reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam ;-) w ten upalny dzień ale nie tylko upalny bo i burzowy, matko dawno takiej burzy nie widzialam do tego taki grad:baffled:
a poza tym dziś mam słodki dzien jakbym mogła caly czas bym jadla nawet wyciagalam przyjaciolke na lody do mc donaldna, bo mnie az nosi,

p.s dzis odebralam wyniki matur i zdalam :-D i to nawet dobrze :-)
dziekuję wszystkim mamusią, ktore w maju trzymały za mnie kciuki, pewnie gdyby nie dzidzia bez problemu dostalabym sie na dziennie studia, ale cieszę się ze mam swoją kruszynkę pod serduchem, a studia i tak zrobię zaocznie, w tym roku nie zacznę, bo nie dam rady, ale za rok juz na pewno :tak:;-);-);-)

reklama
Adddaaa tak więc gratulacje ;)) a studia nie zając nie uciekną :D:)) dasz rade i zaczniesz za rok :)) Ale zrobiłaś mi ochote na lody z MC Donalda ... :p

Ja zrobiłam sobie kąpiel , zjadłam kolacje chociaż mi mało i teraz pije soczek i czytam gazete :))

Miłego wieczoru :)

witam ;-) w ten upalny dzień ale nie tylko upalny bo i burzowy, matko dawno takiej burzy nie widzialam do tego taki grad:baffled:
a poza tym dziś mam słodki dzien jakbym mogła caly czas bym jadla nawet wyciagalam przyjaciolke na lody do mc donaldna, bo mnie az nosi,

dziekuję wszystkim mamusią, ktore w maju trzymały za mnie kciuki, pewnie gdyby nie dzidzia bez problemu dostalabym sie na dziennie studia, ale cieszę się ze mam swoją kruszynkę pod serduchem, a studia i tak zrobię zaocznie, w tym roku nie zacznę, bo nie dam rady, ale za rok juz na pewno :tak:;-);-);-)
Adddaaa gratuluje serdecznie!:-)
Ja mam ogromna slabosc do lodow z mc.donaldsa,po prostu uwielbiam!mniam,mniam!:-)

Witam sie i ja w upalny dzionek:-)
Dzisiaj mam termin wg OM,ale niestety absolutnie nic nie wskazuje na to,zebym miala w najblizszym czasie rodzic:-(

to się tak może wydawac:-) wiem z wlasnego doswiadczenia:-) jak z Natką w ciązy siedzialam u tesciów pod krzakami to sasiad sie mnie pytal na kiedy termin, jamu mowie ze "na dzisiaj", popatrzyl sie zdziwiony, ze jakos nie wyglądam, a tego samego dnia wieczorem juz bylam na porodówce:tak:

W taki upał to się z wentylatorem trzeba zaprzyjaźnić...
Ja siedze teraz pod Warszawą a z wczorajszej ulewy to ledwo pare kropelek miałam :/

Jak będziecie w szpitalu po porodzie - chodzi mi o dzwiewuszki które się na inflancką szykuja nie dajcie się wypisać za szybko i bez wyniku bilirubiny - chyba tak się to pisze ogólnie chodzi o to od żółtaczki. Pisze o tym bo koleżanka 06.06 urodziła o 4 rano a 07.06 po 12 godzinie była już w domu żółtaczke mały jeszcze ma :/ nawet jej nie powiedzieli że ma zrobić na to badania pomimo że jak dwa dni później była na zdjęciu szwów to widzieli że mały jest żółty ale powiedzieli że samo przejdzie...

po 12 godzinach już wypisują?:szok:

,koleżanka mi mówiła ze karmiąc nie można kożystac z solarium bo można dziecko poparzyc

a w jaki sposób niby się ma dziecko poparzyć? przeciez nie wchodzisz z dzieckiem na solarium:confused:

gratulacje:tak: ja co prawda mature zdawałam już z małą "na rękach", ale jak zaliczałam wszystko będąc w ciązy to wszyscy byli w szoku, ze tak "zmądrzałam" nagle:-)

a i wlasnie bylam z D i Natką nad wodą, młoda się wyszalała, cały dzien we wodzie:tak: a ja bidok musiałam ślęczeć nad nimi i pilnować jedno i drugie, zeby im jakies glupoty do łba nie przyszły i zeby sie nie potopili:zawstydzona/y: myslałam ze na zawał padne, bo jakby sie D zaczął topić to jeszcze nic:-D ale Natka? chyba bym tam zwariowała:baffled:

KAROLA w Warszawie sa przepelnione porodowki i bardzo szybko wypisuja. Zwlaszcza z takiego szpitalu jak Inflancka, bo oni nie odsylaja pacjentek i przez to maja jescze wieksze przepelnienie. W maciupenkich salach gdzie powinny byc max 3 lozka czasem jest 5 - nie wiem jakim cudem!!! I jeszcze tam jest remont, wiec juz wogole czesc szpitala zamknieta (mam nadzieje, ze tylko do poczatku lipca)

ADDDAAA - gratulacje!!

A ogolnie jak kolezanka wspomina tam porod???
A Ty w ktorym szpitalu chcesz rodzic??

Sam poród wspomina bardzo dobrze powiedziała że położną miała super :-)
tylko potem było kiepsko z opieką.
Ja spróbuje na Żelaznej,bo rodzinka będzie miała bliżej :-) a jak nie będzie miejsc to Inflancka - tam przynajmniej wiem że mnie przyjmą...

karola615 po 12 w południe nast. dnia czyli była tam jakieś 32 godziny, a powinna przynajmniej 72... bo w drugiej dobie podobno pokazuje się żółtaczka.

reklama
Do góry