reklama
cisowianka20
Zaangażowana w BB
Moja babcia mi pomaga przy małych. Jakoś idzie powolutku. Na początku bałam się, ze złamie im rączkę lub nóżkę przy zakładaniu ciuszków i zdejmowaniu.
Teraz jest już ok.
W Trójmieście jest strasznie ciepło. Dziewczynki spocone i nie wiem jak je ubierać.
Wczoraj byli teściowe(nie doszli) odwiedzić małe. Przynieśli kwiatki i zabawki, ciuszki oraz pampersy dla małych. Jestem szczęśliwa, ze się interesują.
Ile czasu mieliście okres po porodzie?? Czy jajniki Was bolały?? Jak długo boli brzuch na dole po CC??
Teraz jest już ok.
W Trójmieście jest strasznie ciepło. Dziewczynki spocone i nie wiem jak je ubierać.
Wczoraj byli teściowe(nie doszli) odwiedzić małe. Przynieśli kwiatki i zabawki, ciuszki oraz pampersy dla małych. Jestem szczęśliwa, ze się interesują.
Ile czasu mieliście okres po porodzie?? Czy jajniki Was bolały?? Jak długo boli brzuch na dole po CC??
mamaAli1
Zaciekawiona BB
cisowianka, to dobrze że dziadkowie odwiedzają maleństwa i poczuwają się do pomocy.:-) Ja po porodzie ali miałam krwawienia 4 tyg. ale przy cc jest inaczej także nie wiem ile to może potrwać w twoim przypadku, zresztą każda z nas jest inna i inaczej to przechodzi.
cisowianka20
Zaangażowana w BB
Małe mnie dzisiaj zaskoczyły, że w ogóle się nie obudziły w nocy. zadziwiają mnie.
Nie wiem czy to dobrze. Miały narobione w pieluchę a wogóle im to nie przeszkadzało.
Natalkę tylko butelką bo ma inne mleczko. Gosia tylko piersią.
Nie wiem czy to dobrze. Miały narobione w pieluchę a wogóle im to nie przeszkadzało.
Natalkę tylko butelką bo ma inne mleczko. Gosia tylko piersią.
Surviv ja mam tak samo jak Ty. Jak blizej 15-tego tym bardzej sie denerwuje. Tez zastanawiam sie jak to bedzie ztym znieczuleniem. Niby nic nie czujesz jak cie rozcinaja ale jestes swiadoma. Ja mialam jeden zabieg w znieczuleniu ogolnym(laparoskopie, mialam kamienie na woreczku zolciowym) ale zasnelam w lozku na sali i tam sie obudzilam. A teraz tak nie bedzie. Ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i za Ciebie i za wszystkie dziewczyny rodzace sn i przez cc trzymam kciuki.
cisowianka20
Zaangażowana w BB
Moja babcia kupiła dla Natalki "Bebilon Ha". Zobaczymy jak zareaguje na to mleko.
survivor26
Mamy lipcowe'08
Renia: ciąć chyba można nawet jak dziecko wysoko, bo moje kompletnie nie przyszykowane do porodu, kanał to widzi z daleka i wcale się tam nie wybiera.......będzie mieć niespodzianeczkę, jak znienacka ją za 3 dni wyjmą (a ja, jak się okaże, że jest dorodnym chłopakiem...):-) Co do znieczulenia to jednak liczę na to, że jakby nie zadziałało to mnie na żywca nie zetną - w końcu mamy XXI wiek;-)
Dorka: ja sobie różne głupie zajęcia wymyślam, poza tym mama dzielnie codziennie przyjeżdża i ze mną siedzi: owszem wkurza mnie czasem, ale to tym lepiej, bo tym bardziej o poniedziałku nie myślę Jutro jedziemy na chrzciny no a w niedzielę, to już niestety mąż będzie musiał ze mną samodzielnie wytrzymać - podejrzewam, że zapadnie w całodniowy sen, żeby nie musieć ze mną obcować
U nas upał się fest rozkręcił - 32 stopnie, alezapowiadają burzei oby rzeczywiście były....
No i ciekawe jak tam Liwus, chyba rzeczywiście ukradkiem urodziła;-)
Dorka: ja sobie różne głupie zajęcia wymyślam, poza tym mama dzielnie codziennie przyjeżdża i ze mną siedzi: owszem wkurza mnie czasem, ale to tym lepiej, bo tym bardziej o poniedziałku nie myślę Jutro jedziemy na chrzciny no a w niedzielę, to już niestety mąż będzie musiał ze mną samodzielnie wytrzymać - podejrzewam, że zapadnie w całodniowy sen, żeby nie musieć ze mną obcować
U nas upał się fest rozkręcił - 32 stopnie, alezapowiadają burzei oby rzeczywiście były....
No i ciekawe jak tam Liwus, chyba rzeczywiście ukradkiem urodziła;-)
{agnieszka}
styczniówka'06 lipiec'08
witam!
przyznaje sie ,ze posty przelcialam tylko po łepkach ale
Madzia gratki wielkie
a ja siedze sobie w szpitalu właśnie- położyli mnie na oddział żeby zrobić kTG, przy okazji poniewaz maly ma za wysokie tetno jutro zrobia mi usg z przeplywami. i zobaczymy. szyjka rozwarcie na ponad 2 palce krociutka mieciutka glowka niziutko, ale rodzic jeszcze nie zamierzam.;-)
przyznaje sie ,ze posty przelcialam tylko po łepkach ale
Madzia gratki wielkie
a ja siedze sobie w szpitalu właśnie- położyli mnie na oddział żeby zrobić kTG, przy okazji poniewaz maly ma za wysokie tetno jutro zrobia mi usg z przeplywami. i zobaczymy. szyjka rozwarcie na ponad 2 palce krociutka mieciutka glowka niziutko, ale rodzic jeszcze nie zamierzam.;-)
reklama
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
cisowianka20 Ha to dla alergików to malutkiej cos dolega mocno?? Swietnie ze niedoszli pomagaja i sie interesują no i fajnie ze masz babcie i nie jestes sama choc na pewno obie ciezko.Przy pierwszej cc brzuch bolał ok 2-3tyg a odretwiały był ok 2m-cy krwawienie po 3 tyg ustąpilo całkowicie a wieksze mialam tylko tydzien przez drugi tylko plamienia, ja słabe krwawienia bo zadnych pieluch nie potrzebowalam mi zwylkle cienkie podpaski starczały. przy drugim cc brzuch przestal bolec po tygodniu po 2 juz nie byl odretwiały z krwawieniami podobnie skonczyłam plamic w zeszłym tyg.
no i jakk dla mnie to swietnie jak dzieciaczki przesypiaja noc pilnuj tylko 6do 7 posiłków na dobe aby miały.
no i jakk dla mnie to swietnie jak dzieciaczki przesypiaja noc pilnuj tylko 6do 7 posiłków na dobe aby miały.