reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

reklama
ja mialam fajnie po cc wiecie kiedy zjadlam??
w poniedziaslek jak zjadlam kolacje o 18 to w srode zupe na obiad dostalam; ale w sumie moga byc komplikacje, albo wymioty,wiec wolalam nie ryzykowac
co do balaganu- to zapraszam do siebie :-) ciekawe kiedy mi sie zachce znowu sprzatac ;-)

i jak się melduję dwa w jednym:-):-):-):-):-):-)
Pobyt w szpitalu prawie cały dzień:eek::eek::eek::eek:
zostałam przyjęta przebadana i wypisana.
Miałam KTG; leżałam na lewym boku ponad godzinę bo cos źle wychodziło
Potem OCT (to takie KTG z podawaniem oksytocyny w małych dawkach i obserwowanie skurczy po tym). No więc było to kolejne leżenie tym razem uparłam się żeby zmienić bok na prawy i tak leżałam ponad 2 godziny:shocked2::shocked2::shocked2:
Skurcze lekkie,połozna stwierdziła że takie nic i że do porodu mam daleko:szok::szok:
Na koniec miałam USG i wszystko jest ok. Przpływy i łożysko gra. Młoda waży 3200 i jest taki średniaczek:-D:-D:-D
nikt z lekarzy nie przewiduje akcji porodowej w najbliższym czasie:no::no::no: i mam się zgłosić na KTG w czwartek. HMMM no cóż, będę sobie tak chodzić co 2 dni. Ciekawe ile, bo narazie nikt mi nie chciał powiedzieć:no::no::no:
Także mysle że jeszcze kilka dziewczyn w kolejce przepuszczę zanim przyjdzie moja kolej.
Jestem tak zmęczona że wkakuję pod kołderkę i odpoczywam, oglądnę sobi DR Housa przy okazji..
survivor26 ach że też się skusiłaś na spróbowanie tej papryczki. Masakra
Madzia Ja też już wątpię że to sprzątanie coś daje, moż ejutro jak nabiore siły to coś podziałam bo u mnie pracy zawsze dużo (duży domek, ogród kwiaty itp itp)

pozdrawiam wszystkie laseczki i apeluję, niech ktoś tą datę wykorzysta. Faktycznie fajna:-):-):-) Moja młoda powiedziała kategoryczne NIE

Agnieszka bolesny ten masaż szyjki,bo wiem że na skurczu to podobno cholernie ale normalnie bez skurczu tez tak bardzo boli?
Do mnie przyszła na chwile mama,posiedziałyśmy sobie poplotkowałyśmy.
A mąż przywiózł mi od kuzyna całą reklamówkę ubranek po jego synku,fajnie przydadzą się

ja mialam fajnie po cc wiecie kiedy zjadlam??
w poniedziaslek jak zjadlam kolacje o 18 to w srode zupe na obiad dostalam;
No właśnie...... żołądek mi ściska na samą myśl:eek: Ja wiem, że kroplówki i organizm niby nie potrzebuje i z głodu przez tę dobę nie umrę, ale sama myśl o nie przeżuwaniu niczego, jak się ostatnie 9 mce jadło ile wlezie jest przerażająca:-D
Izabelka, nas tu więcej nierozpakowanych, a tryskających energią, więc jakby co, to któraś na pewno chętnie pomoże:-D A ja sprzątam i gotuję głównie dlatego, żeby o godzinie zero nie myśleć:-p

Ja chyba nie miałabym z tym problemu,bo ja w szpitalu cukierka nawet nie zjem ani mojego ulubionego batona,po prostu ,mnie odrzuca.Leżałam tylko raz jako dziecko,tam był ten sam problem.Ale jak jestem w odwiedzinach u kogoś w szpitalu to tak właśnie jest że nic nie mogę przełknąć.

Agnieszka bolesny ten masaż szyjki,bo wiem że na skurczu to podobno cholernie ale normalnie bez skurczu tez tak bardzo boli?

zależy jak jestes rozciągnięta, mnie akuratnie bolało- nawet się na niego wydarłam, ale zaczął się śmiać i w sumie później przyznałam mu racje, bo niby jak chce urodzic dziecko a wrzeszcze na sama rekę:dry:

Hej Dziewczyny, nie było mnie cały dzień w domu i miałam nadzieję, że Któraś przez ten czas się rozpakuję, a tu nic:zawstydzona/y: tylko postów dużo do przeczytania:-D
Survivor na sprzątanie zapraszam do siebie;-), u mnie taki burdel, że szok a damy siedzą zmęczone i czekają na swoją osobistą ciężarną sprzątaczkę - czyli mnie:wściekła/y::wściekła/y: nie mam już sił na te moje świetne siostry, może ktoś je chce odstąpię za darmo:-p
Agnieszka gratuluję udanej wizyty, może jeszcze załapiesz się na ten tydzień:-)
Dzisiaj rzeczywiście fajna data, moja Ciocia ma dyżur, więc Mały mógłby się sprężyć, ale raczej nie widzę nadziei:sorry2: choć w nocy myślałam, że coś się zaczyna:szok: bo złapał mnie taki ból, że robiło mi się na przemian zimno i gorąco, aż z bólu na w
ymioty mnie zebrało:szok: mimo wszystko przeszło i się nie powtórzyło:eek: ale jak sobie pomyślałam, że przy porodzie tak będzie i z pewnością jeszcze gorzej to nie wiem czy to przetrwam:szok: gratis siusiałam co 10 min, jeszcze nie zdążyłam zasnąć, a tu znowu wycieczka:wściekła/y:
dziś miałam mały maraton:eek: byłam w skarbówce po zaświadczenia i muszę się pochwalić, że spotkałam się dziś z wielką uprzejmością pani urzędniczki:-):-) (pierwszy raz w ciąży):-):-):-) poza tym widziałam malutką miesięczną Dzidzę i nie mogę przestać myśleć o tym,że niedługo i ja będę takiego Bobaska miała:-D później wycieczki po hipermarketach, wizyta u Babci, no i powrót do zapuszczonego brudem domu:no: raczej nie wierzę, że po dzisiejszym maratonie coś się przyspieszy, ale próbować zawsze można:-D

zależy jak jestes rozciągnięta, mnie akuratnie bolało- nawet się na niego wydarłam, ale zaczął się śmiać i w sumie później przyznałam mu racje, bo niby jak chce urodzic dziecko a wrzeszcze na sama rekę:dry:
Może zadam głupie pytanie,ale ten masaż polega na tym że się palec wkłada czy całą rękę? :szok:

reklama
hmm niby palce, ale jak draznił małego to też od środka wiec strasznie głeboko wkladał i to mnie własnie bolał, oby tylko przyniosło efekty;-)
a włąsnie wpieniłam się na niego bo mi nawet w karte ciazy nie wpisał tej wizyty a chciałam podejzec jak długą mam szyjke :(

Ostatnia edycja:
Do góry