reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Hej, ja robiłam badania tydzień temu....chyba jest wszystko ok, bo lekarka sprawdziła i powiedziała, że jest dobrze. Ja jestem laikiem, nie wiem na co powinnam zwracać uwagę w takich badaniach, KasiaDe - jak wiesz to napisz mi co tam jest dla nas ciężarówek istotne??:-)

reklama
Witam Lipcowe Mamusie:)

Pamiętam jakby to było wczoraj, kiedy zobaczyłam test z dwiema kreseczkami. Teraz mam kochanego potworka, który zrewolucjonizował całe nasze życie:)
Życzę Wam spokojnych 9 miesięcy i takich fajnych znajomości jakie mnie udało sie tutaj zawrzeć. :-)

Witajcie dziewczynki.
Ja ciągle czekam na ... koniec. Mam mętlik w głowie. W poniedziałek była u innego ginka i powiedzial po normalnym badaniu, że on nic złego nie widzi i narazie zakladamy, że ciąża jest ok. Potem po badaniu w domu krwawiłam troszke, a teraz nic, zero, nie plamie i nic mnie nie boli. Była dziś na betce, a w czwatrek mam USG. wiem coprawda jak to się skończy, bo to raczej sie czuje, ale zaczynam chyba świrować już.

Mamusiasynusia, pamietaj o tych pieciu procentach!!! A usg wyjasni, rozumiem, ze czekanie jest trude w takiej sytuacji. Trzymam kciuki niezmiennie!

No a ja jetem wlasnie po pierwszej wizycie u lekarza i... no coz moglo byc lepiej,
Jedyne co pani zrobila to zwazyla mnie:szok:
Nie dala posluchac serduszka :-(powiedziala, ze jest jeszcze bardzo malutkie i jesliby go nie znalazla to niechcialaby mnie martwic no bo to lekarz ogolny.
W ciagu 2 tygodni ma przyjsc do mnie polozna i zalozy mi karte ciazy bo tu w UK tak jest i za 2 tyg nastepna wizyta u lekarza i wtedy ma mi dac skierowanie na pierwsze USG a dlatego tak wczesnie bo jestem po 30:-( normalnie jest jedno w ok 20tc.
No to tyle a ja chcialam posluchac serduszka:-(polozna napewno mi da posluchac jak przyjdzie do mnie do domu tak tez bylo przy pierwszej ciazy.
Buziaki dla Was dziewczyny

Hej, ja robiłam badania tydzień temu....chyba jest wszystko ok, bo lekarka sprawdziła i powiedziała, że jest dobrze. Ja jestem laikiem, nie wiem na co powinnam zwracać uwagę w takich badaniach, KasiaDe - jak wiesz to napisz mi co tam jest dla nas ciężarówek istotne??:-)

Pabla, nie mam pojęcia:-DNa pewno w pierwszej ciąży na początku wszystkie parametry miałam w normie, później się rozjeżdżały, ale to wiadomo, bo normy są dla "niezaciążonych" ;-) Oceniała ginka fachowym okiem.
Ja badań jeszcze nie robiłam ale mam przykaz zrobić :morfologię, mocz, mocznik cukier i VDRL. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Mamusiusynusia, mocno trzymam za Ciebie kciuki!!!

Pierwsze USG będę miała robione w 11-13 tc.

hej babeczki
Joaś-dzięki kochana
mrozu u nas jeszcze niet! ale wszystko tutaj możliwe!;-)

co do badan to pamiętam z pierwszej ciąży, że byłam zła na lekarza bo nie wspomniał że na cytomegalię mogę badania zrobic przed ciążą! a w razie ciąży i złych wyników pod tym kątem to mogą być problemy! jak możecie to sobie to zróbcie. Aha, uwaga na surowe mięso!!!! czytałam gdzieś, że 80% zakażeń toxoplazmozą to nie od kota a od surowego mięsa, nie próbować tatara ani surowych mielonych, to nie żarty!

reklama
Do góry