reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

reklama
Witam nie wiem czy sie do Was przyzwyczajac czy nie bo w zeszłym tygodniu zaczeły sie u mnie krwawienia i plamienia teraz w poniedziałek byłam u ginki i ciąza sie rozwija bo juz były oba pechezyki i serduszko. ale ja ciagle mam krwawienia i plamienia najobfitsze w nocy narazie 2 tygodnie przerwy w pracy ale chce wrócic.
Sama nie wiem karte ciazy mam juz załozona i 2 zdjecia w ksiazeczce tez tylko nie pamientam na ile to mozliwe ale wg opisu to juz 14mm?? czy cos zle czytam ??? sama nie wiem jest to 7tydziec czy 6t6d jakoz tak.Nastepna wizyta jak sie nic nie stanie złego to 19-go grudnia.
A narazie to w nocy jest mi potwornir nirdobrze i śni mi sie kiszona kapusta:-D:-)

HEKSA - mi też w nocy strasznie niedobrze, chociaż wczoraj pierwszy raz było nieźle, budziłam się nie czułam okropnych mdłości. Wypiłam wieczorem szklankę wody z dużą ilością cytryny ( wg przepisu mamy Maggie2412 - z tego co pamietam ) i chyba pomogło. Chociaż teraz, w dzień bardzo mnie zaczął boleć żołądek, zjadłam makaron z sosem grzybowym, może to po tym??.....

heksa - oszczedzaj sie,
moja kolezanka zorientowala sie o ciazy w 4 mies - miala co miesiac normalna @ i ciaza sie sama utrzymala, a teraz ma sliczna coreczke
krwawienia jeszcze nic nie znacza - zwlaszcza ze nie piszesz nic o bolach - wiec mysl pozytywnie i trzymaj sie

Mamusiusynusia, nawazniejsze to nie poddawac sie, musisz wierzyc i walczyc!!! Ty jestes mama swojej dzidzi i Ty musisz o nia walczyc czyli wierzyc i jeszcze raz wierzyc, ze jest wszystko dobrze!!! Nie wariuj i nie poddawaj sie chociazby nie wiem co sie dzialo! Zawsze jest nadzieja! Od ostatniego razu jest lepiej i na dodatek drugi lekarz powiedzial, ze wszystko jest oki wiec tego sie trzymaj i zadnych innych mysli!!!
Prosze nie poddawaj sie!!!
Myslami jestem z Toba i dodaje Ci wiary.

Hej Lipcoweczki!

Potrzebuje porady. Czy wiecie co jest dobre na utrate glosu? Nagle stracilam glos, a jest on narzedziem mojej pracy bo jestem tlumaczem telefoniznym. Znacie jakies domowe sposoby??? Oczywiscie biore tabletki ale wydaje mi sie, ze nic nie pomagaja.:no:

liwus super Fafoleczka nniech rosnie i sie rozwija.

milkaaa wiem bo ja z Natalka(pierwsza ciaze miałam plamienia takie jak @ mniej wiecej do 5m-ca ale obecnie te plamienia i krwawienia nie wystepuja w terminie spodziewanej @ tylko mam juz od 2 tyg.
Ale dziekuje bardzo za słowa otuchy oszczedzam sie siedze w domu i nawet drugiego malenstwa nie dzwigam staram sie uwazac jak moge i mysle cały czas pozytywnie.

pabla27 woda z cytryna?? to chyba ciezko przełknac?? brr ciarki mnie przechodza. ale jak mi nie przejdzie to pewnie bede sie kazdego sposobu chwytac bo noce sa okropne.....

Mamusiusynusia, zgadzam sie całkowicie ze słowami renek nasza psychika bardzo wiele potrafi i od niej jescze wiecej zalezy wiec staraj sie po mimo wszystko myslec pozytywnie i ze ty własnie na przekur temu wszystkiemu bedziesz miała dzidzie donosisz i bedzie wszystko ok i dzidzia tez bedzie zdrowa bo mamusia tu na zewnatrz bardzo na nia czeka. Mysl pozytywnia a ja mysle razem z Toba

Liwus - moja fotka wygląda dokładnie jak Twoja :-)) wg tego usg mam 6 tydz 4 d:-)
Heksa - ja zrobiłam sobie normalną wodę mineralną, tak pół szklanki i włożyłam trzy duże plastry cytryny, wydziabałam je dokładnie i piłam sobie małymi łyczkami...ja ogólnie lubię cytrynę i często taką wodę pije, teraz po prostu włożyłam do środka więcej cytryny więc woda jest bardziej cierpka ale do wypicia:-)
co do rozmiarów to u mnie średnica pęcherzyka jest na 19 mm co wg usg oznacza 7t1d, a echo zarodka CRL - 7 mm co wg usg oznacza 6t4d - lekarz powiedział że wszystko jest w najlepszym porządku:-)akcja serca jest obecna:-)

reklama
Do góry