reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Spać... najechętniej to bym cały czas w łóżku leżała i jak tylko mogła to spała... wzdęcia są potworne a do tego jeszcze już mam zaparcia i nie mogę sobie z nimi poradzić :-( mdłości okropne tak do 12 potem trszke przechodzą ale humory ;-) narzeczony, żeby mnie zniść to na spacery bardzo często wychodzi :-D no ale cóż... vivat hormony! ;-)

reklama
:)
JuliaK Polecam dużo wody. Ja piję niegazowaną a jak nie mogę to z soczkiem albo z cytryną i miodem. Naprawdę bardzo pomaga, im więcej pijesz tym praca przemiany materi lepsza.

Acha, na wzdęcia mam fajny sposób pod warunkiem że lubisz suszone śliwki. (mnie np. odrzuciło) Więc 10 suszonych śliwek zalewasz w garnuszku wrzątkiem (rano) i wieczorem zjadasz śliwki i wypijasz wodę. Wieczorem nastawiasz nowe na rano i tak conajmniej 10 dni. Mnie pomogło bardzo w chwilach kryzysowych. :szok:
Teraz wystarcza mi picie i dużo owoców bo na śliwki patrzeć nie mogę no bo słodkie :) FEEE
Mam nadzieję że komuś się przyda i przyniesie ukojenie :baffled::-D
kamu Trzymaj się dzielnie :) snom się nie dawaj
Pozdrawiam serdeczenie :)

mała poprawka, te śliwki to bardziej na zaparcia :-) ot młody mnie za wcześnie ściągnął z wyrka i mam jakieś senne majaki :)
:tak:

Hej. Ja tez mam zaparcia i jak troche przesadze z jedzieniem na wieczor straszne wzdecia. Musze sie troche opanowac, Te sliwki raczej nie wchodza w rachube. Moze ta woda... Zobaczymy

Hej dlugo mnie tutaj nie bylo!
Jesli chodzi o zaparcia- tez mi dokuczaja, jednak staram sie jesc wiecej owocow niz zazwyczaj i chyba to pomaga. Wiem, ze sliwki sa bardzo dobre! Polecam rowniez siemie lniane, ktore sie zaparza na noc i rano pije. Bardzo pomocne!

Mam pytanie do wszystkich lipcoweczek. Czy wasze brzuszki sa juz widoczne, tzn. widoczne dla was nie dla otoczenia? U mnie jeszcze nic nie widac (9 tygodni) i zastanawim sie kiedy zacznie sie on zaokraglac.

Zawsze możecie spróbowac suszonyh śliwek gerbera w słoiczku są lepsze niż takie normalne których nie lubie. no i w baardzo krytycznych sytuacjach czopiki glicerynowe...

ja jestem ledwo zywa prawie nie funcjonuje. pawie nic nie jem bo mdlosci w nocy w dzien i caly czas juz nie wyrabiam wątroba mi wysiada totalnie rano wstaje razm z dzieckiem o 11 zabiera ja opiekunka a potem ide spac spie do 16 i jestem niezywa potem wraca moje dziecko i o 22 jestem juz padnieta i maze o tym aby spac. nie maze jeszcze o tym aby przemineły juz te mdłosci i wymioty bo nic jesc i nic pic masakra.
a w wynikach wyszlo mi jeszcze wirusowe zapalenie watroby typu B i zupelnie nie wiem co mam robic a wizyta dopiero 19-go grudnia.:-(
W takim wypadku powinnaś powtórzyć wyniki, jesli to prawdopodobne i nie chcesz powtarzac, to może szybciej dostaniesz sie do internisty niz do swojego gina. wydaje mi sie ze sytuacja pozwala na to, ze Gin i internista przyjmą Cie wczesniej niz 19 Grudnia.
Oznacz sobie jeszcze poziom bilirubiny, ASPAT, ALAT i GGTP ( enzymy wątrobowe)bo nie napisałaś czy oznaczałaś.

reklama
Heksa mam pytano czy kiedyś wcześniej chorowałaś na żołtaczke typu B ? bo może te wyniki mówią o tym, że kiedyś byłaś chora. tzw pamięć immunologiczna.

Do góry