reklama
Punciak, Pieprzyk, Alma i MamusiaM witajcie serdecznie w gronie mam lipcowych
Milgak, Impresja trzymam kciuki za pomyślną wizytę. Chcemy zobaczyć fotki
Mi według tej tabelki wyszło, że Tomek powinnien być dziewczynką, a fasolka bedzie chłopcem. Mam nadzieję, że tym razem też się myli, bo chciałabym dziewczynkę.
Ciąża i poród - planowanie płci dziecka. Metody planowania płci.
To link do podobnej strony z kalendarzem chińskim, ale daje inne wyniki, więc nie wiem który jest prawdziwy
A co do przepowiedni naturalnych to nie bardzo w nie wierzę, ale z Tomkiem miałam piękną cerę i w ogóle wypiękniałam, a pierwsze tygodnie mdliło mnie na widok słodkiego. Teraz wcinam słodkie aż mi się uszy trzęsą i jeszcze przed pozytywnym testem zaczęły mi wychodzic wstrętne pryszcze i niestety nie dają mi do tej pory spokoju, więc może coś w tym jest a propos to macie jakieś sprawdzone metody na pryszcze ciążowe?
Milgak, Impresja trzymam kciuki za pomyślną wizytę. Chcemy zobaczyć fotki
Witam cieplutko Chetnie pomoge:W kolumnie z boku musisz znalezc swoj wiek a potem w poziomie miesiac, w ktorym dzidzia zostala poczeta, i wtedy lierka M(male) to chłopczyk, a F(female)-dziewczynka
ciekawe czy to napawde dziala, bo mi wyszlo "M", a moj ukochany M, powiedzial ze tak chcialby zeby pierwszy byl synek (ale przysiagl, ze dziewczynke tez bedzie kochal), a poza tym czy znacie jeszcze jakies inne "przepoweidnie" co do płci? bo ja czytalam jeszcze, ze jak kobiecie sie cera psuje to bedzie dziewczynka, a jak mama pieknieje to chlopczyk, ze jak ciagnie do slodkiego to dziewczynka(mnie odrzucilo nawet od ukochanej czekolady:-)-autosugestia, czy jak;-) ), ze jak brzuszek jest szpiczsaty to chlopczyk, a jak kraglutki to dziewczynka..(tu niestety jeszcze nie dam rady ocenic ;-) bo moj brzus malutki jeszcze taki)
a zreszta czy plec ma tu jakies znaczenie, i tak dla kazdej z nas bedzie to na pewno najslodsze, najpiekniejsze i naj, naj, naj dziecie na swiecie, poki co szanse sa tylko pol-na pol :-) wiec jak ktoras pragnie dziewczynke to ma az 50% ze sie spelni (w przypadku tych, co pragna chlopca szanse wzrastaja az do...50%)
pozdrawiam cieplutko
Mi według tej tabelki wyszło, że Tomek powinnien być dziewczynką, a fasolka bedzie chłopcem. Mam nadzieję, że tym razem też się myli, bo chciałabym dziewczynkę.
Ciąża i poród - planowanie płci dziecka. Metody planowania płci.
To link do podobnej strony z kalendarzem chińskim, ale daje inne wyniki, więc nie wiem który jest prawdziwy
A co do przepowiedni naturalnych to nie bardzo w nie wierzę, ale z Tomkiem miałam piękną cerę i w ogóle wypiękniałam, a pierwsze tygodnie mdliło mnie na widok słodkiego. Teraz wcinam słodkie aż mi się uszy trzęsą i jeszcze przed pozytywnym testem zaczęły mi wychodzic wstrętne pryszcze i niestety nie dają mi do tej pory spokoju, więc może coś w tym jest a propos to macie jakieś sprawdzone metody na pryszcze ciążowe?
Ostatnia edycja:
Mnie na wszystkie możliwe sposoby wychodzi że to będzie chłopiec. A mój M. tak bardzo chciałby mieć w końcu córcię, bo syna już ma z pierwszego małżeństwa. Ale ja zawsze mówiłam, że pierwsze moje baby to będzie chłopiec;-)
No i polecam stronkę: www.28dni.pl różne i różniste informacje tam są.....
No i polecam stronkę: www.28dni.pl różne i różniste informacje tam są.....
a propos to macie jakieś sprawdzone metody na pryszcze ciążowe?
Polecam spirytus salicylowy.... Pięknie wysusza cerę i wszystkie pryszcze i inne niepożądane bąble znikają. Moje plecy, ramiona przez ok. 2 tygodni wyglądały jak bym miała ospę.... teraz nie mam ani śladu:-)
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Tomtom nie wiem poprostu wstawiałam ale ja mam też 4.
Blaaaaaa....Byłam dziś na usg - zupełnie zapomniałam, że miałam dziś umówione bo poszłam ponadporgramowo w piątek już. No i znowu w sumie nie wiem nic do końca. To nie jest normalne. Znaczy się pęcherzyk jest, rośnie ale zarodka nie widać. Więc: albo ciąża jest bardzo młoda (kiedy powinno być widac zarodek?) albo się przestała rozwijać.
Mam już trochę tego wszystkiego dosyć szczerze mowiac.
Z Mikołajem poszłam normalnie na usg zdaje się w 10 t.c. dopiero, wszystko było jasne i przejrzyste, nie miałama nawet powodów żeby się obawiac.
A w tej od początku wszystko jakieś pochrzanione. Wszystko dlatego, że dowiedziałam sie o ciąży praktycznie w jej pierwszym tygodniu i od tego czasu ciągle badania, usg itd itp. Niepokój.
Jestem już tym zmęczona.
Dziś sobie myślę, że co będzie to będzie, niech się dzieje wola Nieba. Za tydzień mam znowu iśc na usg może już będzie coś widac. Ale ten ginekolog z piątku powiedział mi, żebym przyszła dopiero za min 2 a najlepiej 3 tygodnie to będzie pełna jasność. A tak znowu robić i się marwtić że nadal nic nie ma i czekać.
Sorry że taki humor dziś ale jak dla mnie to trochę za wiele wrażeń na dwa tygodnie :-(
Mam już trochę tego wszystkiego dosyć szczerze mowiac.
Z Mikołajem poszłam normalnie na usg zdaje się w 10 t.c. dopiero, wszystko było jasne i przejrzyste, nie miałama nawet powodów żeby się obawiac.
A w tej od początku wszystko jakieś pochrzanione. Wszystko dlatego, że dowiedziałam sie o ciąży praktycznie w jej pierwszym tygodniu i od tego czasu ciągle badania, usg itd itp. Niepokój.
Jestem już tym zmęczona.
Dziś sobie myślę, że co będzie to będzie, niech się dzieje wola Nieba. Za tydzień mam znowu iśc na usg może już będzie coś widac. Ale ten ginekolog z piątku powiedział mi, żebym przyszła dopiero za min 2 a najlepiej 3 tygodnie to będzie pełna jasność. A tak znowu robić i się marwtić że nadal nic nie ma i czekać.
Sorry że taki humor dziś ale jak dla mnie to trochę za wiele wrażeń na dwa tygodnie :-(
Impresja Wiosenna
Lipcowe mamy'09
Witam się po wizycie :-)
Widziałam moje dziecko, ma już 12 mm, jest śliczne, było ułożone główką w dół, widziałam bijące serduszko wspaniałe uczucie. Wiecie co, tak naprawdę uświadomiłam sobie, że jest we mnie ta mała istotka dopiero jak ją zobaczyłam na monitorze usg.
Pozdrawiam serdecznie
Widziałam moje dziecko, ma już 12 mm, jest śliczne, było ułożone główką w dół, widziałam bijące serduszko wspaniałe uczucie. Wiecie co, tak naprawdę uświadomiłam sobie, że jest we mnie ta mała istotka dopiero jak ją zobaczyłam na monitorze usg.
Pozdrawiam serdecznie
Gratuluję Impresja!
Widzisz jakie to życie przerwotne - w zupłenie innych nastrojach jesteśmy. Ja nie wytrzymałam właśnie i płaczę. Ja - taka mądrala co to wszystkim mówię że trzeba się trzymać.
Siedzę i łzy mi lecą. Dlaczego ktoś mi w końcu nie powie że wszystko jest dobrze. Ile to już trwa że ciągle słysze że coś jest nie tak..? Że nie wiadomo..?
Czy wiek Waszej ciąży pokrywa się z data wg ostaniej miesiączki?
Bo u mnie to wszystko wiecie same jak popieprzone.
Wg miesiaczki 8my tydzien, wg usg 5tydz i 3 dni. Wg mnie może być maksymalnie 6 z hakiem.
Sorry ale wymiekam. Nie mam już siły, za dużo wrażeń.
Idę za tydzien na to usg i niech się dzieje co ma się dziać bylebym już wiedziała na pewno.
Nie można 2 tygodnie żyć w niepewności czy ciąża się rozwija czy nie.
Nie smucę Wam już, przepraszam.
Impresja - gratulacje. Bardzo chciałabym już być na takim jak Ty etapie. Cieszę się za Ciebie W którym jesteś tygodniu? Wg miesiączki, wg usg?
Pozdrawiam.
Trzymajcie za mnie kciuki, kurcze człowiek nie może być ciagle jak skała no nie..:-(
Widzisz jakie to życie przerwotne - w zupłenie innych nastrojach jesteśmy. Ja nie wytrzymałam właśnie i płaczę. Ja - taka mądrala co to wszystkim mówię że trzeba się trzymać.
Siedzę i łzy mi lecą. Dlaczego ktoś mi w końcu nie powie że wszystko jest dobrze. Ile to już trwa że ciągle słysze że coś jest nie tak..? Że nie wiadomo..?
Czy wiek Waszej ciąży pokrywa się z data wg ostaniej miesiączki?
Bo u mnie to wszystko wiecie same jak popieprzone.
Wg miesiaczki 8my tydzien, wg usg 5tydz i 3 dni. Wg mnie może być maksymalnie 6 z hakiem.
Sorry ale wymiekam. Nie mam już siły, za dużo wrażeń.
Idę za tydzien na to usg i niech się dzieje co ma się dziać bylebym już wiedziała na pewno.
Nie można 2 tygodnie żyć w niepewności czy ciąża się rozwija czy nie.
Nie smucę Wam już, przepraszam.
Impresja - gratulacje. Bardzo chciałabym już być na takim jak Ty etapie. Cieszę się za Ciebie W którym jesteś tygodniu? Wg miesiączki, wg usg?
Pozdrawiam.
Trzymajcie za mnie kciuki, kurcze człowiek nie może być ciagle jak skała no nie..:-(
reklama
przebrnelaaaam:-)
ciezko bylo ale dalam rade:
produkcja idzie pelna para
witam wszystkie nowe lipcoweczki
a u nas to juz tak sie tloczno zrobilo;-) fajniusio;-):-)
Sam sliczny brzunio
a co do brzuszka...
dzisiaj ten kto nie wiedzial ze jestem w ciazy to juz wie
w pracy klienci sie pytaja skad taaki brzuszek i czy w ciazy jestem
a rodzinka i znajomi tylko by GO glaskali:-)
no troche mi wywalilo juz mimo ze tak wczesnie jest
ale ponoc wszystko ze mna i dzidzia jest ok, wiec sie nie martwiee:-)
no to wstawiam fotke
ciezko bylo ale dalam rade:
produkcja idzie pelna para
witam wszystkie nowe lipcoweczki
a u nas to juz tak sie tloczno zrobilo;-) fajniusio;-):-)
Sam sliczny brzunio
a co do brzuszka...
dzisiaj ten kto nie wiedzial ze jestem w ciazy to juz wie
w pracy klienci sie pytaja skad taaki brzuszek i czy w ciazy jestem
a rodzinka i znajomi tylko by GO glaskali:-)
no troche mi wywalilo juz mimo ze tak wczesnie jest
ale ponoc wszystko ze mna i dzidzia jest ok, wiec sie nie martwiee:-)
no to wstawiam fotke
Załączniki