reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

Renek ja miałam podobne objawy do ciebie ale potem dopadło mnie zapalenie zatok,rób sobie inhalacje z jakiś olejków miętowych,może amol tam u was jest dostępny.Mnie kazała robić oilolbas i naprawde mi pomogło.Kazała mi też pić wapno

d4de37b931.png

reklama
Renek - co do przesunięcia terminu bo dziecko jest wieksze, to moja znajoma ma teraz taką sytuacje, ze pierwszy termin miała na 16 stycznia, potem lekarz stwierdził że dziecko jest duże i przesunął jej termin na 6 stycznia i wyobraź sobie, ze do tej pory nie urodziła:szok::szok::szok: jeździ codzień na ktg i nic.....te terminy to czasem jedna wielka bzdura....
Co do tematu o który wczoraj się pytałam ( czyli macierzynski przed porodem ) - dowiedziałam się w swoich kadrach, że nie mogą mi zacząć liczyć macierzyńskiego przed faktycznym terminem jesli będę miała zwolnienie, natomiast teraz podobno lekarze nie chcą wystawiać zwol. na 2 tyg przed terminem!!!! Nie rozumiem co znaczy, że nie chcą??!!! to jakaś bzdura:wściekła/y::wściekła/y: No ale poradziła, zeby w takim razie iść do zwykłego internisty i on wystawi takie zwolnienie i będzie po sprawie. Trochę się uspokoiłam.....

Pabla lekarze są różni niestety, z regóły wystawiają zwolnienie do przewidywanego terminu porodu, przynajmniej ja miałam tak wystawione :tak:

Sylcia, no właśnie, lekarze są różni, to prawda....dobrze, że mam znajomego internistę, wprawdzie w rodzinnych stronach 80 km od warszawy, ale jak mi tu nie dadzą to specjalnie pojadę tam i wezmę od niego zwol. Ale mam nadzieję, że jak moja lekarka zobaczy, ze na dalszych usg wciąż będzie ciąża znacznie młodsza niz to co ona mi wyznacza z ostatniej @ to wyznaczy mi nowy termin porodu, chyba tak można, nie??? Dobra kończę już o tym, bo się nie potrzebnie nakręcam i tylko się denerwuje na zapas:-:)-(
Renek - nie ma za co dziękować, jak to Sylcia napisała po to tu jesteśmy wszystkie:-):-):-)

Pabla do końcówki ciązy jeszcze trochę czasu, na razie nie denerwuj się bo szkoda i Ciebie i maleństwa, a wszystko na pewno się ułoży i będzie dobrze :tak::-)

Mój ginek powedział, że wystawi mi do końca ciąży L4, ale teraz po tym co pisałyście to zastanawiam się do kiedy w takim razie. Hymmm poczekamy, zobaczymy.

reklama
Witamy kolejną lipcóweczkę, fajnie że do nas dołączyłaś.
Wczoraj się ważyłam i wreszcie jakiś kg na plusie.W czwartek idziemy do lekarza ciekwe ile nasz szkrab urósł przez te 3 tygodnie od ostatniego usg.
d4de37b931.png

Do góry