reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

andziaa niestetynie wiem jak to wyglada jezeli chodzi o tatusiów na uczelni, wiem ze jak masz z mezem osobno polisy np w pzu to i maz dostaje i zona ale musza osobno płacic składki, no i zapytajcie w swoich urzedach miasta bo czasami dane miasto wspiera swierzo upieczone mamusie:tak:kiedys w katowicach bylo cos takiego wiec ja sie przejde i zapytam czy nadal nasz prezydent jest tak uprzejmy he he:-D

reklama
Nasz prezydent stawia na ściąganie emigrantów....woli już odchowane egzemplarze, więc nowo narodzonym nie płaci:baffled:
Madzia, jakim cudem udało Ci się schylić do stóp?:szok: ja już nawet skarpetek sama nie zakładam.....weekend mi jakiś nerw na dobre ucisnęło i lewej nogi nie mogę w ogóle podnieść...ciekawa jestem jak sobie poradzimy z badaniem na wizycie w czwartek....skończy się chyba na pogawędce towarzyskiej z lekarką:-D
Co do nacinania krocza, to jeśli jakimś cudem będę jednak rodzić naturalnie, to nie zamierzam zapierać się rękoma i nogami, bo jak ma mnie rozerwać, czy dziecko ma się umordować, to już wolę to nacinanie.....

tez bede musiała pomyslec nad jakims malowaniem paznokci bo klapeczki wyciagniete:-D jak nie dam rady to udam sie do kosmetyczki i z głowy he he:-D

A i kolezanka mi powiedziala,ze na rany krocza i w ogole zeby sie dobrze goilo,robic sobie nasiadowki z naparu kory debu w lisciach,do kupienia w aptece.Podobno skuteczne.Ja juz kupilam.

to kora dębu czy jego liście??:)
a ja dzis sie dowiedzialam ze mebelkow nie dostaniemy,zamowilismy w sobote a dzis sie okazuje ze juz takich nie robią,no i teraz mam ambaras,oby sie synek za szybko nie urodzil:(

dokładnie kircym ja już byłam u kosmetyczki i paznokcie już ok.

co do naciecia krocza to ja mialam nacinane przy Jasku i to nic strasznego nawet nie czuć, bo położna to robi w momencie parcia, a potem tantum rossa i luzik.

ja juz mam ubranka poprane i poprasowane, jeszcze tylko moje rzeczy, wczoraj dostałam od teściowej na dzien dziecka koszulke nocną dla matek karmiących z bocianem i dzidzią. Sliczna !

Dziewczyny, która puchnie i co z tym można zrobić? ja już z domu nie wychodzę jak ciepło bo puchnę momentalnie a zresztą w domu niewiele lepiej... mąż mi obiecał że kupi mi dzisiaj przenośny klimatyzer :-), może będzie mi troszkę chłodniej.

hej laseczki
u nas niestety ciplo, a niestety bo... nie mam butow i szans na ich kupienie z bardzo glupiegopowodu... wszystkie sa za male w podbiciu :angry: (czyt. mam spuchniete balerony zamiast stop)
jedyne buty jakie na mnie wchodza, raczej na upaly nie zdatne... niedojrze bede wygladac jak niepelnosprawny kretyn to jeszcze jak kot w butach... dobrze ze moj synek chociaz przystojny ;-)
co do wad wzroku, ja mam jaskre i wszyscy maja to gleboko wiec nie sadze zeby az taka jazda byla z cc
a ja chce cc, i nie nastawiam sie na naturalny :-) naka wyrodnam
jak juz mam jedna blizne to niech sobie w niej pogrzebia, bo silami natury nie chce, tym bardziej ze mozna popekac,moga ponacinac itd a po co mam byc nacinana w dwoch miejscach? ;-)
a tak powaznie, rodzilam 4 h naturalnie, bez znieczulenia i tej imprezie mowie dziekuje, tym bardziej z moim klockiem...

a weekend mialam straszny
jutro ide do gina, a wody mi ucekaja troszke (pewnie od wysilku) wiec kto wie czy nie wyladuje w szpitalu (co nie bylo by takie zle bo mialabym przynajmniej co na stoopy zalozyc)
nic to, ide sie dolowac dalej
ps. strasznie sie ciesze ze niemam terminu na wrzesien, zwariowalabym w tych upalach z brzuchem:nerd:

Cześć Dziewczyny,
upał ogromniasty, siedzę przy kompie, obok mnie wentylator i jakoś daję radę. Ale po południu nie wyłaże z domu jak nie muszę. Pozatym ta cholerna alergia!!:no: miałam nadzieję, ze będzie jakos spoko, ale zaczyna się koszmarek, nos zapchany, oczy w nocy myślałam że sobie wydrapię!! a najgorsze jest to że w dzień jakos funkcjonuję a to właśnie noc jest najgorsza. Umówiłam się juz do alergologa na poniedziałek, musze wiedzieć czy mogę coś brać, bo nie wyobrażam sobie jeszcze 1,5 mca bez lekarstw na alergię:no::no:
Byłam dziś na usg, wszystko w porządalu, szczegóły na odpowiednim wątku, w każdym razie lekarz wciąż siusiaka nie widzi:-)
Co do krocza, będę masować moze to coś da, jeśli będzie konieczność naciecia to kłócić się nie będę, niech tną....
Pedicure też zrobić trzeba, bo już śmigam w klapeczkach, ale nie będę się męczyć, pójdę do kosmetyczki i zafunduję sobie ognista czerwień:-):-)
Pozatym od kilku dni mam w ciągu dnia takiego śpiocha, że musze pospać z 2 godz, żeby normalnie funkcjonować.
Dobra, idę zmywać garnki po obiadku.
I jutro w końcu będą meble!!! będę mogła wziac się za sprzątanie, pranie i prasowanie!!!

reklama
Roni 21 - ja sobie w sobote kupiłam piękne męskie sandałki, wyglądam troszkę jak niepełnosprawna ale przynajmniej mi sie balerony nie ugotują :-)
Pabla - o jakim masowaniu ty mówisz???

Do góry