reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

survi maz pewnie sie nie skapnie ze to kubek po sterylizcji bo woda we wroc nienajlepszej jakosci:-)
gdzies obilo mi sie o uszy ze we wrzatku do 5 minut niczym nie wycierac i gotowe
nie wiem tylko czy ten plastik butelkowy to wytrzyma

reklama
To jakis nowy wynalazek chyba? Ja tez tu widzialam jakies plyny do sterylizacji,ale nie zamierzam kupowac.Mam to pudelko z TT,ale jakbym nie miala,to do wrzatku tylko wlasnie tak jak renia77 pisze,nie wiem czy 5min to nie za duzo na smoki i butle.Ja bym wrzucila na minute,za ten czas co powinno to powyzdycha w gotujacej sie wodzie.

andziaa termin z om mam na 5 lipiec, ale wiem ze mam na 29 czerwiec tak naprawde ;-)

co do wrzatku, wrzucasz do gara z gotujaca woda i trzymasz 5 minut
potem na szmatke i finito
jakby obeszlo kamieniem to powtarzasz zabieg z woda z octem, zapachu ani smaku nie czuc, nie zaszkodzi bo jest go ocipinke a kamien znika, tyle ze potem musisz jeszcze oplukac pozadnie woda zeby byc pewna ze octu juz nie ma

spokojne te wszystkie butelki i do nich dodatki sa specjalnie dostosaowane do roznej sterelizacji
ja tak gotowalam butelki tt, aventu, conpola i nuka i zadnej nic sie nie stalo, nic sie nie stopilo i zero szkod

Roni ehhh to tak czy inaczej juz niedlugo bedziesz tulic swoje szczescie;-) a powiedzieli Ci teraz jak Blaneczka przybrala na wadzie ? :-)
dziekuje za instrukcje wyparzania :-) mam tylko pytanie, to wszystko trzymac w garnku, w ktorym caly czas woda sie gotuje, a wiec ma byc na gazie, tak ?

jeżeli chodzi o wypażanie, to ja gotowałam wszystko tak 3 do 5 min.

a jeśli chodzi o ubranko naszykowałam mojemu mężusiowi dwa zestawy na ciepłą pogodę( pajacyka z długim rękawem bawełnianego i czapeczke) oraz na chłodny dzień( doby z krótkim rękawem+koszylka cieplejsza i śpioszki cieplejsze, no i oczywiście czapeczka) i dlatego zastanawiam się teraz czy nie naszykować 3 zestawu na upał, ale skonsultuje to chyba jeszcze z mamą w końcu pracuje tyle lat na noworodkach, że chyba mi pomoże

tak, 5 min na gazie, potem po 5 min sciagasz gar z gazu i wyciagasz wszystko do wysuszenia :tak: ja tylko tak wyparzalam wszystko od smoczkow, butelek, po nakretki do butelek

nie, mialam tylko ktg, cisnienie i adanie moczu
na kontrole 26 czerwca i wtedy decyzja czy cc 30 czy cos tam sie dzieje i czekamy na porod

Hej. Jestem już po wizycie.Z maluszkiem wszystko ok,zdrowy ale maleńki, i tak się ułożył że nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka. Więc 100% pewności że to Mateuszek nie mam. :-D:-D:-DNastępną wizytę mam 14 lipca, i mam się nie rozpakować do tego czasu bo mój gin idzie na urlop. A 14 zapadnie decyzja kiedy tniemy.:tak:

reklama
Do góry