reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

U nas też wstrętnie, choć snieg jeszcze nie pada, ale że góry blisko, to raczej jest gwarantowany:-( W ramach pocieszenia, dzięki spadkowi temperatury mamy w końcu cieplej w domu niż w ogrodzie:-D

Ja dziś kondycyjnie lepiej, po bigosie cukier podskoczył, więc wszystko w normie ;P Przemeblowaliśmy pokój nr dwa zwany na wyrost salonem, zaraz R ściągnie pudła z góry i biorę się za rozkładanie, a potem czekam na kuriera, bośmy depresję pogodową leczyli zakupami w sieci i mają przyjść zabawki dla R (szlifierki i takie tam) i zabawki dla mnie (cebulki i kłącza):-D

Kic, trzymam kciuki za występ Kuby! Nagraj, jeśli bedziesz mieć możliwość!

Renia, u mnie też nocki masakra, bo i zgaga i rwa...chyba już na obie kończyny się rzuciła:-( chyba zacznę spać na stojąco jak słonie ;P

Idę Flo pogonić do rozkładania zabawek, bo od 3 dni siedzi przyklejona do bajek i rysuje komiksy o kucykach....nienawidzę "My Little Pony:wściekła/y::-p

reklama
Hej ale tu cisza:szok:
Kic kciuki za Kubusia:tak:
Renia u mnie wczoraj skorcze sie pojawily,ale przepowiadajace:tak:Zdrowka zycze:tak:
Haszi to Ci rosnie panna z charakterem :-D
Pabla zdrowka zycze dla Was:tak:
Survi fajne zabawki kupiliscie:tak:Misia oglada bajki i sie bawi :tak:
U nas na razie niebo bez chmur, slonko swieci ok 5 stopni nie jest zle:tak:My dalej w domu siedzimy,G idzie dzis po wyniki przeswietlenia Misi,zobacyzmy co tam wyszlo:tak:
Wczoraj wlasnie mialam pierwsze skorcze przepowiadajace:szok: Do tej pory wszystko bylo ok a teraz skrocona szyjka,skorcze... mam nadzieje ze do maja jeszcze pochodze w ciazy:tak:
Spadam Milego piatku

Ostatnia edycja:
Dorka no to cos sie zaczyna dziać ale w tym tygodniu ciązy to chyba norma
oby do maja
zaciskamy nóżki:-)

Surv u mnie rwy niet bo ja masaże cały czas biorę i czuję, że pomagają
szkoda, że na zgage nie ma żadnej skutecznej receptury - nic nie pomaga jak już Idżi zaczyna kopać
Fajne zabawki sobie zakupiliście:-)

Kic zadzwoniłam wreszcie
zamówiłam wózio w moim kolorze i chyba na mnie czekał zestawik bo torba ostatnia w fiolecie
a letni zestaw blue plaid wezmę bo pani twierdzi, że najbardziej pasuje z tego co zaostało - większość w tych rózowych kolorach:baffled:
jutro zreszta sobie pojedziemy i obaczę to na zywo:-)
i jak cos to już wezmę przywiozę

to miłego
mi humor sie poprawił mimo, ze zgaga po musinie dokucza

WItam na szybko:)
Chciałam się tylko pochwalić że Kubuś zajął I miejsce!jestem dumna!!spadam pooglądać nagrody:) później wpadnę:)

Ech trochę dzieciaki ogarnęłam, ale Liwka nie wyspana, więc jęczy mi przy nodze:sorry:

Surv fajne zabawki kupiliście sobie:-Dsuper,że już meble, półeczki, za niedługo się zacznie prawdziwe urządzanie:tak::-)
Renia ach jak Ci zazdroszczę, że już masz:tak::-)no ja będę mieć tylko "gołą" spacerówkę, więc Twój to wypas:tak::-D
Dorka już skurcze:szok:u mnie w sumie się zaczęły w okolicach 36tyg (z Liwką bo z Kubą żadnych skurczy przepowiadających nie miałam) ale urodziłam w terminie, więc luz:) jeszcze kilka tygodni pochodzisz z brzuszkiem:tak:

U nas już emocje opadły:) rano Kuba za bardzo nie chciał jechać- chyba się bał i mimo tłumaczenia nie wiedział czego się może tam spodziewać. Na miejscu nie opuszczał mnie na krok, pokazałam scenę,mikrofony itd. ale widać było niepewność i stres. Śpiewał przedostatni, trochę się obył z innymi dziećmi, ale jednak musiałam na scenę z nim wyjść i stać (a raczej kucać koło niego). Po występie widać było, że mu ulżyło, był wesoły i roześmiany, podśpiewywał pod nosem:-Dno i jak już było ogłoszenie wyników to za bardzo nie wiedział o co chodzi:-p:-Dale w domu mu dopiero wytłumaczyłam, stwierdził, że może go jeszcze Marysia (jego n-lka) zabierze na jakiś konkurs to też wygra i dadzą mu nagrodę:-D:-D
ech no nie ukrywam, że dumna jestem i łezka mi się zakręciła, że ten mój malutki synuś już jednak taki duży mężczyzna:tak::-)
M jakiś filmik kręcił telefonem, jakieś zdjęcia pstryknął, za bardzo nie umiem wgrywać filmików ale spróbuję:)

Kic, gratulacje dla Kubusia, no i dla mamy nadziei polskiego przemysłu muzycznego:-D Nie dziwię się, ze jesteś dumna, bo jest z czego - to musiało być fantastyczne przeżycie:tak:

Dorka, a jak takie skurcze wyglądają? Skąd wiesz, że to to? mnie nie opuszcza myśl, że tym razem mogę zacząć rodzić naprawdę i nie bedę wiedziała o co kaman, w związku z brakiem doświadczeń:-p A właśnie dogrzebałam się ciuchów sarowych, więc jakbyś mogła się wstrzymać z rodzeniem jeszcze z 10 dni, to może zdążę wysłać:-)

U nas dziś front robót w końcu otwarty: pan od elektryki spóźnił się zaledwie dwa dni, ale fajnie ze w ogóle przyszedł i nawet do roboty się wziął:-p No i zważywszy, że za cały dom weźmie 600 zł, to gotowa jestem przymykać oko na jego punktualność:tak: Dokonaliśmy także uroczystej intronizacji lodówki na specjalnie w tym celu wylanym cokole....śmiesznie wygląda taki nowoczesny sprzet w spiżarni żywcem przeniesionej z XIX wieku:tak:

Wracam dalej rozpakowywać pudła...nigdy więcej nie pozwolę R pakować, bo niczego znaleźć nie można...nie znam kobiety, która wpadła by na to, że logicznym zestawem jest wiertarka, patera do ciasta, za małe ubranka dziecięce i moje pamiątki z dzieciństwa w jednym pudle:-p

surv to Wam sie zaczęło
pewnie w niejednym pudle czekają Cie tego typu niespodzianki
podejrzewam, że gdyby mój P pakował pudła byłoby to samo

junior ogląda dobranockę
zaraz kolacja i do spania
normalnie wierzyc mi sie nie chce, że w górach spadło 25 cm śniegu
jakaś katastrofa bo juz z całych sił nastawiłam sie na słonko i ciepło

reklama
tadam
pierwsza!!!
czy ktoś już wstał???
nie nie nie myślcie ze to z własnej nieprzymuszonej woli wstaję chamskim świtem. Miałam mamę zawiezc na giełdę kwiatową (surv to coś dla Ciebie :)) ale mama nie wiem czemu dopiero rano stwierdziła że pogoda kijowa i w sumie to ona może po świętach też zakupić sadzonek...
myślałam nawet żeby wskoczyć do łóżka spowrotem ale mi szkoda. Popijam więc kawkę i zamierzam być pierwszym klientem w biedronce dzisiaj :), przynajmniej zrobię zakupy bez kolejek.
Potem jeszcze ciucholand , a po śniadaniu jedziemy z dzieciakami do ikei zakupić duży stół i kredensik do salonu. tak w ramach świąt :)

podczytuję was codziennie ale już na pisanie czasu brak
wiec co u mnie
kiermasz się sprzedaje, wkleję zdjęcia kartek jakie zrobiłam i stroikow.
Kic..lepiliśmy baranki z masy solnej, radochy co niemiara ale porządnej kaski z tego nie ma, następnym rokiem chyba trzeba będzie je jeszcze podrasować :)
Malowaliśmy jajca styropianowe , swoją drogą Panie w przedszkolu robią niesamowite rzeczy z dzieciakami z tego, jak fotnę to wkleję tylko musze aparat do przedszkola wziąć

Ojciec jest w szpitalu nadal, nie wiem czy Wam pisałam że go wypisali , był dwa dni w domu i znowu do szpitala. Psycholog z nim rozmawiał również ale on sobie nie życzył rozmowy:-D
cały ojciec, cóż wiedziałam że tak będzie, na operacje nie ma szans, miał szansę rok temu jak sprawny był w miarę a teraz nikt już ryzyka nie podejmie bo rehcabilitacja to podstawa a jemu teraz nie chce się chodzić to co dopiero po operacji. Myślę że się powoli poznają w szpitalu na jego boskim charakterze, i nawet pani doktor zdziwona że on nie ma potrzeby ruchu.
w domu dzieciaki nawet nawet, młody zarazil się od mlodej i w efekcie na antybiotyku się skończło, młoda pokichała i jej przeszło bez leków specjalnych.
Cieszą sie niemiłosiernie że wiosna przyszła i na rowerach można pomykać.
Kasia...boskie zdjęcia psiaków
Kic...widziałam tą wspinaczkę :),niezła jest liwcia.

Dorka brzucho fajowski...i mikołaj też :)
Renia...Ty wiesz co :)
Surv...no ful wypas bajzel,...ale wiesz co??? i tak Ci wszyscy zazdroszą tej chaty :):)
dobra idę nadrobić bloga :)

Do góry