reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Witajcie wszystkie mamusie!
renek Ja tez mieszkam w UK mam juz termin na pierwsze USG, wypada w 10 tc.Czy wiesz może ile badań USG tutaj robią (o ile oczywiście z ciążą jest wszystko w porządku)? Znajoma mówiła mi ,że miała tylko dwa,wprawdzie położna proponowała jej jeszcze jedno ale podobno normalnie robi się tylko2.
A tak poza tym jak sie wszystkie czujecie?Ja narazie nie odczuwam żadnych dolegliwości związanych z wymiotami.Czasami tak jakby mi coś na żołądku siedziało ale jak narazie często się nie witam z kibelkiem :)

reklama
juz po wizycie
fasoleczka zdrowiutka :tak: ale okresla ja na 5 tydzien; nie wiem tylko jakim cudem hehehe za wiele nie widzialam i zeby miec pewnosc i zobaczyc serduszko-ide za tydzien-gin sam mi zaproponowal; mam wybrac czy chce witaminki brac czy folik; bierzecie jakies? bo ja poprzednio feminatal bralam i chyba tez zaczne go brac;
karte zalozymy za tydzien jak beda wyniki; i chyba to wszystko; aha pytalam sie o ilosc usg to standardowo w rozpisce sa 3; ale wszystko zalezy od ciazy
pozdrawiam i witam nowa lipcowke

Izabelka, ja biore tylko folik, w pierwszym trymestrze vit A nie jest wskazana dla Fasolki, wiec sie wstrzymuje. Tak mowi moj gin i mu ufam.

Ja tez biorę tylko folik. Lakarka kazała mi brać do końca grudnia czyli do końca pierwszego trymestru,a tak poza tym żadnych innych witamin nie biorę,staram się jeść tylko dużo owoców, a z tym akurat większego problemu nie mam.Coś mnie ostatnio strasznie wzięło na owoce ,a zwłaszcza na te soczyste.Myślicie że to już początek ciążowych zachcianek?

Ja nie biore nic. Odstawilam i folik i witaminy. Duphaston zastapilam luteina dopochwowa. Po prostu po 15 minutach od zazycia lekow wymiotuje i to tak ze .....az zoladek sciska. Kwas foliowy jest dosc dobrze dostepny wiec staram sie jesc produkty ktore zawieraja go najwiecej i sadze ze wychodzi mi to na lepiej niz ten folik zwrocony do kibla

tak ze jesli macie Dziewczyny tendencje do wymiotowania, mdlosci to proponuje narazie nie lykac witaminek tylko sam folik - na tym etapie fasolka jeszcze nei potrzebuje tych witamin az tak wiele..
Slyszalam o Maternie ze po niej duze dzieci sie rodza - cos w tym jest - moje obie corki wyhodowane na maternie - jednak 3520 a druga 4020 przy porodzie:rofl2:

Milkaaa, Materna juz nie jest dostepna na polskim rynku. W ostatniej ciazy nie jadlam witamin - zapominalo mi sie, niestety... Wyniki mialam super, Bart urodzil sie 4050g. Ale tez ni zalowalam sobie zdrowych rzeczy. Naprawde. Teraz tez. Jesli nawet przytyje 15kg (co w rezulacie nie jest tragicznie duzo) to wiem, ze schudne. Teraz startowalam z waga nizsza niz przed ciaza z Bartkiem. O caly kilogram...

Ja tez nie będę oryginalna - łykam tylko folik. Później dojdą pewnie witaminy. W czasie poprzedniej ciąży brałam Maternę i pamiętam, że pod koniec był już problem z jej kupieniem. A Mikuś przy porodzie miał 3500g ;-)

reklama
witam...
ja biore folik i witaminy,ale nie pamietam nazwy...
czemu Materna nie jest dostepna na polskim rynku?
ide dzis do lekarza,bo jakas infekcja mi sie przyplatala i troche mnie to martwi,ale wierze,ze bedzie dobrze :-)
milego dnia!

Do góry