survivor26
Mamy lipcowe'08
Surv - jak to młoda nadal mała?
Teraz niby waży 2490 gr w 37 tygodniu, ale z kolei tyle to ważyła na innym usg tydzień temu, więc tak naprawdę nie wiadomo do końca, należy załozyć, że ok 2,5 kg i do 3 kg raczej nie dociągnie; wg tabel też mieści się w dolnej granicy normy, ale ze względu na błąd pomiarowy niby może być mniej. Łożysko mam II/III stopień poprzednio był drugi, no ale mam 3 tygodnie do końca, to nie może być przecież nówka sztuka, a przepływy w normie;-) Wydaje mi się, że ta ocena to w dużej mierze kwestia subiektywnej opinii lekarza, moja lekarka prowadząca bardzo ściśle trzyma się norm ksiażkowych, więc dla niej to powód do lekkiego zaniepokojenia, ale lekarz, który będzie nas operować ma z kolei 20 lat doświadczenia praktycznego więcej, w związku z tym uważa, że wszystko jest ok....baa, jak na ten etap zaawansowania ciązy i umęczenia organizmu matki to jest wręcz fantastycznie Tak czy inaczej wszystkie generalnie jesteśmy na wylocie, więc wszelkie drobne nieprawidłowości nie mają już większego znaczenia, bo i tak już długo w ciązy nie pochodzimy:-)