reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Kamu, oczywiście że trzymam!

Dziewczyny, moze popatrzycie na moje suwaczki? Roznica miedzy dziecmi: 1 roki 10 miesiecy, 2 lata i 10 dni, a teraz szykuje mi się 1 rok i 10 miesiecy a nawet może 1 rok i 9, 5 miesiaca. Pierwszy rok jest ciężki, to nie bułka z masłem, ale potem to już tylko lżej. ALe widzicie cały czas decydjemy się na małą różnicę. Z tym, że wg naszych planów to już ostatnie dzieciątko........

A jesli chodzi o pomoc to nie mam nikogo. Muszę sobie radzić.

reklama
Czesc dziewczyny!

Nie bylo mnie tu przez pare dni- praca, a po pracy nic mi sie nie chce. Jednak codziennie was podczytuje.
W poniedzialek mialam plamienie, a wlasciwie wygladalo to jak normalny okres:szok:, zadzwonilam do lekarza i powiedzial, ze powinnam zrobic USG! USG mialam dzisiaj, wszystko w porzadku, zobaczylam moja fasolke i jej serducho, ktoro bilo jak szalone;-);-);-)wiec wszystko w porzadku. Moja ciaza tez okazala sie mlodsza bo 8 tygodni i 5 dni ale kobieta powiedziala, ze zawsze trzeba liczyc +/- 5 dni.

Byłam na wizycie ,trochę poknociłam z tą moją miesiączka bo nie zapisałam i nie wiem którego dokładnie miałam ostatnio.No Ale termin wyszedł mi jednak na 23.07 wyszło że tydzień ciąży 7, a ja myślałam że 9 tak mi wychodziło z babyboom.
Najważniejsze że serduszko bije,chociaż fasolka wydaje mi się bardzo mała bo ma tylko 8,5 mm.Następna wizyta za 2 tygodnie.
Karta ciąży już założona,teraz muszę wybrać się do stomatologa,bo kilka zębów mam do leczenia a musi być to zrobione.

witajce Dziewczynki!! Dawno Tu Nie Zagladalam A Tu Tyle Nowych Mamus Wszystkim Wam Gratuluje!!! Bylam Dzisiaj U Lekarza I Wszystko Dobrze Nie Moge Uwierzyc Ze To Juz 11 Tyd Jak Ten Czas Szybko Zlecial:-):-) Nie Mam Zadnych Zachcianek A Wrecz Odpycha Mnie Od Jedzenia:-( Jak Narazie Mam Minus 3 Kilo Od Ostatniej Wizyty Miesiac Temu ,a Jedyne Dolegliowosci To Minimalne Mdlosci Ale Bez Wymiotow I Straszny Bol Brzusia I Zoladka!! Zmuszam Sie Do Jedzenia Ale Robie To Tylko Ze Wzgledu Na Moja Dzidzie!! Macie Juz Wybrane Imionka Dla Fasolek??

No i nareszcie!!!!!!!!! GRATULACJE MAMUSIASYNUSIA!!!!!!!!!!!! Wiedzialam ze to nie moze sie skonczyc inaczej jak tylko tym ze w lipcu bedziesz lezec i cierpiec tak jak my :-)

A tak wogole to chce sie pochwalic :-D dzisiaj bylam na usg i ................ widzialam bijace serduszko, buzke i jak dzidzia ruszala raczkami! Powiem Wam tylko jedno: to niesamowite bylo! mega niesamowite uczucie. Mojego ukochanego tak zaskoczylo ze zmusil gin do wydrukowania jeszcze jednej fotki i zwinal ja od razu do portfela zeby sie chwalic. Moja dzidzia ma 3 cm. i niezle szaleje w brzuchu.

Witajcie dziewczyny! Dziekuje za cieple przyjecie. To fajnie, ze nas tu tak duzo. Bedzie masa emocji! Dzisiaj pozno siadam przy kompie, bo caly dzien zalatwialismy urzedowe sprawy i musialam zrobic badanie krwi. Ale juz jestem i tez sie Wam przyznam, ze tak jak ty Roni21 boje sie jak sobie poradze z dwojeczka.:-( Tez jestem tu sama z mezem i Maxem, bez najblizszej rodziny, na ktora nie mam co liczyc - podobnie jak u ciebie renek. I wiesz renek, ja tez wczoraj wieczorem pomyslalam o tym, co ty i spytalam mojego Huberta kto bedzie z Maxem jak pojde rodzic? Fakt, poznalismy tu w ciagu tego roku sporo znajomych, ale Max jest praktycznie non stop ze mna/z nami/z tata. A ze tata chce ze mna rodzic, to musimy kogos poprosic o pomoc. Moi rodzice maja w planie przylot, ale juz po narodzinach, zeby zostac ze dwa tyg. i troche pomoc w domu. Tak czy siak, czasem wpadam w panike...:szok: Tak naprawde myslalam, ze za roczek zaczniemy sie starac o nastepna dzidzie, jak maly bedzie bardziej samodzielny, a tu zadne staranka nie byly potrzebne! Najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa, to jakos pojdzie. Musimy sobie dac rade, nie? Joas ty przeszlas z nas najwiecej. Sama wychowujesz szczesliwa trojeczke i czekasz na malutka czworeczke. Jak mowisz, ze bedzie dobrze, to ci wierze!:-) Tylko te odleglosci... Ewa-Krystyna, wiesz o czym mowie :-) Toronto jest nawet dwie godzinki samolotem blizej Europy niz Calgary :-) No, ale sluzba zdrowia w Ontario dziala podobnie jak tu, w Albercie, wiec mozemy sobie ponarzekac do woli! Dlugo juz jestes w Kanadzie? Jesli przeoczylam jakis post w ktorym o tym pisalas, to sorry, ale musze jeszcze nadrobic zaleglosci na forum. Pozdrawiam wszystkie mamusie, zycze spokojnego weekendu i dobrego samopoczucia!

Witam:)
Ja też mam już ze 3 kg ale na +. Mi mdłości powoli przechodzą. Nie muszę już wstawać w nocy aby zjeść (wstyd się przyznać ale tak było) Nadal mam jazdę na mięso i jak nie zjem to mam duże ssanie. Ja na usg idę 17.12. i oczywiście nie moge się doczekać.
Już kupiłam spodnie ciążowe i przynajmniej nic mnie nie gniecie.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
:-)

Witam wszystkie lipcoweczki:-)

U mnie juz prawie 10.00 i prawie ciemno, deszcz...ale pogoda!
Zauwazylam, ze watek dotyczacy objawow nie jest juz chyba tak czesto uczeszczany- czyli swiadczy to o tym, iz nasze dolegliwosci ustaja.

Camela80- marze o dziewczynce wiec mam juz dla niej imie- Zara:tak:.

reklama
ja też marzę o dziewczynce i mam nadzieje ze bedzie to wlasnie dziewuszka a bedzie sie zwala Zuzia :-)
A ja jak na razie mam 1kg na +
Zobaczymy jak dalej bedzie :-)

Do góry