reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

U mnie właśnie wali piorunami z każdej strony! Łaaaaaa!!! Słychać jakby się domy waliły.

u ciebie wali piorunami a u mnie nawet jedna kropla deszcze nie spadła:-:)-:)-(
ale nie jest tak duszno jak ostatnio więc troszeczkę lżej się oddzycha :tak::tak::tak:

Gustlicek - odważna jesteś !! taka zmiana - z czarnego na blond - podziwiam:-):-):-)
ja bym się na taki krok niezdecydowała:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

życzę miłego wieczorku wszystkim mamusiom w "dwupaczku" oraz tym, które już tulą swoje maleństwa

tak właśnie pomyslałam, że najstarsze "lipcowe" dzieciątko już jutro będzie miało dwa miesiące - wszystkiego naj dla Haneczki - córeczki Milgak.
Jak ten czas leci:szok::szok::szok: Haneczka ma już 2 m-ce a niektóre z nas mają jeszcze prawie cały miesiąc oczekiwań na swoje dzieciątko - no ale mamy już lipiec więc jakoś to musi szybko zlecieć - trzeb abyć dobrej myśli :-):-):-)

reklama
ja juz małą położyłam spać, myslałam, że chociaż jeden wieczór spędzę z Wami na forum, a tu proszę... wygląda na to że sama się muszę wygonić do łóżka, nogi wywalić do góry i spróbować zasnąć... bo nawet D nie ma i nie moge go pomęczyć:baffled:
no ale cóż w takim razie spokojnej nocki lipcóweczki życzę:tak: i dobranoc;-)

Witam sie ...
Mnie niestety dopadla jaks dziwna wysypka na dekoldzie i juz dostaje szalu bo tak swedzi yhhhhhh ......Normalnie wieczor drapacza mam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A teraz jeszcze musze sie poskarzyc !! dzis jak bylam
w ZARZE byla gigantyczna kolejka. Stanelam
na koncu, ale pani przede mna powiedziala zebym poszla bez kolejki -jedyna tak
powiedziala, reszta odwracala wzrok ode mnie.....
Wiec tak zrobilam i poszlam bez kolejki. A pani w kasie do mnie - ale tam jest koniec kolejki!!!! Ja na nia takie oczy
shocked.gif
I mowie, ze kobieta w ciazy to chyba bez kolejki moze. A ona, ze nie zauwazyla ze jestem w ciazy
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
i czy ja sie spytalam innych kobiet w kolejce czy wyrazaja zgode zebym byla obsluzona po za kolejnoscia!!!! Usmiechnelam
sie tylko i powiedzialm, ze w 9msc to chyba naparwde przysluguje mi prawo nie stania w kolejce , zwlaszcza jak mam tylko jedna rzecz!!!!!!!!!!! (a kobitki za mna mialy po 10rzeczy!!! )
Normalnie otworze fundacje na rzecz kobiet w ciazy i ich praw!!!!!!!!!!!
Gdzie te prawa dla kobiet w ciazy!!! ja weim, ze mam maly brzuszek i faktycznie w dzisiejszym stroju bylo go malo widac, ale bez przesady!!!!!!!!!!!

Stopi to jak już otworzysz tą fundację to chyba będziesz miała spore wsparcie:-) Ja jestem jak najbardziej za:tak:
Gustlicek a możesz jakiegoś fryzjera polecić:confused: Bo ja też muszę coś zrobić z kłakami a ostatnio nie byłam zadowolona do końca z efektu:tak: A laska do której tutaj chodziłam i była taka sprytna już nie prowadzi zakładu:-(
BeataZ no niezłe poradniki:-)
Ja dziś byłam na pominiętych zajęciach w szkole rodzenia i położna pokazała nam takie fajne ćwiczenia.... Od razu lepiej po nich:tak:

GABIAZ - o wlasnie ja jutro poznym wieczorkiem ruszam w twoja strone :-) Do RYNU wybieram sie na regaty . Mam nadzieje, ze pogoda dopisze, a mala nie zechce wyskoczyc zbrzuszka na Mazurach :-D:-D

hej! wyprawiłam męża do pracy i nie wiem,co ze sobą zrobić.pomyślałam, że może nie tylko ja nie mogę spać...

Gustlicek! bardzo mi się podoba pomysł ze zmianą koloru włosów.fajne,odważne.ja dwa tygodnie temu byłam u fryzjera i teraz mam króciutkie włosy.przede wszystkim postawiłam na wygodę.

Gabiaz! jakie to ćwiczenia??? może jakoś opisz, chętnie bym poćwiczyła :-)

stopi 69 dałaś niezłą reklamę zarze hehe a swoją drogą niestety tak jest, ludzie nie liczą się z kobietami w ciąży, nie wszyscy, ale myślę, że większość. jakiś czas temu jakaś pani wepchnęła się przede mną w kolejce,podobno nie zauważyła mnie... no ale moja reakcja zszokowała męża,bo ja wcale nie walczyłam o swoje, nadęłam się i popłynęły mi łzy.choćby na te nastroje kobietę ciężarną powinno się traktować delikatniej.poza tym jest nam ciężko, zwłaszcza w 9 miesiącu.
w autobusie wszyscy siedzą,nikt nie ruszy dupska.ja wyglądam na dużo mniej lat niż mam,ale to ie znaczy, że młodej *wkrótce mamie nie trzeba ustąpić miejsca.moja mama mówi,że kiedyś kobiety w ciąży były bardziej uprzywilejowane,wszędzie mogły bez kolejki... inne czasy,inne obyczaje

Witajcie. Ja dziś wstałam koło szóstej bo mały mi boksował, albo główką stukał w wyjście, jakby mu się zachciało przebić wyjście na świat:-)
Dziś też na mazury jedziemy do brata w odwiedziny, tylko coś słońca nie widzę na razie, grrr
Gustlicek i jak samopoczucie w nowym kolorze? Ja miałam zawsze czarny, teraz rudawy. Wczoraj kupiłam bursztynowy brąz zobaczymy co wyjdzie, ale korci mnie żeby blondu spróbować, ale coś odwagi brak, podziwiam.
stopi, że jeszcze miała czelność tak gadać, jak się dowiedziała, że jesteś w ciąży, przecież to właśnie kasjerka powinna reagować...
Iza to powodzenia na obronie:tak:

witam się w piątkowy poranek :-):-):-)
chyba zapowiada się kolejny gorący dzionek;-);-);-)
jakoś spać w nocy dziś nie mogłam, i w sumie to moze ok 3 godzin przespałam, a resztę to tylko się wierciłam z boku na bok, a teraz to tak kręgosłup boli, że aż szkoda mówić :-:)-:)-(
a co do stania w kolejkach sklepowych i ustępowania miejsc w środkach komunikacji to muszę się zgodzić ze stopi i kaciuszka mi chyba przez całą ciążę tylko raz się zdażyło, że pan chciał mnie w kolejce do laboratorium przepuścić. Faktem jest że mi "widoczny brzuszek" tak naprawdę zaczął pojawiać się dopiero w maju więc przez pół roku spokojnie mogłam ciążę ukrywać, ale to nie zmienia faktu, że kobiety w ciąży faktycznie nie mają łatwo.

miłego dnia życzę

reklama
Do góry