reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Cześć Dziewczynki ja tylko na moment-nie mam czasu na forum niestety.Bardzo Was proszę o odpowiedzi na moje pytanko: muszę odciągnąć i zamrozić pokarm ale w czym??? Wiem ze są specjalne pojemniki ale ja ich nie mam a poz tym na tym moim zadupiu ciężko jest to kupić.Macie jakieś sprawdzone sposoby???Z góry dziekuję.Całuję Was i Dzieciaczki.

reklama
OLCIA może kup sobie szklame butelki do mleka.np chyba w tesco sa z canpola 1200 ml kosztuje z max 6 zł a 220ml 8-9 zł :)

U NAS DZis super noc pierwszy raz taka ! maly zasnął o 21.30 pierwsza i jedyna pobudka w nocy o 3.30 i potem wstał juz o 7.30 :) :tak:

Olcia ja pokarmu nie mroziłam,ale koleżanka tak - w małych szklanych słoiczkach, np. po koncentracie pomidorowym, albo po gerberkach. Pozdrawiam!

W szklanych?:szok: To chyba trzeba zostawić troszkę miejsca w sensie powietrza (nie napełniać do końca), bo chyba szkło może rozsadzić :confused2:
Ja mroziłam mleczko w woreczkach (specjalnych na mleka dla maluchów, pasujące do mojego laktatora).

Pewnie, że lepiej byłoby w woreczkach albo w pojemnniczkach specjalnych np. avent. Ale jak ciężko je dostać, to w słoiczkach też da radę. Koleżanka bynajmniej sobie chwaliła ten sposób i niczego nie rozsadziło:-p. A miejsce może i zostawiała...

Dzien dobry:-)
Znowu szaro i buro no i tez sie zastanawiam czy sie nie rozpada i spacerek da zaliczyc.Maluszek spi a mama ma chwile dla siebie:-)Od kilku dni spanie dzienne sie powtaża i tak ok. 11 drzemka 30-40 min.pózniej o 13 na spacerze 30 min,o 15 zasypia i spi jakies 3,5h w miedzy czasie cycus przez sen i nieraz głaskanie i o 20 jeszcze drzemka 20-30 min,a ok 22 idziemy pciuchny i ze3 pobudki na jedzonko musza byc:-)Tak ze nie jest najgozej.Jeszcze zeby go gaziki nie meczyły to było by super,bo juz sie cieszyłam ze infacol nam pomógł a on pomógłna 3 dni i dalej dupa:crazy:od kilku dni przed jedzeniem odciagam troche mleczka i dopiero mu daje cycy,troche to denerwujace zwłaszcza ze synek nie lubi czekac ale mu sporo pomaga wiec jakos sie przemecze,mam nadzieje ze mu to niedługo minie.
olcia niestety nie pomoge bo nie mam pojecia w czym mrozic ja kupiłam woreczki do tego przeznaczone w sklepie dzieciowym bo w aptekach ciezko dostac no chyba ze by sie zamówiło to moze by sprowadzili.
annie22 zdróweczka dla Ciebie:-)
no i 40 min.mija i moja kruszynka widze ze sie kreci wiec lece pa pa tki

Witam....Ale żeście się rozpisały....

Justys - dużo zdrówka dla Ciebie. Wszystkiego co wspaniałe.... spokoju i radości z pociech. :-):-):-)

Rocznik 82! szalejecie.... wyż demograficzny rządzi:-D:-D:-D

Olcia popytaj w aptekach. Muszą mieć jakieś pojemniczki bądź woreczki!!! A jak nie to niech C zamówią. Apteki w przeciągu 1 dni dostają nowy towar.
Bo jeszcze można zamówić przez net ale to jest droższa impreza.

WITAM SIĘ KOBITKI!! I JESZCZE RAZ DZIĘKUJE KOCHANE ZA ŻYCZENIA !!!:-D:-D:-D

Myśmy przespali całą noc:szok::szok::szok:,normalnie szok:szok::-)!!Co prawda poszedł spać pózno bo około23.00 dokładnie niee wiem.Obudził sie o 5.00 i spał do 8.30:-).Normlnie szok wyspałam se jak nigdy,bo naprawde byłam zmęczona:tak:!!sSpałam jak suseł:tak::-D!!!

vioreczka -ale CI fajnie , no i fajny mąż ;-):tak:!!
Ewcia -zdrowka,oby nic powarznego !!

Myśmy na przeziebienie dostali antybiotyk duomox albo novamox.Jego można a brać.rżeczywiście jak sie karmi piersia to dziecko raczej się nie zarazi.A jak nie to już strach.
A co do mrożenia mleczka to sa pojemniki,ale ta ich cena też jest ładna,o woreczkach niiee wiem.Ale jak dziewczyny pisza to musi cos być.Ja też bym zamroziła w jakiś innych pojemnikach;-):-)!!

a swoją drogą to żeście naprodukowały:szok::szok::szok:!!spadam poczytać ,jak sie da oczywiście!!jULEK teraz gada ze swoimi łapkami które nieustannie pożera,a starszy sie bawi :-D:-D:-D!!!

BUZIOLE DLA WAS !!!

witam
u nas pchmurno i chlodno, troszke teraz pada ale leciutko. no nic trzeba mala ubrac, przykryc wozek deszczakiem i wystawic w ogrodku chociaz na pol godz bo wczoraj siedzialysmy caly dzien w domku bo mi sie nie chcialo tylka ruszyc.:-p
kurcze od jakiegos czasu kiepsko sie czuje, rano mam mdlosci- zreszta caly dzien tez, pobolewa mnie brzuch i czeste bole glowy:eek:
nie chce mi sie isc do lekarza
nie mam kiedy, musialabym ciagac corke ze soba a to dosc daleko:sorry:
teraz mala najadla sie i wciska paluchy do buzi, trze te dziasla do oporu ale czerwonych nie ma to chyba na zabki jeszcze nie czas.
dzis wtorek i moj cotygodniowy wypad do kina z kumpela, ale fajnie choc na 2 godz mnie nie bedzie:happy:
Annie ja tez Ci zycze duzo zdrowka! i innym lipcoweczkom:happy:

reklama
hejka
moja tez ciągle łapki zjada:-) śmiesznie to wygląda. ale zapewniam ze to nie ząbki tylko to ten czas ze dziecko bardzo lubi swoje łapki,lizac, cmokac,połykac:-)
u nas pogoda tez okropna ale chyba na pól godzinny spacerek sie wybierzemy

pozdrawiam wszystie mamy i ich maluszki:-)

nam polozna zasugerowala zeby mrozic pokarm w pojemniczkach na mocz:-) wypazalam i mrozilam. super sie sprawdzily

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry