placze:-(, po2gie nowe miejsce i obcy praktycznie dla niej ludzie. Ciekawe jak zareaguje na te nowosci.
Zmykam, bo jeszcze mam mase roboty! Trzymajcie sie! I badzcie grzeczne, nie szalejcie za bardzo.
Pa! Do zobaczonka za tydzien:tak:

Dmuchawcu uzywalam go, po chemicznym prostowaniu wlosow mialam tak wysuszona skore ze zemiast lupiezu zrobily mi sie same strupy i wszystko zeszlo..:D Jest bardzo dobry mimo to ze smierdzi. Na lojotok uzywasz raz w tygodniu, wiec chyba nie ma problemu.

reklama
no to w końcu was nadrobiłam, ufff ale tego było

nie pamietam co komu napisać wiec tylko złożę życzonka
JULKU moc buziaczków z okazji 4 mini urodzinek
i dla Feli tez zdrowka szczescia i usmiechu na kazdy dzionek

dmuchawiwc udanego wyjazdu życzę, :-):-):-) ale już ci współczuję nadrabiania zaległości na bb po całym tygodniu, ja po 3 dniach nie mogłam, a cały tydzień :szok::szok:

Do góry