reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

jak widać ilu lekarzy - tyle opinii.
Moja ginka na pierwszej wizycie od razu powiedziała mi żebym na razie ZAPOMNIAŁA o farbowaniu włosów - więc na razie ... zapomnę. Później może sobie zrobię właśnie naturalną farbą bo kiedyś nimi też farbowałam - tyle, że trzeba ją długo trzymać żeby był efekt no ale.. trudno - coś za coś.

A odnośnie kosmetyków powiedziała mi tylko tyle, żebym nie używała żadnych nowych kosmetyków, których do tej pory nie używałam - i tyle.

Pogoda dziś piękna była aż skusiłam się na spacer ale... kompletna bezsilność mnie dopadła i ledwo szłam.

reklama
Ja tez postanowilam poczekac do swiat z farbowaniem i kupilam juz sobie l'oreal bez amoniaku (castnig), bo slyszalam gdzies, ze to wlasnie o amoniak chodzi ...

Alicja ja też castingiem ostatnio farbuję, ale na razie się wstrzymam i zapytam co moja ginka na to.

Witajcie po weekendzie.
Ja nadal w domu na zwonieniu, zobaczymy jak to będzie. Poprawę już widać. :tak:
Za to byłam dziś na wizyciei widziałam swoją Dzidzię. Ma już ma 2,55 cm. Rączki i nózki było widać i nawet sama się ruszała:tak:. Jak to określił Pan doktor "To już taki mały człowieczek, więc czemu ma się nie ruszać." No i oczywiście łezki mi poleciały ze szczęścia... bo przecież musi być dobrze...:tak: Mam zdjęcia ale niestety nie mam w domu skanera i nie moge Wam pokazać.

A co do Waszego tematu dziś przewodniego, ja nie farbowałam włosów w ciązy, ale słyszałam, że można tymi farbami bez amoniaku.
Pozdrawiam Was, bo nie wiem, czy uda mi się jeszcze tu dziś usiąść.
A czy Wy tez się tak wzruszacie, ja się nawet wzruszyłam bajką Franklina w sobotę. :szok: Aż mi czasem głupio....

Kaśka74 super, że z maleństwem wszystko w porządku. Ty się kuruj i odpoczywaj, na ile Ci chłopcy pozwolą. Ze wzruszaniem się mam podobnie, poryczałam się ostatnio jak czytałam smutną scenę w książce;-).

Właśnie poczułam to o czym ktoś pisał, szybsze męczenie się. Wyprasowałam dwie suszarki ciuchów i padłam na kanapę zmęczona jak po biegu:szok:. Co to będzie dalej.
Zaczynam się też martwić wagą, bo wraz z odejściem mdłości wróciła chęć na słodycze:zawstydzona/y:, szczególnie czekoladę.

Wczoraj w nocy wzięłam sie za dokładne czytanie ulotek i broszur jakie dostałam od mojej giny. I trafiłam na ciekawą lekturę "NIEZŁYKŁE 9 MIESIĘCY" opracowaną przez Instytut Matki i Dziecka.... Okazuje się że faktycznie nie powinnyśmy używać kremów króre zawierają witaminę A.

cytat.... "W ciąży nie wolno używać kremów i maści z wit. A 9retinol i inne postaci tej witaminy, ale nie dotyczy to beta-karotenu). Nie jest także wskazane staosowanie kremów zawierających duże ilości kwasów owocowych i substancji zapachowych, a także wyciągów roślinnych"

Hej, u mnie dziś w pracy była poandrzejkowa nasiadówka przy cieście. Zjadłam jakieś dwa i mnie zemdliło:baffled:.

Iwon3004 wczoraj dałaś mi do myślenia i przejrzałam swoje kosmetyki. Witaminę A znalazłam tylko w mydle do rąk. Kremy do twarzy niestety musiały mieć skład na pudełkach, bo na opakowaniach nie ma:-(.

A ja mam dość pracy:-( coraz bardziej mi zmęczenie przeszkadza i nie wiem czy to może jakaś grypa czy to ciąża tak na mnie wpływa bo w pracy wogóle nie jestem wydajna cały czas jakaś taka rozkojarzona siedzę bo siedzę ale jakby mnie nie było a jak już przychodzę do domu o 15.00 to tak mnie brzuch boli i jestem taka zmęczona że kładę się i śpię przynajmniej przez pół godziny i dopiero mi przechodzi. Wy też tak macie czy tylko ja jestem taka do niczego?

Witam :-).

Ja dziś wreszcie spałam w nocy :-). W poprzednie nocki było mi strasznie duszno, co chwila otwierałam okna, przewracałam się z boku na bok. A dziś obudziłam się dopiero jak zadzwonił budzik, wyłączyłam go i jeszcze na pół godzinki przyłożyłam głowę do poduszki :-). Czy wy Tez miewałyście takie problemy ze spaniem jak ja w poprzednie nocki?

Kaśka74 - mam nadzieję, że coraz lepiej z Twoim zdrówkiem. Fajnie, że Twoje maleństwo już takie duże jest ;-). Powiedz mi, w którym tygodniu miałaś robione to USG? Zastanawiam się, ile cm będzie miała moja dzidzia w poniedziałek. To będzie druga połowa 10 tygodnia :-).

reklama
hej, też tak mam, ja od wczoraj tak sie kiepsko czuję, zmęczona, siedzę w pracy bo siedzę,ale nic mi sie nie chce, w ogóle to w głowie mi jakoś szumi, nos zatkany, mdłosci jeszcze do tego dochodzą, dziś w nocy to tez miałam czuwanie w wc, tak mnie zemdliło :-(.Aż dziwne, bo jak poprzednio byłam w ciąży to wszystko było ok, żadnych dolegliwości. Może dlatego ze mi wtedy nic nie dolegało, stało sie jak stało, a teraz BęDZIE DOBRZE , musiii być. :-) Chodź kiepsko sie czuje- MAM WIARĘ

Do góry