reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

noooo.......to masz męża zdolnego:-D Ja cały weekend zdychałam u mamy w ogrodzie, niby chłodniej ale w zamian duszno, z jednej strony zrobiłabym wszystko, żeby się brzucha i związanych z nim dolegliwości pozbyć, ale z drugiej, jak się Młoda w tym upale ma męczyć, to może lepiej niech w brzuchu przeczeka?;-)
A ja już na badaniach byłam, pranie wstawiłam i uważam, że tym samym wykonawszy kawał roboty, należy mi się do końca dnia laba....czego i Wam życzę:tak:

reklama
witam wszystkie mamuski! u mnie weekend nie tak kolorowo jak u was- studia:dry: ale sie ciesze ze juz poniedzialek, tez dzisiaj ide do sklepu z wozkami bo cos chyba Pan od wozkow o mnie zapomnial:zawstydzona/y: co do porodu to tez sie nastawiam na naturalny ale ze znieczuleniem:-Dno i jak by dało rade to bez naciecia , bo kiedys mi ginka powiedziala ze jestem jak to ujela "wąska":-D

ale jeszcze info dla brzuchatek ktore studiuja to po urodzieniu dzidziusia uczelnia wypłaca zapomoge- nie jakas oszałamiajaca kwota, bo np u mnie na UŚ jest to 200 zł ale zawsze cos:tak: takze zapytajcie na swoich uczelniach:tak:

Kcirym dobrze wiedziec:-) ja co prawda na razie mam juz pewien etap za soba, ale moj Maciek meczy sie jeszcze ze swoja architektura ( 2 dziekanki nieco opoznily jego edukacje ;-) ) i zastanawiam sie czy tatusiom tez nalezy sie taka zapomoga ? wiesz cos moze na ten temat ?

witam wszystkie mamuski! u mnie weekend nie tak kolorowo jak u was- studia:dry: ale sie ciesze ze juz poniedzialek, tez dzisiaj ide do sklepu z wozkami bo cos chyba Pan od wozkow o mnie zapomnial:zawstydzona/y: co do porodu to tez sie nastawiam na naturalny ale ze znieczuleniem:-Dno i jak by dało rade to bez naciecia , bo kiedys mi ginka powiedziala ze jestem jak to ujela "wąska":-D

ale jeszcze info dla brzuchatek ktore studiuja to po urodzieniu dzidziusia uczelnia wypłaca zapomoge- nie jakas oszałamiajaca kwota, bo np u mnie na UŚ jest to 200 zł ale zawsze cos:tak: takze zapytajcie na swoich uczelniach:tak:

to ja jeszcze dodam ze jak ktos nalezy do związków zawodowych to tez mu sie taka zapomoga nalezy,tez nieduzo ale zawsze na pieluchy jest:)

Andziaa, ja też się wybieram do okulisty (właśnie próbuję się dodzwonić, ale bezskutecznie:wściekła/y:) i w pierszej ciąży mimo dużej wady wzroku nie było żadnych przeciwskazań do porodu naturalnego. Czyli moja lekarka tez jest zwolenniczką drugiego podejścia, które przytoczyłaś. Głowa do góry!
post_ptaszyna, jestem pełna podziwu dla Twojego męża. Już widzę minę mojego jakbym go o cos takiego poprosiła:-D:-D:-D

Ja pranie zaczynam jutro, jak zrobię miejsce gdzie to wszystko składować w komodzie;-)
Poza tym chcę się dowiedzieć kto u nas robi wymaz w kierunku bakterii streptococcus agalactiae - moja ginka dała prikaz, żeby zrobić. Macie może takie zalecenie?

Andziaa, ja też się wybieram do okulisty (właśnie próbuję się dodzwonić, ale bezskutecznie:wściekła/y:) i w pierszej ciąży mimo dużej wady wzroku nie było żadnych przeciwskazań do porodu naturalnego. Czyli moja lekarka tez jest zwolenniczką drugiego podejścia, które przytoczyłaś. Głowa do góry!
post_ptaszyna, jestem pełna podziwu dla Twojego męża. Już widzę minę mojego jakbym go o cos takiego poprosiła:-D:-D:-D

Ja pranie zaczynam jutro, jak zrobię miejsce gdzie to wszystko składować w komodzie;-)
Poza tym chcę się dowiedzieć kto u nas robi wymaz w kierunku bakterii streptococcus agalactiae - moja ginka dała prikaz, żeby zrobić. Macie może takie zalecenie?

Dziekuje za pocieszenie Kasiu :-) Mam nadzieje ze z moja siatkowka wszystko ok (bynajmniej nigdy nie mialam z nia klopotow) i bede mogla rodzic naturalnie...
co do skierowania na wymaz-hmmm... ja jeszcze nic takiego nie dostalam, wizyte mam w srode, wiec moze moj lekarz mnie tez na cos takiego skieruje...dam znac;-)

Czesc dziewczyny!
Dawno nie zagladalam na forum. Moja mam zle sie czula i jaj pomagalam.:-(
Na weekend pojechalismy nad moze:-). Troche sie opalilam, woda strasznie zimna ale to nie zaszkodzilo mojemu synowi sie popluskac. Wczoraj wieczorem wrocilismy,
duzo mialam do czytania:-)

Andziaa i KasiaDe trzymam kciuki,aby wszystko poszlo po waszej mysli!
Ja ostatnio sie tez wzielam za pedicure i musze sie pochwalic,ze sama zrobilam od poczatku do konca,lacznie z malowaniem.Po tym wyczynie bede chyba nosic klapki nawet jak bedzie zimno i mokro! Az dumna jestem z siebie i musze powiedziec,ze wyszlo lepiej niz czasami bywalo bez brzucha.:-)Tak mi dobrze szlo,ze nawet u rak sobie paznokcie pomalowalam.
Co do ciecia krocza,to ja bym wolala tego uniknac,ale jak bedzie taka potrzeba to trudno.Nie chcialabym,zeby maly sie zbyt meczyl przy wychodzeniu,bo czytalam,ze moze dojsc do niedotlenienia,a jak jest za wasko to i tak sie samo po czasie rozerwie.Takze jak beda widziec,ze wasko to nich tna,no trudno,aby wszystko poszlo szybko i sie dobrze zakonczylo.

A i kolezanka mi powiedziala,ze na rany krocza i w ogole zeby sie dobrze goilo,robic sobie nasiadowki z naparu kory debu w lisciach,do kupienia w aptece.Podobno skuteczne.Ja juz kupilam.

reklama
Do góry