reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

A wiec i jestem... jak juz pisalam Roni, ktora Was zreszta poinformowala (za co Ci dziekuje Kochana Roni :-)) niestety cala ta akcja to falszywy alarm:wściekła/y: szkoda bo troszke sie nastawialam ze juz dzis bede miala Toske przy sobie, ale z drugiej str jakos wiedzialam ze to nie TO.
KTG zrobione- czynnosci skurczowej jakiejkolwiek brak, to co ze mnie wyplywalo to nie wody:no: jak to okreslil lekarz, albo czop sie rozwodnil albo po prostu zwyczajnie pecherz moczowy nie trzyma napiecia i popuszczam w gaciory jak starsza pani:baffled: pecherz plodowy szczelnie zamkniety, znajduje sie za glowka Malutkiej- tak swoja droga troszku bolalo to badanie, dzieki ktoremu mogl to stwierdzic:baffled: jedyne co pocieszajace to to ze szyjka jest ladnie przygotowana :-) po badaniu wyjal palucha calego we krwi, twierdzac ze to norma:confused:
Dziewczyny nie znam sie na anatomii szyjki macicy , ale moze ktoras z Was- bardziej doswiadczona- bedzie wiedziala co to oznacza:
czesc pochwowa skrocona dl. 1,5 cm, ujscie zewn. 1 palec, wewnterzne 1,5-2 palce...
Bede wdzieczna za weszzlkie info, bo dla mnie to czarna magia :-)
ja juz chyba sie dzis nie pojawie, po tym calym badaniu tak mnie sciaga w krzyzu ze ledwo siedze (generlanie ciezkon mi miejsce znalezc )
Do juterka :-)
trzymam kciuki za te co sie rozpakowuja ;-) i za te ktore jeszcze w 2paku, moze sie dzis cos ruszy :-)

reklama
a tam kochana, obiecalam to sie staram ;-) z reszta to nic wielkiego
Andziaa to znaczy tak naprawde ze masz 2 cm rozwarcia, bo wlasnie to wewnetrzne rozwarcie najbardziej sie liczy przy porodzie, z zwenetrznym mozna chodzic i pare mc
wiec juz za chwileczke za momencik...

Andziaa ten lekarz tak dokładnie Cię zbadał, że wcale się nie zdziwię jak wrócisz w nocy na porodówkę;-) moja koleżanka tak miała:-) niby skurczy nie było, rozwarcie małe a jak ją zbadał to krew się pokazała (bo pewnie ruszył czop), wróciła do domu bo jak nic się nie działo to po co miała tam siedzieć, a w nocy z powrotem do szpitala z 8 cm rozwarciem:szok: ledwo zdążyli:-D po 40 min było po wszystkim:-D:-D:-D życzę Ci takiej opcji z całego serca;-)

tez mysle ze badanie cos ruszy
a tak na marginesie
wiedzialyscie ze jest cos takiego jak kryzys 7 cm?
powiedziala mi o tym dziewczyna z sali, i teraz o tym czytam
normalnie niesamowite jak to sobie natura wymyslila :tak:

Kate No przydalby sie taki obrot sprawy ;-) on stwierdzil ze ta krwia sie nie martwic, bo to efekt naurszenie delikatnych naczyn wlosowatych:baffled:hmm...zobaczymy, tak czy inaczej krzyz mnie boli, krew juz nie leci ( ale chwila leciala), emocje juz opadly ;-) badanie bylo fee :-)
Roni wewnetrzne wazniejsze > no to skoro mam na 1,5-2 palce to wydaje mi sie ze jest to razy 2, bo jeden palec to 2cm (tak nas uczono na szkole rodzenia) a wiec u mnie jest na 3-4 cm , a zewnetrzne na 2 cm :-)

Roni słyszałam o tym kryzysie 7 cm:-) tylko u mnie kryzys zacznie się pewnie od 2 cm;-):-D na razie kameralnie jest 1 cm, więc jak coś się zwiększy to panika na mur beton:szok::-)

reklama
Do góry