reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Czytałam na czerwcówkach ze Joaś prawdopodobnie dzis ma iść na 16.20 do szpitala rodzić,ciekawe czy się zdecyduje.Trzymajmy za nią kciuki.Jak czytałam ile ona jeszcze miała do załatwienia dzisiaj to aż się wierzyć nie chce,jaka silna z niej kobitka.Podziwiam ją sama z dziećmi,remontem i jeszcze poród:szok:

reklama
madzia masz racje ten lęk ze moze sie okazac inna płec zawsze gdzies tam jest i rozwieje sie dopiero po porodzie:)

Madziu, nie umiem Cie przekonacz zebys nie myslala, bo to nie mozliwe... sama sie ludze ze moze jednak wczesniej... tylko to troche bez sensu
tez mam takie bole, skurcze, i inne niby objawy porodu, ale akurat w moim przypadku nic one nie znacza, oby u Ciebie bylo inaczej
ja staram sie nie myslec, z synkiem myslalam od 36 tyg ze moze to byc juz i przenosilam 2 tyg ponad, mimo skurczy, rozwarcia na 3 palce, odejscia czopa itp
to dopiero rozczarowanie...

Ja właśnie staram sie nie myśleć o tym za duzo...przyjęłam sobie termin trochę późny tak na wyrost, a jak będzie wcześniej to tylko lepiej:-))

Znalazłam fajna stronkę na temat naturalnych sposobów przyspieszania porodu
porod
Herbatkę z liści malin będę piła,siostra miała mi wczoraj pozbierać a dziś mam suszyć u rodziców w suszarce do warzyw.

Madziu, nie umiem Cie przekonacz zebys nie myslala, bo to nie mozliwe... sama sie ludze ze moze jednak wczesniej... tylko to troche bez sensu
tez mam takie bole, skurcze, i inne niby objawy porodu, ale akurat w moim przypadku nic one nie znacza, oby u Ciebie bylo inaczej
ja staram sie nie myslec, z synkiem myslalam od 36 tyg ze moze to byc juz i przenosilam 2 tyg ponad, mimo skurczy, rozwarcia na 3 palce, odejscia czopa itp
to dopiero rozczarowanie...

Ja po doznaniu cieżkiego zawodu z późniejszą cesarką teraz zaczynam się bać, żeby mnie bóle wcześniej nie chwyciły, bo głupio tak i namęczyć się ze skurczami i potem jeszcze z operacją...:-D Porobiłam już szerokie plany na najbliższe 4 tygodnie, żeby nie siedzieć jak na szpilkach, od paru dni czuję się coraz lepiej, a to, jak sobie doczytałam może wskazywać na zbliżający się poród, więc diabli wiedzą?;-)

hehe bo to tak jest zawsze
jak czlowieka przestaje cos bolec (w terminie porodu) to sobie tlumaczy ze organizm odpoczywa przed porodem i ciezkimi rzeczami z tym zwiazanymi
jak ma motorek w tylku to zaraz syndrom wicia gniazda ktory pojawia sie przed porodem
jak kuje gdzies to na porod, jak sraczka to sie na porod organizm oczyszcza, jak zatwardzeie to juz sie na ten porod oczyscil i teraz czeka na godzine zero
jak dziecko aktywne to sie boi porodu, jak malo aktywne to na porod czeka... i tak w kolko, a to wszystko bo chialbysmy to juz miec za soba i tulic malce, sama natura

Kamu poczytalam o tym przyspieszaniu porodu i chyba pozostaja mi metody tzw. ruchowe,bo wiekszosci ziolek bym tu chyba w sklepie nie znalazla.a ta herbatka z lisci malin widze,ze dobra na wszystko:tak:Ciekawe czy z jezyn ma takie samo dzialanie,bo to bylo by mi latwiej nazbierac.
Roni no wlasnie najgorzej to sie nastawic na wczesniejszy porod a pozniej przenosic:no:
Survivor ja tez sie dobrze czuje,nawet za bardzo mnie nic nie boli,poza wieczornym bolem plecow.Wiec moze jednak jakies szybsze poruszenie:confused:
No wiec wzielam sie w garsc i stwierdzilam,ze chociaz do sklepu sie przejde,bo jak tak bede siedziec to do grudnia nie urodze.Nawet sie przebralam z pizamy,ale po namysle jednak odechcialo mi sie wychodzic i moze lepiej posprzatam tylko za bardzo juz nie mam co.Najwyzej pozniej sie na jakis spacer przejdziemy.

co do herbatek to Alicja wspominala o herbatce na laktacje.Ja juz kupilam Hipp wspomagajaca laktacje,mam nadzieje,ze sie sprawdzi.A nie wiecie od ktorego miesiaca mozna maluchowi dawac herbatke koperkowa,bo ja dostalam wczoraj taka probke,ale jest napisane,ze od 4.m-ca,a myslalam,ze juz wczesniej mozna:confused:

reklama
Do góry