reklama
A i jeszcze mnie jedno meczy: tam w linku jest napisane,ze kapiel w zimnej wodzie przyspiesza skurcze,a ja czytalam,ze wlasnie w goracej i dlatego nie jest ona polecana dla kobiet w ciazy.Zreszta wiele razy to slyszalam,zeby nie przesadzac z temperatura wody,bo to stymuluje macice do skurczow.Nawet u mojej jednej kolezanki zadzialalo,tyle tylko,ze ona nieswiadomie posiedziala w goracej wodzie i w nocy dostala skurczow,ale w jej przypadku bylo jeszcze za wczesnie (ona miala 36 tc i byly troszke komplikacje),wiec moze tak zaczac probowac w 39,40 tc (no czyli u mnie juz) i jeszcze z dodatkiem olejku lawendowego.
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
wow alicja gratulacje, właśnie o to chodzi , rachu ciachu i po strachu.
Mam nadzieję że nam Alicja opowie jak to się robi żeby tak szybko się z wszystkim uwinąć:-):-):-):-)
Tak czytam o tych przyspieszaczach i się zastanawiam.
zaczęłam od kąpieli w wannie. wstrzymywałam się całą ciążę wiec teraz postanowiłam się trochę pobyczyć w wannie zwłaszcza że duża i wygodna.
Liście maliny też mam, ale z nimi to jeszcze zaczekam. jutro idę na pierwsze KTG do szpitala a w poniedziałek do mojego gina. Zobaczymy co powie. Jak mi powie że ho ho jeszcze to zapodam zmasowany atak wtedy:-):-):-)
Mam nadzieję że nam Alicja opowie jak to się robi żeby tak szybko się z wszystkim uwinąć:-):-):-):-)
Tak czytam o tych przyspieszaczach i się zastanawiam.
zaczęłam od kąpieli w wannie. wstrzymywałam się całą ciążę wiec teraz postanowiłam się trochę pobyczyć w wannie zwłaszcza że duża i wygodna.
Liście maliny też mam, ale z nimi to jeszcze zaczekam. jutro idę na pierwsze KTG do szpitala a w poniedziałek do mojego gina. Zobaczymy co powie. Jak mi powie że ho ho jeszcze to zapodam zmasowany atak wtedy:-):-):-)
survivor26
Mamy lipcowe'08
Gorąca woda to chyba nie zawsze działa, bo ja się kąpię całą ciążę w dość gorącej i nic;-) szałwia chyba rzeczywiście działa skurczowo, bo na początku ciaży jak miałam problemy z zębami, to mi lekarka zakazała szałwią płukać, więc mozecie próbować, a nuż? no i podobno bieganie po schodach może przyspieszyć, ale w 9 mcu ciąży trudno mówić o bieganiu.....
pabla27
Fanka BB :)
Ja również całą ciaze nie unikam ciepłych kąpieli...mojej siostrze ginka mówiła,zeby sie nie kapała w bardzo ciepłej wodzie, natomiast moja powiedziała, że jak nie ma komplikacji to nie widzi problemu...Ja w każdym razie ostroznie, ale przynajmniej raz w tygodniu moczę sie długo w cieplutkiej kapieli:-)
KATE23
Lipcowa Mama:)
podobno przyszczypywanie brodawek też przyspiesza skurcze nie próbowałam, ale jak zajdzie potrzeba to wszystkiego się złapie, żeby tylko coś przyspieszyć;-)
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
no własnie... jak tu biegać po schodach jak tylko się można toczyć
Ja mieszkam w domu i pokonywanie schodów non stop mam na porządku dziennym................i nic.
Muszę wam napisać że dzisiaj miałam taki skurcz że myslałam że to chyba się już zaczyna wszystkie filmowe sceny stanęły mi przed oczami...
Był to jednak fałszywy alarm. Pooddychałam leżąc i zastanawiając się czy dzwonić po męza czy nie no i mi przeszło...
KasiaDe To Po Alicji to Ty jesteś następna, prawda???? Z tego co pisałaś to już masz rozwarcie,,,, więc jakby wysunełaś się na czoło peletonu jak dla mnie:-):-):-)
Ja mieszkam w domu i pokonywanie schodów non stop mam na porządku dziennym................i nic.
Muszę wam napisać że dzisiaj miałam taki skurcz że myslałam że to chyba się już zaczyna wszystkie filmowe sceny stanęły mi przed oczami...
Był to jednak fałszywy alarm. Pooddychałam leżąc i zastanawiając się czy dzwonić po męza czy nie no i mi przeszło...
KasiaDe To Po Alicji to Ty jesteś następna, prawda???? Z tego co pisałaś to już masz rozwarcie,,,, więc jakby wysunełaś się na czoło peletonu jak dla mnie:-):-):-)
mamabartka
...i Natalki :)
WIELKIE GRATKI DLA ALICJI I MAŁEGO TOMUSIA :-)
Dziewczyny, ale pędzicie z tym pisaniem Od wczoraj mnie nie było, a tu takie zaległości że ho, ho....
Szczerze powiem, że trochę jestem w szoku jak czytam o Waszych usilnych próbach przyspieszenia porodu Rozumiem, że każda jest zmęczona kulaniem się z wielkim ciężkim balonem z przodu - ja też już mam dość tego stanu, ale........ po co się tak spieszyć i poganiać maluszka?
Poród rozpoczyna się samoistnie wtedy, kiedy dziecko wysyła sygnał hormonalny do mamy, że jest gotowe wyjść.... i rusza ta cała machina. Tak przynajmniej uczono mnie na studiach Każdy dzień w zaciszu mamusiowego barzuszka jest dla bobaska ważny.
Przynajmniej ja tak myślę. Ale oczywiście ile ciężarówek tyle opinii
...więc życzę wszystkim zdrowych uśmiechniętych dzidziolków urodzonych ekspresowo, w terminie zaplanowanym przez mamę :-)
Dziewczyny, ale pędzicie z tym pisaniem Od wczoraj mnie nie było, a tu takie zaległości że ho, ho....
Szczerze powiem, że trochę jestem w szoku jak czytam o Waszych usilnych próbach przyspieszenia porodu Rozumiem, że każda jest zmęczona kulaniem się z wielkim ciężkim balonem z przodu - ja też już mam dość tego stanu, ale........ po co się tak spieszyć i poganiać maluszka?
Poród rozpoczyna się samoistnie wtedy, kiedy dziecko wysyła sygnał hormonalny do mamy, że jest gotowe wyjść.... i rusza ta cała machina. Tak przynajmniej uczono mnie na studiach Każdy dzień w zaciszu mamusiowego barzuszka jest dla bobaska ważny.
Przynajmniej ja tak myślę. Ale oczywiście ile ciężarówek tyle opinii
...więc życzę wszystkim zdrowych uśmiechniętych dzidziolków urodzonych ekspresowo, w terminie zaplanowanym przez mamę :-)
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Gratulacje Alicjo :-)
Ja zamierzam molestować mojego mężulka od następnego tygodnia albo i wcześniej Podobno to jest najskuteczniejsza metoda , a jeśli to nic nie da no to zastosuje herbatki :-) Mam jednak cichą nadzieję że sex przyniesie nam małego człowieczka na świat
Ja zamierzam molestować mojego mężulka od następnego tygodnia albo i wcześniej Podobno to jest najskuteczniejsza metoda , a jeśli to nic nie da no to zastosuje herbatki :-) Mam jednak cichą nadzieję że sex przyniesie nam małego człowieczka na świat
reklama
survivor26
Mamy lipcowe'08
Mam jednak cichą nadzieję że sex przyniesie nam małego człowieczka na świat
No w sumie, od tego się zaczęło, to i tak się i skończyć może
A ja zmykam w końcu do łóżka po wściekle pracowitym dniu - mąż znowu w delegacji to nie może mnie przystopować, ale czuję, ze sama powinnam zluzować, jak nie chcę dołączyć do grona lipcówek rozpakowanych w czerwcu;-)