reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

survi maz pewnie sie nie skapnie ze to kubek po sterylizcji bo woda we wroc nienajlepszej jakosci:-)
gdzies obilo mi sie o uszy ze we wrzatku do 5 minut niczym nie wycierac i gotowe
nie wiem tylko czy ten plastik butelkowy to wytrzyma

reklama
To jakis nowy wynalazek chyba? Ja tez tu widzialam jakies plyny do sterylizacji,ale nie zamierzam kupowac.Mam to pudelko z TT,ale jakbym nie miala,to do wrzatku tylko wlasnie tak jak renia77 pisze,nie wiem czy 5min to nie za duzo na smoki i butle.Ja bym wrzucila na minute,za ten czas co powinno to powyzdycha w gotujacej sie wodzie.

andziaa termin z om mam na 5 lipiec, ale wiem ze mam na 29 czerwiec tak naprawde ;-)

co do wrzatku, wrzucasz do gara z gotujaca woda i trzymasz 5 minut
potem na szmatke i finito
jakby obeszlo kamieniem to powtarzasz zabieg z woda z octem, zapachu ani smaku nie czuc, nie zaszkodzi bo jest go ocipinke a kamien znika, tyle ze potem musisz jeszcze oplukac pozadnie woda zeby byc pewna ze octu juz nie ma

spokojne te wszystkie butelki i do nich dodatki sa specjalnie dostosaowane do roznej sterelizacji
ja tak gotowalam butelki tt, aventu, conpola i nuka i zadnej nic sie nie stalo, nic sie nie stopilo i zero szkod

Roni ehhh to tak czy inaczej juz niedlugo bedziesz tulic swoje szczescie;-) a powiedzieli Ci teraz jak Blaneczka przybrala na wadzie ? :-)
dziekuje za instrukcje wyparzania :-) mam tylko pytanie, to wszystko trzymac w garnku, w ktorym caly czas woda sie gotuje, a wiec ma byc na gazie, tak ?

jeżeli chodzi o wypażanie, to ja gotowałam wszystko tak 3 do 5 min.

a jeśli chodzi o ubranko naszykowałam mojemu mężusiowi dwa zestawy na ciepłą pogodę( pajacyka z długim rękawem bawełnianego i czapeczke) oraz na chłodny dzień( doby z krótkim rękawem+koszylka cieplejsza i śpioszki cieplejsze, no i oczywiście czapeczka) i dlatego zastanawiam się teraz czy nie naszykować 3 zestawu na upał, ale skonsultuje to chyba jeszcze z mamą w końcu pracuje tyle lat na noworodkach, że chyba mi pomoże

tak, 5 min na gazie, potem po 5 min sciagasz gar z gazu i wyciagasz wszystko do wysuszenia :tak: ja tylko tak wyparzalam wszystko od smoczkow, butelek, po nakretki do butelek

nie, mialam tylko ktg, cisnienie i adanie moczu
na kontrole 26 czerwca i wtedy decyzja czy cc 30 czy cos tam sie dzieje i czekamy na porod

Hej. Jestem już po wizycie.Z maluszkiem wszystko ok,zdrowy ale maleńki, i tak się ułożył że nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka. Więc 100% pewności że to Mateuszek nie mam. :-D:-D:-DNastępną wizytę mam 14 lipca, i mam się nie rozpakować do tego czasu bo mój gin idzie na urlop. A 14 zapadnie decyzja kiedy tniemy.:tak:

reklama
Do góry