reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Nieźle z tą płcią.
Zastanawiam się jak to możliwe. My dwa razy na usg widzieliśmy że to dziewczynka i mamy nawet niezbity dowód w postaci zdjęcia 3D. Jest tak wyraźne że nie wiem jak lekarze mogą się mylić??? Ale może po prostu to dobry sprzęt.
Ja ciuchy mam głównie dziewczynkowe ale zakupiłam parę neutralnych po śnie w którym małżonek ubierał w szpitalu naszego synka w różowe falbanki:-D:-D:-D

reklama
Heksa - trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze!!!!
właśnie, co do płci to ja też cały czas boję się tej pomyłki, oczywiście, najważniejsze jest, żeby dziecko było zdrowe i to każda z nas wie, ale prawda jest taka, ze każda z nas ma też to swoje wymarzone bejbi w głowie, juz je jakoś nazywa i myśli o nim jak o chłopcu czy dziewczynce...ja chciałabym dziewczynkę i liczę że to się potwierdzi, ale musimy się przygotować na zmiany. Najwyżej będziemy sie wymieniać ciuszkami:-):-)

ale te niespodzianki płciowe sa fajniutkie
piszecie sobie o różowych falbankach i synkach w nie ubranych:-) i wlasnie mysle sobie ze ja nastawiam sie na Tymka wiec nawet jak usg zle pokazywalo to na szczescie ciuszki unisex

kicrym ja tutaj na slasku czuje sie po prostu jak w jednym wielkim miescie:tak:
to jest zupelnie inna aglomeracja niz gdziekolwiek indziej w Polsce. Jestem w chorzowie a nagle juz w katowicach czy innym miescie wiec jako malo zintegrowana z regionem jestem entuzjastka polaczenia tych wszystkich miasteczek w jedno wielkie (czyli silesia) ale slysze ze tutejsza ludnosc niezbyt pozytywnie do tego nastawiona.
Dlatego za kilka lat wracam do wroclawia
a teraz ide pakowac szafowe zawartości:baffled: buuuuu strasznie nie lubie tego ale jutro juz z rana wyjazd z domku

Heksa -też trzymam kciuki (mimo że świerza lipcóweczka ze mnie )
Za mnie sie ostatnio lekarz śmiał, że sie dopytuje czy to na pewno nie zawinięta pempowinka na usg.
Cóż, trochę za bardzo sie nastawiałam na dziewczynkę.
Staraliśmy się żeby synek miał młodszą siostrzyczkę i tak z jednej strony kocham mojego maleńkiego Tymusia ale wcale nie obraziła bym się gdyby okazał się Emilką :p
Ale to tylko takie nasze kaprysy i macie racje że najważniejsze żeby wszystko było w porządku.

Ja ciuchy mam głównie dziewczynkowe ale zakupiłam parę neutralnych po śnie w którym małżonek ubierał w szpitalu naszego synka w różowe falbanki:-D:-D:-D
ja tez mialam taki sen ze urodzilam dziewczynke i nazwałąm ja Joanna...a nastepnego dnia rano zrobilam test i wyszly dwie kreseczki,jak opowiadalam rodzinie ten sen wszyscy mnie zahukali ze to typowy znak ze bedzie chlopiec,bo zawsze sni sie odwrotnie....i tak na razie niby jest,ale juz zaczynam watpic,dzis usg i sie okaze ostatecznie:)

U mnie na usg wyszło że znowu córka będzie, jednak moja mama utrzymuje że syn, mój mąż zas chciał syna ale jak sie dowiedział o córce to po namyśle stwierdził że będzie tak długo próbował aż się uda :-D, jednak mnie dwójka dzieci wystarczy na te czasy:tak:. Ciuszki też mam różne: różowe, żółte, niebieskie i nawet zielone, jednak wydaje mi sie że to nie ma znaczenia, ważne żeby bąbel dobrze sie czuł, żeby mu było wygodnie w tych ciuszkach.

Heksa to trzymamy kciuki,na pewno wszystko będzie w porządku,odzywaj się kochana i dawaj znać co u ciebie oczywiście powiadom jak już będziesz rozdwojona.
Liwus nie źle z tym waszym synkiem który okazał się córeczką:-) ja myśle że u nas nie będzie pomyłki na 3d było widać że to chłopiec.Naszym znajomym jakiś miesiąc temu miała się urodzić dziewczynka a jednak urodził się chłopczyk,także bywają niespodzianki.Ja jednak przyzwyczaiłam się o Maksia,mamy już błękitny pokoik i dużo ciuszków raczej typowo dla chłopca.No ale z drugiej strony co za różnica.Najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy,płeć już nie jest aż tak ważna.
Dobra ja się zbieram idę robić naleśniki na obiad,a wszystkim życzę miłego u dnia.
A jak u was jest z wiatrem bo u nas wieje masakrycznie

No tak wiadomo, że wszystkie się cieszymy z naszych dzieci niezależnie od płci, ja jednak tak bardzo przyzwyczaiłam się do Florki, że nie będę umiała ukryć rozczarowania jak się okaże być chłopczykiem......strrrrasznie chcę córeczkę, bo całkiem możliwe, że będzie jedynaczką (choć mąż się upiera, że skoro nam tak dobrze idzie, to nie należy się ograniczać:-p), więc tym bardziej zależy mi na małej kobietce.........nic to, najwyżej na porodówce wzbudzę sensację jako wyrodna matka, nie ucieszywszy się właściwie z synka:-D

hej Babeczki ;-)
w Gdansku juz od samego rana pogoda dopisuje, a jak pogoda to i humor przynajmniej w moim wypadku ;-)
heksa mocno trzymamy kciiuki, trzymaj sie cieplutka i badz dzielna !! :-)
liwus no no niespodzianka nie lada,ale Ty chyba nie znalas w 100% plci wczesniej?

ja na poczatku nastawialam sie na chlopca, w 17 tyg okazalo sie ze bedzie dziewuszka,i chyba nie okaze sie to pomylka,bo zbyt wiele razy zostalo potwierdzone- nie dosc ze co miesiac na wizycie mam robione usg, to jeszcze szarpnelam sie na 4d i to u innego lekarza :-) nic zatem nie wskazuje na to by zamiast Antosi w bzruszku rosl Stas:-)
jednak jak na poczatku chcialam synka, tak teraz jestmi to totalnie bez roznicy,przyzwyczailam sie juz do mysli ze bedzie corcia, ale najwazniejsze by Malenstwo bylo zdrowe :-) co do ubranek, to mam duzo dziewczecych,ale tez posiadam jakies neutralne :-)

reklama
u mnie jest lagodna bryza...morska:)takze cieplo i przyjemnie,a na usg idzie ze mna siotra,pierwszy raz zobaczy dzidzie na usg:)

Do góry