reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Wiesz, ja tam nie narzekam...:happy:
Choć w swoje ulubione jeansy już nie wchodzę z takim luzem, ups.:-( Teraz tylko spodnie szyte mi pozostały. A że rosnę to już właśnie zaczyna być widać gołym okiem :-)

Witam Lipcowe Mamusie
Milo mi przystapic do Waszego grona. Jest to moja pierwsza ciaza daleko od domu (mamy:-(). Moze naucze sie czegos od Was
Pozdrawiam

z ta waga roznie bywa ja przytylam tez okolo 9 kg w pierwszej ciazy nawet dokladnie nie pamietam a obecnie waze mniej jak przed porodem 4 kg! i poki co tez nie tyje choc brzuszek powoli sie zaokragla, wiec jest nadzieja ze sie uda wszystkim zrzucic predziutko, ja w sumie mam nadzieje ze znowu tak bedzie bo niedlugo wyprzedaze to bym sobie nakupowala ciuchow w rozmiarze obecnym zeby byly na po ciazy :)
wy tak o tych sledziach... ach.. ile ja bym dala za sledzia.. a u mnie znalezc nie mozna nigdzie.. no chyba ze w jakims polskim sklepie ale to i tak wlasciwie malo sledzia przypomina.. :( juz nie wspominajac o ogorkach kiszonych...

tasior53 Witamy w naszym już nie małym gronie. :-)

Tu Ci informacji do woli a każda z Nas inaczej przeżywa ciążę. A kto pyta nie błądzi:tak:;-)

Witajcie dziewczynki, jestem tu z wami, ale cos mie się nie chciało pisac. Wczoraj rano poszłam na badania i od tej pory strasznie źle się czuję, mam ciągle zawroty głowy i taka słabość mnie opanowała, może mi za duzo krwi upuścili:szok:? Ja tak jak w poprzedniej ciąży zrobiłam teraz badania, żeby w przyszły czwartek zanieśc na pierwszą wizytę. Pierwsze usg mam umowione 14 stycznia, czyli w 13tc, z Tomkiem zrobiłam w 9tc, a potem w 12tc bo miałam dziwne plamienia. Mam straszną ochotę zrobić usg wcześniej, jak widzę te wszystkie fasolki co tu wklejacie, zobacze co powie ginka, ale tu są dośc sceptyczni i nawet prywatnie nie robią co miesiąc.Ja chodze na kasę chorych znalazłam fajna gin. jak byłam w ciąży z Tomkiem, serdeczna, odpowiada na wszystkie pytania i nigdy nie powiedziała, że ma dla mnie tylko 10 minut.
Jedyny minus, że nie ma usg, ale z Tomkiem też robilam wszystkie prywatnie, bo nie wszystkie szpitale maja sprzęt do robienia 4D a takie chcieliśmy, bo mówią, że to najlepze i wykrywa większość wad. Moje badania wszystkie w normie, ale nie miałam toxo i cytomegali, więc muszę być ostrożna

Gratuluję dziewczynom które zrobiły badania, usg i wszystko jest ok. Zazdroszczę widoku fasolek:tak:

Anetka, na kremach których używałam w pierwszej ciaży ( rilastil i chicco, tego drugiego nie polecam) było napisane, że wolno używać po trzecim miesiącu to pewnie zależy od marki i składu więc czytajcie ulotki. Ale na pewno nie zaszkodzi używanie oliwki albo balsamu nawilżającego. Tutaj jest bardzo popularne masło kakaowe (shea) na rozstepy ciążowe, ale z tego co wiem to nie udowodniono że działa.

No nic zmykam spać, pozdrawiam was wszystkie, dobrej nocy dla was i waszych fasolek.

Dlugo sie zastanawialam czy zapisac sie do forum ale teraz sie ciesze. Ciagle siedze sama i juz do glowy dostaje. a teraz bede miala z kim pogadac milo:-)

wlasciwie to wstyd sie przyznac bo wpisalam sie gdzie mozna ale nie zapytalam grzecznie czy mnie przyjmiecie do swojego grona ..:-p:zawstydzona/y:

tomtom w Rzymie mieszkasz.. ach.. mi bylo dane pol roku mieszkac i w sumie chyba na zawsze bede tesknic za miastem i za wlochami za tym zyciem ktorym zyje Rzym..

tasior a jesli moglabym zapytac gdzie dokladnie mieszkasz, bo wstyd sie przyznac ale jakos nic mi nei mowi ta nazwa ktora podalas...:zawstydzona/y:

reklama
Forum spełnia "funkcję" dobrej przyjaciółki.:-) (ja sobie tak skojarzyłam po pierwszych dniach bycia na forum BB) Można się porządnie wypłakać i nikt Ci nie będzie przeszkadzał a przede wszystkim z miłą chęcią wysłucha.:-)

netgirl - Ciebie również witamy w gronie lipcówek:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry