reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

witam mamusie;)
mi sie od początku ciągle spać chce:-( i taka jestem zmęczona ciągle że miałam do tej pory energię tylko was podczytywać i trzymać kciuki za mamusiesynusia:tak: jak się ciesze że wszystko ok!
energia mi trochę powraca powoli i juz nawet w pracy nie przysypiam w każdej wolnej chwili;) poza tym innych dolegliwości brak, nie mam mdłosci - ale to chyba tylko dlatego że naprawdę jestem tak zmęczona, że jakbym miała wymiotowac to nie dałabym rady do kibelką biegać;) dziś wyspałam się po południu, zjadłam kolację stanowczo za późno, teraz już 23 na zegarze, a rano będę musiała się wygrzebać wcześnie z łóżka bo muszę sie stawić w laboratorium z własną krwią i innymi płynami;-)
buuu ciekawe czy się zwlekę z wyrka i czy to jedzenie grubo po 21 nie zakłóci wyniku badania;( ale dzidziuś głośno się jeść dopominał i nie mogłam mu tego odmówić;)
a teraz już ide wreszcie spać:laugh2:
pozdrawiam wszystkie brzusie:-D

reklama
Maggie2412 to widze, ze w Finlandii podobnie jak w Kanadzie jesli chodzi o ciaze. :-) A z pogoda zimowa to jest tak, ze jest mrozno, ale najczesciej slonecznie. Tak, ja tez potrafie sie rozrzewnic nawet gdy sluchamy z Maxem piosenek dziecinnych z moich najmlodszych lat... :tak:
Mamusiasynusia z tym spankiem na poczatku ciazy tak jest. To moze potrwac... Ja w ciazy z Maxem generalnie o dwie godziny wczesniej kladlam sie spac codziennie. Wlasciwie padalam, bo w pracy nie bylo mowy o drzemce :no:. Wrecz przeciwnie, mialam duzo stresujacej roboty. Na szczescie nie bylo zadnych naprawde powaznych komplikacji, trzy razy mialam zapalenie pecherza (tez w czasie porodu). Musialam brac antybiotyki, mialam zwolnienia, ale tylko takie na tydzien.
Ewa-Krystyna jeszcze musze sie dokladniej dowiedziec jak i co z poloznymi tutaj. Kolezanka powiedziala mi, ze poloznej sie nie wybiera, wysylaja jakas z urzedu. Ale moze sa jakies prywatne instytucje z poloznymi... Ja taka mialam w Niemczech. Ale ona tez nie byla przy porodzie.
U mnie z tymi badaniami to jednak bedzie troszke inaczej. A to z tego powodu, ze musze kontrolowac poziom hormonow. :-(
Tydzien temu w sobote troche sie przestraszylam, bo w ogole nie czulam sie jakbym byla w ciazy. Nie mialam zadnych objawow, ale i zadnych plamien, ani bolu. Mimo to pojechalismy do szpitala, zeby sprawdzic czy wszystko ok. Nie chcieli mi zrobic usg, tylko po 5 godz. czekania pobrali krew na badanie beta hcg. W poniedz. kazali mi powtorzyc badanie.
No i wyszlo cos dziwnego :baffled:: wynik z poniedz. jest nizszy niz dwa dni wczesniej. To zaniepokoilo mnie i moja lekarke rodzinna, ktora juz na srode zlecila usg. Na usg wyszlo, ze wszystko ok, wiec znow musze zrobic cztery badania krwi, zeby sprawdzic ten hormon... Martwilam sie bardzo, juz widzialam czarne scenariusze, ale na tym usg zobaczylam bijace serduszko i sie uspokoilam. Nie wiem, co sie dzieje z tymi moimi hormonami. a moze laboratorium cos pokrecilo? Dowiem sie za tydzien po wszystkich badaniach. No i nastepne usg mam za trzy tyg. Teraz czuje sie ok, brzuszek troche ciagnie, wiec rosnie... mysle, ze wszystko bedzie ok.
kamu, Izabelka - wlasnie ja tez cisnienia nie mierzylam
oliwka_a ja tez jutro ide na krew. A czemu musisz tak rano leciec? Masz byc na czczo, czy jakis inny powod? Ja pojade po poludniowej drzemce Maxa.
To do jutra mamusie!

Izabelka właśnie moje ciśnienie jest raczej ok,ona mi go nie mierzyła,mam to robić sama.Jak czytam wasze objawy to mam wrażenie jak bym w ciąży nie była.
Jedyne co to ten brzuch od czasu do czasu mnie "ciagnie" ale od początku ani razu nie miałam mdłości,zgagi,wymiotów czy senności.

Kamu na prawde powinnas sie cieszyc ;-):-)
ja dopiero na 11 ide do pracy a juz padam, syn wstal o 6 i tylko MAMA wiec ja najchetniej poszlabym juz spac ech
a dzisiaj do 21 w pracy
milego dnia

hej
CZy wiecie co u heksy słychać...? pisała o tych wynikach wzw b, a potem nie odzywala sie od 30 :-( Mam nadzieje, ze u niej wszystko ok. ale boje sie ze jednak cos nie tak

Dziewczyny czy wam też kazał gin mierzyć ciśnienie?Mnie moja gin kazłą założyć zeszyt i mierzyć ciśnienie 3xdziennie potem mierzyć w tym czasie w którym to ciśnienie jest najniższe albo najwyższe,już nie pamiętam.Do wizyty będę mierzyć 3x dziennie.20 i tak idę na kolejną wizytę.

Kamu, przy pierwszej ciąży, jak i teraz przy każdej wizycie ginka mierzyła mi ciśnienie. W pierszej ciąży, pod koniec wzrosło mi i też mi zalecała codziennie - ale raz - mierzyć o stałej porze i zapisywać:tak:

ja tez jutro ide na krew. A czemu musisz tak rano leciec? Masz byc na czczo, czy jakis inny powod? Ja pojade po poludniowej drzemce Maxa.

a no właśnie dlatego ze lekarz kazał na czczo;) no nic, przeżyłam, wstałam rano, pospałam po przyjściu i zaraz do pracki ;0

pytanko mam do doświadczonych mamuś: często wam kazali latać z krwią na czczo na badania w czasie ciąży? w kolejce do pobrania krwi stały ze mną panie z pokaźnymi brzuszkami, aż dziw że nie ma dla nich pierwszeństwa tylko czekac muszą;( nie wiem czy były akurat na czczo, ale mnie tak ssało że zaraz po wyjściu na jedzenie się rzuciałam;)

Witacie
Oliwka_a ja też dziś na badaniach rano była, też na czczo.I w pierwszej ciąży badanie czyli morfologię i mocz, robiłam raz w miesiącu, a morfologie to się raczej na czczo robi :tak:.Oprócz tego można mieć badanie na cukier, nie pamiętam czy co miesiąc, ae chyba tak, i to na pewno bez jedzonka :-)

Hej!

Morfologie robi sie na czczo. I niestety jesli lekarz zaleci to co miesiac. Mi teraz zalecil tylko mocz. Ale morfo zrobie zeby wiedziec jak wyglada hemoglobina.... Bo wole kontrolowac niz wpasc w anemie.

reklama
Z tego co ja się orientuję, to sama morfologia zalecana jest na czczo, ale nie musi być. Oczywiście badanie poziomu cukru, na czczo.:tak:
Miałam kiedyś "listę" badań, na które trzeba o głodzie a na niektóre nie, ale ... gdzieś zapodziałam. Jak znajdę, to wkleje.

Zawsze można drożdżówę schować do torebki i po badaniu wcinać:-)

Do góry