reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

mamaAli gratulacje!!!

Post ja tak zachwalalam te herbatki Hipp Natal,bo naprawde cycki pelne co 3 godz i maly sie fajnie najada,wiec moze faktycznie te herbatki dzialaja i cos pomagaja.Wlasnie mi mama przywiozla jeszcze 3 op,ale jak zobaczylam cene 17zl to wymieklam,zwlaszcza,ze wydajne nie sa.Wczesniej mi znajoma kupila i wydawalo mi sie ,ze mowila ,ze 12 zl kosztuja anie 17:szok: Co do smaku to mi akurat odpowiada,bo ja ogolnie ziolka lubie,a to jest jeszcze jakby trochu slodkie.
Moje sutki juz sa zagojone w pelni:-) Uzywalam Linomag i tez nie trzeba bylo go zmywac.Ogolnie dobra jest lanolina i nie trzeba myc przed karmieniem.Ten Pule Lan co piszecie to przypuszczam wlasnie lanolina,ale Linomag chyba tanszy byl.

reklama
Hej Laseczki wróciłam do domu, ale nie wiem kiedy pipiszę coś więcej bo jest ze mną kiepsko, źle wszystko znoszę, może kiedyś jak będzie lepiej opiszę Wam., i wkleję zdjęcie córci. Moja córcia ma na imię Wiktoria i jest słodka , na razie to tyle. Dzięki za gratulacje, ja również gratuluję wszystkim rozpakowanym. Postaram się odezwać jak najszybciej. :tak:

Kasia, mamabartka, Kate dzięki za pocieszenie i wsparcie. Straszny tchórz ze mnie, i od razu rażniej jak ktos napisze, że sie DA :-D
Ptaszyna, dorka ładnie musi waszym dzidziakom wasze mleczko smakować skoro z nich takie ssawki. hehe
Agnieszka jeeej ja teżchce juz werandowania i spacerki. Będe musiała walczyć z samą sobą, żeby młodego w świat razaz po przyjeżdzie nie powieźć

Ciekawe jak tam ewelinka. Kcrym też podejrzewam, że opuściłą grono 2pac-ów.

Piszcie, piszcie mamusie nasze, już kilka rzeczy do torby dorzuciłam :-D
.
Zakupiłam jednak piłeczkę w sklepie z zabawkami ( syn już ją przejął) za 22 zł.
W sportowym pani mi krzyknęła 70 zł za prawie taką samą :szok:
I teraz pytańko. Wy dziewczyny naprawde na niej podskakiwałyśccie? Tak w góre i w dół? Mi coś nie idzie, może to kwestja braku dywanu ::baffled:Po kilku skokach mało nie padne.:zawstydzona/y: Trenuje raczej takie pogibywania. Może to być?

Hehe widze, że mamusie wruciły na watek ogólny :-)
Co do brodawek. Przy Pysiu nie miałam większych problemów, smarowałam tylko mleczkiem. No trochę się powkurzaliśmy się zanim się uwypukliły bo ciężko mu było chwycić.
Może pomogła rada cioci, przed porodem hartowałam sutki szorstkim ręcznikiem.
Teraz licze na to samo i nic nie kupowałam w sómie :zawstydzona/y: ale ten aftin to m. w razie czego na karteczce zapisze.

Aha, polecam na laktacje herbatkę z liści afrykańskiego krzewu Honeybush (sypana z herbaciarni, ekspresowe są bleee). Jest pyszna zwłaszcza z miodzikiem, b. zdrowa, kupe makro i mikroelementów i świetnie wpływa na mleczko.

Ale się rozpisałam.
To dlatego że po wybitne wkurzonym przedpołudniu, wrócił mi humorek.

Ja też piję te herbatki hipp bo ogólnie to piersi mam praktycznie cały czas miękkie i mały by leżał przy nich i leżał od wczoraj,dopiero jak mocniej ścisnę to mleko leci.Mam nadzieje że coś pomogą teraz już od półtorej godziny śpi,wreszcie mam chwilkę dla siebie.Ja na szczęście brodawek nie mam pogryzionych.Mój mąż kupił takie małe opakowanie za 9 zł.

MamaAli serdeczne gratulację fajna darta 23 i o 23 godz się urodził:-)

gratuluje nowym mamusiom.
to i ja musze sobie kupic to hipp natal....jutro skocze do apteki.
u nas znów burza nadciaga...

Hehe tak się rozpisałam w poprzednim poście, że mamaAli zdążyła urodzić a sylcia do domku wrócić.

MamaAli gratulacje, fakt data fajna i już lewek :p

sylcia super, że jesteście w domku, teraz dojdziecie szybciutko do siebie i będzie pięknie :)

Ah zapomniałam napisać, że Honeybush działa pośrednio na kolki. Pysiu ich praktycznie nie miał.

Ostatnia edycja:
mamaAli Gratuluje!!!

ja mam czasami tak pelne piersi, ze maly nie moze brodawki chwycic, bo sa tak twarde. nic dziwnego ze nie moze oproznic ich do konca:dry:

a ja mam dylemat jak malego jutro ubrac- my na ramiaczka a maly? dlugi czy krotki rekaw? z Natą nie mialam takich problemow bo byla styczniowa:-(

z ważnych rzeczy polecam koło ratunkowe takie dmuchane dla dzieci :-p naprawde jest świetne tak na drugi, trzeci dzień do siedzenia!! Szczególnie po nacięciu...

Oprócz tego kubek, sztućce, wode do picia... to chyba najważniejsze rzeczy :-)

mamaAli ogromniaste gratulacje!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
.
Zakupiłam jednak piłeczkę w sklepie z zabawkami ( syn już ją przejął) za 22 zł.
W sportowym pani mi krzyknęła 70 zł za prawie taką samą :szok:
I teraz pytańko. Wy dziewczyny naprawde na niej podskakiwałyśccie? Tak w góre i w dół? Mi coś nie idzie, może to kwestja braku dywanu ::baffled:Po kilku skokach mało nie padne.:zawstydzona/y: Trenuje raczej takie pogibywania. Może to być?

Haszi, Kamu i inne dziewczyny pisały że na piłce to raczej takie kręcenie biodrami jak z hula-hop.... o podskakiwaniu chyba nic nie pisały ...chyba.

Sylcia, w domku raz dwa wrócisz do siebie. Trzymaj się dzielnie :)

Julia, o tak! Kółko dmuchane już siedzi w torbie. Teraz sobie przypomniałam co znaczy usiąść na szpitalnym plastikowym krzesełku :/

{agnieszka} ja myślę że jak bedzie naprawdę ciepło to spokojnie możesz małemu włożyć bodziaka z krótkim rękawkiem i śpioszki. Do torby sobie spakuj jakis kaftanik z długim i czapusię- zawsze można założyć gdyby się ochłodziło.

Ostatnia edycja:
Do góry