reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Witam rankiem:)
no ja niewiele później wstałam:baffled:oj to z Taty uparcióch:baffled:zdrówka dla dzieciaków:tak:koniecznie wklej piękności kiermaszowe:-)
Surv 600zł:szok:to ja chyba będę od Was robotników ściągać, my zapłaciliśmy 1500zł bez materiałów, oczywiście po znajomości:dry:

U nas pogoda okrutna, wieje i leje, po prostu cud:baffled::dry:
miłego dnia!

reklama
witam i ja

my pospaliśmy tzn chłopy - Tymi do 8 a tatus dalej śpi
ja od 5.30 juz sie kręcę ale w głównej mierze przez mojego kota, który kończy właśnie zjadać pudełko po kinkiecie
co za wariatka, nie mam do niej sił
licze, że jak wydorośleje to jej to przejdzie

Post ale uparciuch z tego Twojego taty
jakiś szantaż emocjonalny trzeba zastosować
no i oczywiście, że wiem co.... mea culpa

Kic ta pogoda to chyba w całej PL
patrzę za okno i aż chłód mnie przeszywa - wieje,, pochmurno i padająco
ale do Kraka mam chęć jechać:-)

dobra idę nakarmić syna syropkami bo śniadanko juz zjedzone
miłego dzionka

Cześć
Kic gratulacje dla Kubusia,ale on dzielny, oj też bym była dumna :-)
Surv podczytuje na fb relację z nowego domu, widzę że robota idzie pełną parą :-)
Dorka to jeszcze troszkę czasu masz, także odpoczywaj ile się da
Maks jeszcze śpi, chyba jakiś rekord spania bije
D pojechał do Lublina, a ja siedzę jakaś taka przygnębiona, wszytko mnie dobija. Ale to już bardziej na zamknięty.

Witam sie i ja pochmurnego Tczewa:tak:Przed chwila byla u nas sniezyca:wściekła/y:
Survi nie wiem jak dokladnie to opisac-to takie spinanie brzucha:tak: Przewaznie jak zmieniam pozycje:tak:Za ciuchami poczekam,po swietach wypiore to co mam a pozniej te od Ciebie:tak:U nas ja zawsze pakuje jak sie przeprowadzalismy to ja tez pakowalam:tak:
Renia mlode to gupie, wyrosnie z tego:-D Ja sobie pospalam do 8.30:happy2:
Kamu zycze poprawy nastroju:tak:
Kic moze to przez to ze mi sie szyjka skraca:baffled: Niedlugo 36 tc a to juz 9 miesiac niby:tak:
Post to nieciekawie z tata macie:-(Dobrze ze dzieciaki zdrowe:tak:
Niedlugo idziemu na urodziny G kuzyna corki to Misia sie pobawi,bo w domu juz nie wie co robic z nudow:baffled:

no i znowu sobie posta skasowałam:-( Ten laptop ma za małe kalwisze na grube paluchy ciążowe:no: No więc tylko zaznaczam obecność: u nas pada grad na zmianę ze śniegiem, rano pokusiło mnie jechać do marketu i do tej pory odchorowuję, więc tylko macham Wam spod pierzyny:-)

hej
okropność za oknem
właśnie grad spadł przed chwilą

a my wrócilismy z Kraka
szkoda, że pogoda taka bylejaka
choć ulewę przeżyliśmy siedząc w resturacji
mąż zażyczył sobie zjeść u Magdy G.

wózio nie zakupiony bo zestaw letni okropnego koloru więc w poniedziałek musze znowu dzwonic i już jak coś to mi przyślą
śmiać mi sie chciało bo para szukała wózka i pan z którym miałam rozmawiać obsługiwał ich i zachwalał murę:-) a oni strasznie na nią napaleni:-)

ide się położyć bo Ignas strasznie szaleje
i jeszcze uciska na nerę :szok:

witam koleżanki ;-)
Renia i jak smakowało u Magdy G?
Kic jejku gratulacje dla synka! no duma ma prawo rozsadzać!!!
Post a skąd można wziąść takie jajeczka styropianowe? u nas też panie fajne rzeczy robią z dziećmi, ale właśnie nie na Wielkanoc, a szkoda
Surv oszczędzaj się i brzuszek :-D jeszcze troszkę; a kręgosłup mnie boli, bo normalnie Was fizycznie wspieram :-p

tydzień był zwariowany, w piątek było mi smutno, bo nie wygrałam w konkursie o Panu Samochodziku :-p przedstawiliśmy w szkole "Kopciuszka" i bardzo się wszystkim podobało :-) nawet dostaliśmy zaproszenie do innej szkoły :-D
tydzień był stresujący, ale teraz już tylko poniedziałek, środa i wolne :-D :-D :-D

pies daje czadu- zjada meble- psikam takim specyfikiem-chwilę spokoj i dalej gryzie; nie słucha się oj normalnie jest zabawa
dzieci znowu kichają i prychają, trudno. już się nie przejmuję, w końcu przejdzie :-)
życzę wszystkim zdrówka

witam rano w śnieżną niedzielę palmową
co za okropność, aż nie chce się wychodzić do kościoła

Tymek zobaczył, że pada śnieg i zagadał że na narty jedziemy:-)

Iza zdrówka dla dzieciaków
taka pogoda to chyba wszystkich łapie katar
no i niestety tak to jest z młodymi psiakami - gryzą co popadnie
pamiętam, że jak pies mojej mamy był młody to dostawał świńskie ucho do gryzienia, żeby oszczędził butów
ale pamietaj, że straty jakieś muszą być;-)
a obiad u Magdy smaczny - wszystko świeże i ładnie podane
P jednak stwierdził, że nie powaliło go na kolana a tego oczekiwał (krytyk kulinarny jeden);-)

my juz po sniadanku
teraz najchętniej znowu poszłabym spać:-)
ale niestety tych luksusów nie ma - trzeba się ogarniać
miłego dzionka zyczę mimo, że najcieplej nie jest

powitać zimowo :)

Nie wiem jak u was ale u nas na wsi biało:szok:. Nawet nie chce mi się wychodzić na zewnątrz.
Izabelka...to macie wszystko pogryzione...bosko.
Jeśli chodzi o jajeczka to są dostępne w każdym sklepie majdowym np. Tutaj
Decoupage, Wszystko do Decoupage, window art, farby do malowania na szkle, farby do tkanin, nerchau, farby do malowania palcami, farby artystyczne, szablony - str 1 : sklep Creativehobby dla kreatywnych
Jednak ja kupiłam na giełdzie kwiatowej gdzie się zaopatrują właściciele kwiaciarń i tym podobni oraz właśnie przedszkola, jest najtatniej. Napewno macie coś podobnego w Twojej okolicy. U nas to taki wielki plac, gdzie sprzedaz kwiatów zaczyna się o godzinie 3:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:, a do tego jest mnóstwo bud z tasiemkami ozdóbkami pierdółkami itp. itd
Kic....właśnie wiedziałam że o czymś zapomnę, oczywiście że chciałam również pogratulować...to jest coś. to sztuka zaśpiewać przed dużą publiką...gratki dla Naszego forumowego artysty:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Renia...byliście w Kraku??? trza było piknąć jakieś spotkanko...zdjęcie wkleiła??? jak nie to m. aparat w łapki i niech pstryka:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dorka..ano widzisz mój ojciec to chłop na schwał...nawet psycholog sobie nie poradził, ale to szkoda nawet pisać...
I nie wiem co jeszcze, pewnie coś chciałam
Surv...z Tym elektrykiem to powaga...nie jest wirtualny??? nie wiem ile będziecie robić ale materiały to was słono wyniosą, to była jedna z rzeczy którą totalnie niedoszacowaliśmy przy remoncie .
U nas w salonie zrobił się sklep...Ikea..normalnie wszystko tu mamy z niego..jakosć przez cena i wygląd wychodzi najsensowniej, zwłaszcza przy małych przebiegłych łapkach które to i owo niszczą co chwila, to zdecydowanie sklep dla rodziców z małymi dziećmi :):)
zakupiliśmy stół ogromny do salonu oraz taki minikredensik
STORNÄS Stół - bejca patynowa - IKEA
LEKSVIK Bufet - IKEA
najbardziej sie cieszę ze stołu, uwielbiam duże stoły gdzie wszystko się zmieści i można podziałać też :)
dobra idę sprawdzić co z młodymi bo oglądają zaczarowanego ołówka

reklama
U nas wczoraj padał kolejno deszcz, grad i śnieg, dziś rano też malutka śnieżyca, teraz w końcu słońce, ale zero stopni:-( Ale, że i tak niedziela i na dworze robić nie wypada, to może uda się kolejny dzień odgruzowywania chaty...
Wczoraj dojechałam się wyprawą do miasta, do marketu...ja jednak mentalnie ze wsi jestem, dobija mnie kontakt z cywilizacją:-p Ale kupilam pieluchy dla Sary, trochę podstawowych rzeczy do domu, typu szczotka, bo do tej pory zamiataliśmy taką z witek wierzbowych:-D

Co do robotników....to tu takie ceny są; szambo nam robi profesjonalna ekipa, a koszt też o 1/3 mniejszy niż w mieście; z materiałami podobnie, za dwa okna do kuchni zapłaciłam tyle, co za okno do lufcika w mieście, a żona naszego byłego właściciela podsunęła nam adres producenta, u którego za 6 tysięcy kupiła okna do całego 400-metrowego domu:szok: No i z tego względu R nie bedzie osobiście kładł instalacji, bo to się po prostu nie opłaca przy tych cenach,a w zamian może się zająć robotami bardziej artystyczno-precyzyjnymi:tak:

Post, swietny stół! Takiego mi do przyszłej jadalni trzeba!:tak: Latem planujemy wyprawę do Ikei właśnie, bo mebli brakuje, a na same antyki to nas nie stać:tak:

Iza, aż tak to się empatii kręgosłupowej nie oddawaj;-) Ja po porodzie muszę się chyba zaprzyjaźnić z fizjoterapeutą, bo boję się, że te bóle zostaną i nie będę w stanie nawet do łóżeczka się schylić:baffled:

Zmykam popracować zawodowo, póki R z Flo w kościele...ciekawe jak długo potrwa kolejny etap 'nawrócenia' ale niech chodzą, dobry PR nam zrobią:sorry2:

Do góry