reklama
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
U nas rodzinny to pewnie nie wiedział by nawet od czego zaczac hihi bo on jest tylko od wypisywania skierowan do specjalistów a sam to niewiele....
A te 3 usg w czasie ciazy mnie bardzo intryguja........
bo w takim razie ile jedno wewnetrzne a pozostałe zewnetrzne??
Przepraszam ze tak dopytuje ale mnie to mocno intryguje. Bo ja sobie nie wyobrazam wizyty bez usg. wszystkie sa z usg.Przynajmniej u mojej ginki.
Przepraszam ze tak dopytuje ale mnie to mocno intryguje. Bo ja sobie nie wyobrazam wizyty bez usg. wszystkie sa z usg.Przynajmniej u mojej ginki.
heksa
Mamusiasynusia czekm z niecierpliwoscia na wiesci mam nadzieje ze to pierwsze było błednie z djagnozowane a dzis wniesiesz tu do nas duzo radosci czekam niecierpliwiena jakies wiadomosci.
Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
Heksa- ja sobie z kolei nie wyobrazam usg za kazdym razem przy wizycie szczegolnie przeprowadzane przez ginekologa a nie radiologa,prawde mowiac badanie usg przeprowadzone przez gina jest dla mnie malo miarodajne jesli nie ma specjalizacji radiologa...poza tym badanie usg jest bardzo nieprzyjemne dla rozwijajacego sie dziecka i bez potrzeby na prawde nie ma sensu go robic... ono moze tylko pokazac,ze ciaza jest umiejscowiana w odpowiednim miejscu na poczatku i w 12-13t6d wskazanie z badaniem krwi do amniopunkcji i pozniej polozenie plodu ( ale to akurat dobra polozna tez wyczuje podczas badania)... duzo bardziej miarodajne sa badania krwi.... moje poronienie bylo kontrolowane tylko badaniem krwi a nie usg ... rowniez nie mialam zabiegu,ktory jest standartowym niemalze postepowaniem w Polsce - wedlug tego co wyczytalam na forach... rowniez podawane duphastonu na poczatku ciazy, oxytocyny podczas porody jak i nacinanie krocza - tego sie nie stosuje standartowo ... ostatnio tez wyczytalam na polskim forum,ze duphaston na poczatku ciazy nie ma zadnego wplywu na jej utrzymanie -nie wiem jak to ma sie w rzeczywistosci,ale w Europie zachodniej tego tez nie podaja ...
Heksa, pierwsze miałam zarówno wewnętrzne jak i zewnętrzne, drugie też a trzecie tylko zewnętrzne:-)
heksa
Ewa-Krystyna u nas niestey albo stety nie wiem dokładnie badania usg wykonuje lekarz ginekolog tylko i wyłacznie (to znaczy umnie) poprzednio lezałam kilkakrotnie w szpitalu i tez badanie to bylo przeprowadzane przez lekarz specjalista ginekolog tam z jakims stopniem.A radiolog to u nas raczej jest tylko od przeswietlen rtg.u mnie na kazdym badaniu sprawdzaja rozwój bicie serduszka czy lozysko prawidłowo sie rozwija czy nic sie nie odkleja czy przepływy sa prawidłowe i tak dalej w miare jak ciaza sie rozwija.Sprawdzaja czy nie ma wad czy czegos podbnego.
KasiaDe to nie ja zewnetrzne mam dopiero w okolicy4-5m-ca i wtedy juz tylko zewnetrzne az do konca.
KasiaDe to nie ja zewnetrzne mam dopiero w okolicy4-5m-ca i wtedy juz tylko zewnetrzne az do konca.
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
mnie właśnie czekają badania krwi,moczu,glukozy i wr...
Chyba w następnym tygodniu je wykonam , a kolejna wizyta 3.12
Chyba w następnym tygodniu je wykonam , a kolejna wizyta 3.12
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Witam, podczytuję Was już od jakiegoś czasu, jestem w pierwszym miesiącu ciąży, dziś została potwierdzona przez ginekologa, ale jest bardzo malutka, i biorę luteinę na wzmocnienie jej.Wstępnie termin wychodzi mi na koniec lipca, ok 29, ale na razie nie mam założonej karty.Następna wizyta czeka mnie już w poniedziałek.Czekam też na wynik z krwi bhcg.Czy jeśli wszystko będzie dobrze z moją fasolką to mogę dołączyć do Waszego grona?
Pozdrawiam Wszystkie lipcóweczki, i życzę cudownych i spokojnych miesięcy ciąży.:-)
Pozdrawiam Wszystkie lipcóweczki, i życzę cudownych i spokojnych miesięcy ciąży.:-)
jak mnie pamięc nie myli na tvn style mówili, ze 3 usg wystarczy, tyle tez przysługuje bezpłatnie w panstwowym szpitalu. moj gin mówił, ze usg za kazdym razem to naciaganie kasy, ale co lekarz jak widze to inna opinia.ja usg chce miec tylko te trzy, chyba ze cos bedzie nie tak ... tfu tfu, lepiej nie narazac maluszka na niepotrzebne naświetlania.
reklama
renek
Mamy lipcowe'08
O rany faktycznie w polsce jest troche wiecej USG i to tez zalezy od lekarza i od tego czy ma uprawnienia. Ja chodzilam do takiego co tez od czasu do czasu robil mi USG wewnetrzne jajnikow tak zeby sprawdzic czy wszystko jest dobrze. Niestety nie dane mi jest uczeszczac do mojego lekarza
a chcialabym bo te ichnie zasady to czasem doprowadzaja mnie ....
ale skoro tu mieszkam to musze je zaakceptowac.
Trzeba mi byc tylko dobrej mysli i wierzyc, ze wszystko jest dobrze i nie trzeba tak czesto potwierdzen...
Trzeba mi byc tylko dobrej mysli i wierzyc, ze wszystko jest dobrze i nie trzeba tak czesto potwierdzen...