reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam sie i ja po weekendzie
U nas dzis ciagle pada:-(wiec ze spaceru nici ale za to duzo spacerowlismy wczoraj, bylismy Marisce wyrobic paszport ruszalismy z domu o 4.30 rano i mala cala droge przespala az do 9 rano potem tylko nakarmilam i gdy zalatwilismy wszystko w konsulacie to znow zasnela i spala cala droge powrotna, potem prawie caly dzien przespala cos chyba ta pogoda na nia tak dziala, dzis troszke markotna jest.
od tamtego tyg wprowadzilam butle i w nocy tylko dawalam cycka ale mala strasznie wiercila sie co noc, budzila sie co chwila. od przedwczoraj jest tylko na butli i jest o niebo lepiej.
wczoraj bylismy w przychodni Marissa wazy 5660, dostalismy dermobaze na nasza sucha skorke. Mariska ma pelno krostek w kolorze skory, w dotyku jest bardzo szorstka, ja caly czas myslalam ze to potowki a jednak nie.

Beato, czy moge zapytac gdzie jestes w UK?
Moja Natalka tez miala krostki na twarzy i pani dr powiedziala, ze to reakcja obronna na swieze pwietrze bo czesto spacerujemy. Przepisala dwie masci i zeszlo, a miala okropna skorupke. jak chcesz to podam Ci nazwy.

reklama
CZESĆ KOBITKI!!
My po wizycie u ortopedy,wszystko ok.Jeszcze mamy się stawić 1 grudnia,takie kolejki :szok:.Mały po małej wycieczce czyli od 13.00 śpi do teraz \:szok:,heeh ciekwe co bedzie w nocy robił.Zresztą starszy też kima.Pewnie przez tą pogode,bo my z mężem siedzimy i też powieki lecą.Znowu u nas pada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,dwa dni przerwy ,a już myslałam ,że chociaz z tydz. bedzie ciepło i spacerkować bedziemy.A tu nici:-(!
Co do nocy to budził mi się co godz. do cyca,jakis nie napasiony chyba:-p!
Tak po za tym,to u ortopedy się rozgadał:-D.

Jeszcze mnie na wizycie praktykantka w kur...!!!Mówi,że mam naszykować książeczke i skierowanie,ale jak skierowanie jak mówie do niej ,że zabarli mi w rejestracji,aona do mnie niech pani szuka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Normalnie chciałam ją za kudły złapać i gówniarze wytłumaczyć siłą jak po ludzku nie rozumie.Ale achowałam zimną krew:crazy:!!!

A ja wpadłam tylko na chwile żeby przekazać Wam wiadomość... a więc... Jestem w ciąży ? ! ? !
Jestem w wielkim szoku i jestem przerażona ale hmmm... ciesze się :) Bo teraz to już nie ma co płakać ...
3,5 miesiąca po cesarce <szok>
Nie wiem jak to będzie ale boje się strasznie ....

Pozdrawiam Kochane ;) ide walczyć z Jaśkiem Marudnikiem :D:) Odzywaczajam go noszenia i uspiania na rękach :)

witam :tak:
u nas dzis maly sukces tzn w porownaniu z waszymi to nic ale moj synek po raz 1 spal 6h bez przerwy tzn od 21-3 dla nas to naprawde sukces bo zawsze sie budzi co 2-3h zje i idzie dalej spac,wiec nie ma zle.
Kamlotka - ja mojemu Kacperkowi daje co 2-3dni jabłuszko z gerbera po2 lyzeczki i po prostu placze bo chce wiecej, a zupka mu nie podeszla. i po jabluszko robi takie super kupki, bez zadnego sluzu ani nic :tak:i nie meczy sie zadnych gazow. a na noc do mleczka dodaje pol miarki kaszki i dzieki temu spi coraz lepiej, ale moge wymagac od niego zeby mi przespal cala noc skoro w dzien ladnie spi :)

A ja wpadłam tylko na chwile żeby przekazać Wam wiadomość... a więc... Jestem w ciąży ? ! ? !
Jestem w wielkim szoku i jestem przerażona ale hmmm... ciesze się :) Bo teraz to już nie ma co płakać ...
3,5 miesiąca po cesarce <szok>
Nie wiem jak to będzie ale boje się strasznie ....

Pozdrawiam Kochane ;) ide walczyć z Jaśkiem Marudnikiem :D:) Odzywaczajam go noszenia i uspiania na rękach :)

oo Alusia gratuluje! i co powiesz sswojemu ? jakie masz plany?
:szok:szok dasz rade, ale nie widze siebie w tej stuacji

Ada już powiedziałąm i poprosił mnie o szanse żeby nasze Maluchy miały pełną rodzine ale nie wiem ... mam straszny mętlik w głowie :(
A jak sobie poradze?? To nie wiem :D Ale dam rade bo musze :D

ALUSIA TO GRATULLUJE,BO DZIECKO TO BŁOGOSŁAWIEŃSTWO BOŻE I NAPEWNO DASZ SOBIE RADE!
Wydaje mi się ,że jeżeli wtedy poszedł sie z inną spotykać jak Ty siedziałaś z cycusiem na wierzchu i maluszkiem,to pytanie czy przy drugim nie zrobi tak.
ALE NAPEWNO CO BYS NIE ZROBIŁA TO WSZYSTKO TO BĘDZIE DLA MALUSZKÓW!!!

A tak swoja drogą Ci zazdroszcze troszku.Ja broniłam sie od drugiego długo.No może nie az tak 2 lata i 7 mies. a teraz mogłabym miec .Tylko wiem ,że nie teraz .Może jak wkońcu ten dom wybudujey,ale nie wiem czy za te 4 latka beda checi;-):-)!!!
A poradzisz sobie ,moja mama owowiła jak ja miałam niecałe cztery lata,siora rok ,a trzecia dwa miesiace i jakos za pomocą rodziny sobie poradziła.
TY TEŻ DASZ RADE!!

Aluś no musisz, a decyzja nalezy tylko do Ciebie :tak:zastanow sie 10 razy nie podejmuj pochopnie decyzji.W ogole myslalam ze juz jest miedzy wami dobrze,a tu nagle piszesz ze sie wyprowadzilas, pewnie mialas powod.
Dziecią przyda sie tatus oczywiscie ale nie za wszelka cene.Ty musisz byc z nim szczeliwa

No Alusia to gratulacje i.............. wiele szczęścia życzę :tak: Ogólnie to widac że silna dziewczyna z ciebie i wiadomo że dasz radę, ja nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji :eek:
Tak szczeże to zastanawiałam się która będzie pierwsza hihihihihi:rofl2:
No ale w każdym bądz razie- będzie dobrze:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
ja powiem szcerze ze teraz sie boje zajśc w nastepną ciaze, i to bardzo a tabletek nie chce brac bo boje sie ze przytyje jak kiedys:zawstydzona/y: bralam harmonet i przytylam w 3-mce 7 kg. Dlatego nawet nie chce mi sie kochac. a planuje miec teraz z 4-5lat przerwy. ehh

Do góry